Thursday, August 31, 2006

Ninde- mutad och glad

En bra dag, lunch med en mellanlandande H. H bjöd på nya godiset "Vinterkatten" nån sorts gele och salmiakblandning, gott! På em. anländer kund med bestickning i form av italiensk choklad. Norpade åt mig den mörka chokladen (75%) med chilipeppar i.
Låter helsnuskigt men var inte alls dumt, dessutom kan man inte ta mer än nån ruta i taget pga att det är så starkt. Me like!

Hm...i morgon blir det träning och havregrynsgröt.

Wednesday, August 30, 2006

Mardrömmar

Drömde en skum dröm inatt. Att jag och några från jobbet var på fin fest hemma hos H och hans fru. En stor påkostad fest med massor av ytliga människor från jobbvärlden. Bara H och jag som kastade sorgsna blickar på varandra, utan att kunna låtas om vår vänskap, en olycklig ordlös kommunikation.

Hade en konstig känsla av att inte duga, inte vara "adlig" eller fin nog för dessa människor. Konstigt med tanke på att varken jag eller H brukar bry oss om status.Samtidigt kändes det som om jag var fast och inte kunnde ta mig därifrån utan att det skulle anses väldigt ofint.

Så plötsligt dök min killkusin upp och ville ha skjuts hem, jag fick en anledning att avvika. Det var en kuslig stämning i drömmen, vaknade med en rädsla i maggropen.

Brukar inte drömma mardrömmar, så ett ögonblick undrar man vad den här har att säga mig. Hm, kanske beror på sen middag med M kvällen före. Dax att satsa på sig själv kanske, ta tag i träningen igen.

Ska åka till gymet ikväll, ny termin, nytt kort, nya mål att uppnå.

Hej Hans Huligan, hade du kul på Derbyt?

Nej, nog nu! Det handlar inte om vem som började sprätta sand på vem i sandlådan. Okej, Hans Huligan att du vill tillhöra en grupp, ingå i ett större sammanhang. Att ditt liv ter sig tomt och meningslöst utan en hobby och det smartaste du kunde komma på var att hiva öl o sen banka skiten ur andra, gärna med en piffig ljusshow till.

Ok, jag fattar, vissa individer har alltid och kommer alltid att vilja bråka. Finns det inget krig så kan man ju alltid hitta nån annan ursäkt.

Så gärna för mig, hitta likasinnade, hitta plats och tid och starta en egen privat "Fight club". Slå varandra sönder och samman bäst ni vill, håll in ölkaggen och låtsas att ni är Brad Pitt. Sedan, städa upp håll käft och sams och gå till jobbet (what goes on in war stays in war). Låt oss andra slippa se och höra, för vi är föga imponerade.

Bajen och alla andra lags rykten förtjänar bättre än att svärtas av er. Respektera märket och låt oss övriga se fotboll ifred.

Vad är alternativet? Publikfria matcher? Män mellan 15-65 insläppes endast i sällskap av mamma/svärmor/5 minderåriga barn?

Monday, August 28, 2006

Klösmärken

-Ninde, varför har ni tjejer långa naglar? ( Sonen i familjen jag hälsar på betraktar nyfiket mina halvlånga naglar). Tja varför egentligen?

1) För att långa naglar ingår i det patriakala förtryckarsamhällets idealbild av den perfekta kvinnan? (det svar hans mamma skulle föredra).

2) För att det är snyggt och foxxy med välvårdade mejkade naglar (det svar hans pappa skulle gilla).

3) För att ett lätt trummande med naglar kan få mellanchefen på jobbet att få ett mindre sammanbrott (det enda svar Trevliga Kollegan skulle förstå).


Hm, nja efter febril tankeverksamhet kom jag tillslut på:

4) För att långa naglar är bra att klia rygg med..

Sunday, August 27, 2006

Helga vilodagen

Mycket att göra i helgen, flängt runt halva stan i lördags i diverse ärenden. Sedan utgång med tjejkompis för att fira hennes nya tjänst. Middag på fiina restaurangen med sedvanlig diskussion om allt från heminredning, bröstoperationer och hennes nya manliga prospekt. Prospektet sägs likna Sean Connery men verkar efter noga uträknande av olika universitetsår osv vara i älsta laget för att leka i kompisens liga. Tänkte på skillnaden mellan oss två, båda singlar men jag försöker förbli det ett tag. Hitta mig själv igen ibland all känslomässig bråte exet strött omkring sig.

Flirta lite, le och diskutera allt mellan himmel och jord men utan att inleda eller inledas i något närmare med någon för tillfället.

MJ ringer och messar, jag är undvikande och lite less just nu. Saknar H, hans liverfarenhet och humor, vet att han är uppbunden just nu och vill vänta tills veckan med att höra av mig. Vara cool, ickeklängig och...gaah i stort behov av tröstkramar och gulliga ord. Samt en näve Losec efter helgens utsvävningar ...

Friday, August 25, 2006

Hejdå Planeten Pluto

Jaså, bafatt man är liten och har oregelbunden bana ska man inte få vara med i De Stora Planeternas sällskap, hmpf... Och den där ramsan jag en gång lärde mig för att hålla ordning på planeterna stämmer väl inte heller. "My Very Educated Mother Showed Us Nine Planets" (första bokstaven i varje ord bildar planetens namn på engelska räknat från solsystemets centrum). Vad blir det nu...my very educated mother showed us nine(ish) dwarf planets?

Thursday, August 24, 2006

Joggning och genus

Struldag på jobbet, tusen tankar i huvudet som behöver rensas,
vädret soligt o fint.Vill ge mig ut och springa en sväng, bara jag och mina joggingskor i skogen, stressa av, varva ner.

Men samtidigt vet jag att jag tar en risk, att jag är naiv som ger mig ut i storstadens elljusspår ensam och "oskyddad".

Hatar att behöva känna rädsla i maggropen, behöva se misstänksamt på män jag möter i spåret, undra hurvida han tillhör den schyssta majoriteten eller är våldtäktsman.
Så när jag möter män i spåret ökar jag takten, ser honom rakt i ögonen och försöker att inte se ut som ett lätt offer. Trycker undan rädslan och försöker att bara springa och inte tänka på vad som skulle kunna hända.

Oftast låter jag hellre bli, tar den säkra vägen förbi gymet istället.
Undrar hur många tjejer som låter bli som jag, vars rörelsefrihet begränsas av rädsla. Undrar hur det skulle vara om dömda sexbrottslingar istället förbjöds vistas utan sällskap på vissa platser, elljusspår, stadensparker nattetid osv.

Integritetskränkande, javisst men hur bra funkar det idag när tjejer är rädda och män som aldrig skulle skada en tjej ses med misstänksamhet?

Du är en otroligt vacker och underbar kvinna

Ja han sa faktiskt så, killen jag fikade med igår. Nästan så att jag vände mig om för att se vem han pratade om. Känt mig låg på sistone, strul med H. Känner mig inte som en kvinna mer som en flicka utklädd i klackar och kvinnlig kropp. En flicka som leker kvinna, en bimbo på H's arm. Det är dagar som dessa man hungrar efter ärliga komplimanger, en man i vars ögon jag är en gudinna. Fick mitt lystmäte igår, fika med en datakille jag känner. Kommer aldrig att bli något dock, men bara så skönt att bli bekräftad, du duger-jag duger.
Guys Like That You're Sensitive

And not in that "cry at a drop of a hat" sort of way
You just get most guys - even if you're not trying to
Guys find it is easy to confide in you and tell you their secrets
No wonder you tend to get close quickly in relationships!


"You just get most guys"- moha ha ha, det är när man inser att man ingenting begriper som man verkligen har förstått eller?

Wednesday, August 23, 2006

Why fuck with perfection?

Säger trevliga kollegan förvånat när jag smiter iväg för att klippa mig på lunchen.

Monday, August 21, 2006

Ett krossat hjärta

Vaknar på lördag av sms från MJ, "jag älskar dig och vill inte ha nån annan".

Fan vuxen-mogen-prata ut verkar inte funka på kärlekskranka pojkar.

Skulle varit smickrad om det hade gällt någon annan, men inte MJ, blir bara låg.

Ledsen för hans skull, för att jag inte kan ge det han vill ha. För min skull för att jag kanske

just förlorat en vän jag bryr mig om.

Rullar ihop mig till en liten ledsen boll som inte vill gå ut, men så ringer M och gänget och tjatar.

Och som den patetiska person jag är, går jag ut bara för att vi fått inbjudningar till nått

ställe via jobbet. Käkar gratis och dricker svindyra komplicerade drinkar. Känns lite bättre

faktiskt, miljöombyte.

MJ- Update

Kommer hem på fredag efter en låång fika med MJ, klargjort att det inte kan bli något mellan oss, att jag gillar honom som vän men inte mer. Pratat om att jag vill se honom lycklig, att han inte ska låta bli att dejta tjejer bara för att han hoppas på mig. Kändes bra då, att vi liksom hittat tillbaks till vår "kompis-relation" igen. Kunde prata o skratta som förr. Går hem glad och lättad.

Thursday, August 17, 2006

The evil eye

Amen, vafan har åkt på värsta ögoninfektionen. Sitter och ger folk "the evil eye" med mitt röda öga. Så man åker till farbror doktorn och får ögondroppar och linsförbud,..l i n s f ö r b u d!
Herregud mig har ingen sett i glasögon sedan 1990 ungefär (utom mina coola solbrillor då).

Så nu sitter jag här på kontoret och försöker hålla en låg profil, fin som man känner sig. Åsså varannan minut får någon kollega syn på en och utbrister "Nämen har du skaffat glasögon!"

Note to self: Byt glasögon oftare än var 10 år....för att slippa muntra kommentarer.

Wednesday, August 16, 2006

Skräp på snöre

Lunchar med min vän Norrläningen och idag, just som vi satt oss kommer en hysterisk dam med tre små hundliknande saker av typen "fluffig pälsboll i koppel". Naturligtvis har de alla samma matchande små hundregnkappor. Norrlänningen suckar och tar sig för pannan, längtar hem till hembyn där älghundarna går utan matchande regnrock.

Tuesday, August 15, 2006

Börja dagen med en komplimang

Åh, du ser så brun och...fräsch ut! Utbrister Trevliga kollegan spontant när jag travar in i nya ljusa kläder. Sedan blir han lite generad och börjar febrilt sortera jobbpapper.

Han är lite grabbig men schysst, vi jobbar bra ihop. Självfallet har jag fler trevliga kollegor men han är "The one and only".

Monday, August 14, 2006

Sommarfinal och samtal

Haft en varierad helg, återträff med tjejkompisar o annat löst folk som nu tvingats återvända till Storstaden efter semestern. Alla äckligt bruna o trevliga men förbluffande många har en den där gnagande neej, nu är sommaren sluuut! Vill int! Vill i nt tillbaks till gruvan ångesten!

Fick äntligen tillfälle att prata med MJ över en bit mat också. Om att jag inte vill förlora en fin kompis men hellre ser honom lycklig med någon annan än olycklig i min närhet.

Han håller väl med i teorin, säger fina kloka saker, hoppas bara att han nu kan leva efter dom och släppa mig lite

Saturday, August 12, 2006

Han skriver dikter till mig

Skriver han dikter till dig måste du ligga med honom ju! Säger M och garvar avundsjukt. Nej, och visst blev jag glad i början, när MJ skrev om allt möjligt, jag älskar ju hans sätt att skriva.

Men nu, när det bara är kärleksdikter där jag är "en ängel", känns det mest vemodigt.
Vill ju inte såra, tycker om honom men bara som kompis och det har jag förklarat för honom.

Sagt att jag inte kan ge honom mer än vänskap, att han inte ska binda sig vid mig o hoppas.
Han säger att det gör honom lycklig bara att ha min vänskap, ger honom styrka o energi att klara av vardagen.

Jag tror honom mindre o mindre, hjälp vad ska jag göra? Fan, kan det inte vara enkelt någongång? Eller är det mig det är fel på? Jag gillar honom, han är vacker att se på, snäll, omtänksam...och alldeles för medgörlig i mina ögon. Han är tre år yngre än mig men det känns som mer, även om han har egen lägenhet o bra jobb känns han liksom...mer som en yngre kille.

Just nu vet jag varken ut eller in, vill inte förlora honom som vän!

Två tankar i en morgontrött hjärna

1) Käften skat elände!
2) Var är en labil granne med hagelbyssa när man bäst behöver honom?

Ja det är härligt att sova med öppen balkongdörr!

Thursday, August 10, 2006

Stiltje på kontoret

Hinner dyka igenom privat mejlen, tre mejl från H ( en framgångsrik affärsman som jag inte borde träffa mer men har svårt att låta bli). Tre dikter från MJ ( som är kär i mig trots att han vet att jag bara vill ha honom som vän) .

Känner mig splittrad känns som jag inte riktigt landat från semestern än. Behöver prata med någon som känner mig, ska luncha med M min "bästis" från skoltiden. Kanske klarnar bilden då.

Wednesday, August 09, 2006

Back to business blues...

I ett försök att tänka positivt lanserar jag "bra saker med att vara tillbaks på jobbet igen"

1) I jämförelse med kollegan är du brunast.

2) Kaffet är, om än lätt hälsovådligt, så iallafall gratis

3) Trevliga kollegan har lämnat ett gulligt "välkommen tillbaks mail", i din inbox.

4) Många krävande kunder o chefer har fortfarande semester så du kan med gott samvete lalla runt i semesterlunk några dagar till.

Buhu...vill inte jobba vill fiska krabbor och käka glass, bada o sola, viiil inte ta hand om surdegen som samlats under semestern buhu...
Whoa, jag bara måste skriva av mig lite. Det här var ju sommaren då allt skulle hända, jag skulle gjort mig fri ifrån minnena av exxet, blivit supersmal och vältränad. Bara satsa på mig själv och vara singel. Nu sitter jag här när sommaren mognar mot sitt slut och är lika vilsen som någonsin, om än lite brunare. Arbetar som säljare i väntan på att bli vuxen, bildad, mogen och veta vad jag vill ägna resten av livet åt... Läs gärna min blogg med glimten i ögat, o en god portion humor