Wednesday, April 29, 2009

Lunch med Killkusinen

Som vanligt var det jag som fick betala.* Fast den här gången kom jag på att jag för för ovanlighetens skull hade användning av honom. Killkusinen dataspelsgenerationen big time.** Nu hade jag fått några frågor av en äldre kollega som ville bilda sig lite för att hänga med barnen.

Orkade inte sitta och googla så jag frågar Killkusinen. Han tittar på mig som om jag hade frågat honom vad internet var. Sen förklarar han med en överlägsen min att det är just en sån som mig som ordet syftar på i spelvärlden. En rookie med nollkoll. Kommer fan dröja innan jag frågar honom om nåt igen.

Och nu ska jag svara min kollega på mejlen och låtsas som om jag har stenkoll på terminologin. He he.



* Killkusinens definition av jämnställdhet.
** Jo, lite har man väl spelat sedan det hela började med svampstampande Mario. Men skulle aldrig lägga ner hela nätterna och massor av pengar som en del gör. Alldelles för rastlös för det.

Tuesday, April 28, 2009

Också i helgen...

Helgens recension..
Jag: Var han snygg då?
S: Tja... Efter två öl och en Cosmo var han snygg iaf.

Helgens diss:

Tjej*: Visste du att han är läkare, ...-tjänst på samma sjh som mig...(pekar på en kille jag pratat med tidigare.)
Jag: Mmm..jo. Duktig?
Tjej: Jätteduktig. Korrekt.
Jag:Mmm..jo han verkar ju den typen. (måttligt engagerad)
Tjej: Jo det är han. Fast om jag säger som så..(sänker förtroligt rösten ) Han är bättre på att rädda livet på barn än på att göra dem. Typ..**

Helgens träning..

På väg ut till Hagaparken. Där vi sedan tillbringade en bra stund solandes på en filt samtidigt som vi slötittade på vad som kan ha varit tidernas kanske sämsta bollspel. Fem unga tjejer i addidas och en halvgammal. I ring. Plus fotboll. Med den uppenbara tanken att passa bollen till varandra. Det gick inte så värst bra för dem. Tjej 1 passade till tjej 2, som missade och fick springa och hämta bollen. Passar så till tjej 3 som står o pratar med tjej 4 och totalt missar bollen som rullar förbi tjej 5 som får springa efter den. Inte för att leka expert här, men någon gång borde de väl i rimlighetens namn ha lyckats? Vi tittar fascinerat. Enas om att samtliga måste ha haft dispens från skolgympan. I typ 9 år.

* Hon jobbade som sjuksyrra där tydligen.
** Eew. Nej, jag frågade inte vidare. Har sett för många avsnitt av Greys för det. I did so not want to know.

Monday, April 27, 2009

Helgens..

Weirdo:
Lördagkväll. Vackert väder. Kall Smirnoff Ice. Trevligt sällskap. Jag och en tjejbekant djupt engagerade i lättsam konversation. Appropå det där med plastikoperationer. Man runt 35-40, av typen som liksom tycker han själv är en riktig karlakarl. Han har kollat in oss. Smugit runt och tydligen tjuvlyssnat. Plötsligt kommer han fram till mig:

Han:(med expertröst) -"...Du ska få ett gott råd av mig. Ta kort på dina bröst nu och spara till senare.."
Jag:-"Eh...för att..?" (Välj dina ord noga nu, de kan bli dina sista.)
Han -"Jo, jag hörde att ni pratade om plastikoperationer. Du sa nåt om att du skulle vilja behålla..alltså..jag förstår att du är nöjd idag.* Men om saker skulle ändras, skulle det ju vara mycket lättare för plastikkirurgen att ha en idealbild att gå efter. Veta hur han ska göra, vad han ska återskapa..."

Jag: (med djupt tvivlande blick) "-Va?!"
Han: (entusiastiskt)"-Jo, allvarligt. Ta kort rakt framifrån och i profil. Jag känner en som..."

Jag skruvar på mig. Vi gör en ansats att gå iväg. Han kommer efter. Hävdar att han gladerligen skulle betala lite återställande plastikoperation om han hade barn med mig.** Jag tänkte stilla att om jag hade varit ihop med honom hade jag låtit honom betala. Sedan hade jag dragit med någon annan. Någon som såg en mer i ögonen än i urringningen när han pratade med en.***

* Hade väl slängt ur mig nåt om att jag visserligen inte kände något behov av dylikt idag. Men att jag kanske skulle ompröva beslutet om jag vaknade upp en dag i framtiden efter ett gäng barn och plötsligt inte hade några. Och att den framtida barnafadern isåfall skulle få vara med att betala rekonstruktionen. Innan han drog med den 16 åriga barnflickan. Typ.
** Var det visserligen ingen som frågade efter hans åsikt om. Men vi fick den ändå.
*** Nä, var inte extremt klädd på något sätt alls. Mer han som var extremt desperat.

Friday, April 24, 2009

Fredagsflippen

Rayon de soleil-solstråle..

Thursday, April 23, 2009

Invalidos

Ny träningskompis på gymet. 5 år yngre och exakt så vältränad som jag också var när jag tränade 5-6 dagar i veckan. Som jag inte riktigt vill erkänna för mig själv att jag inte gör. Längre. Såklart jag hängde på när hon frågade. Egenträning efter passet? Inga problem. Hänga på i hennes tempo? Piece of cake. Ignorera varningssignalerna, you bet.

Gjorde jag illa mig? Jepp. Linkar jag runt med en lidande min och tycker synd om mig själv? Jepp.

Och nu sitter jag och funderar på om man kan beställa bärstol dit jag ska ikväll..

Wednesday, April 22, 2009

Hur man imponerar på Killkusinens kompis

Han kom över igår Killkusinen. Som hastigast. Efter diverse hot insåg han det kloka i att returnera tårtfat och tårtspade och diverse annat löst han "lånat". Men han kunde inte stanna länge, så jag fick höra allt om resan en annan gång.* Med sig hade han Kompis J. Med prefixet Stor-J. För att skilja honom från Lill-J, en av hans betydligt kortare kompisar med samma förnamn.

Stor-J är en kul kille. Den typen som backpackat sig igenom diverse länder som Killkusinens själv är alldelles för bekväm för att göra. Nyfiket spatserar han in i lägenheten. Kollar på kylskåpet. Kollar noga alla magneter och foton. Så plötsligt skiner han upp och utbrister:

"-Va i....har du Fantomencitat på kylskåpet?"**
Jag nickar...svarar att nej, jag minns inte vilket nr, men jo, magneterna kom med tidningen vill jag minnas. Han blir tyst ett ögonblick under det att han begrundar hur det kan komma sig hur han, huge fan of fantomen, kunnat missa en sån sak. Utbrister: "-Åfan. Trodde liksom inte att du läste Fantomen..."¤ Sedan tittar han storögt på mig med en helt ny respekt i blicken.


* Förmodligen uppehöll jag honom från någon avgörande fight i WoW eller någon annan virtuell värld.
** Vem blir först med att gissa rätt citat?
¤ Nja, ska vi vara ärliga har det hänt att jag köpt den mest för att läsa Herman Hedning. Innan jag gav vidare den till Systersonen. Men det behöver han ju inte veta.

Monday, April 20, 2009

Brott och Straff

Pirate Bay målet, ett års fängelse och 30milj i skadestånd. Våldta en sovande kvinna, fem månaders fängelse, 65 000 kr i skadestånd.* I rest my case.


*Källa DN, 18apr, hovrätten sänker straffet.

Andra har redan skrivit det som behöver sägas om själva målet. Som kloka Msn00b.

Sunday, April 19, 2009

Nej, snälla. Säg inte att det här blir årets sommarplåga..

Mig bli moster

För andra gången nu i helgen. Syrran fick en liten tjej. Ursöt. Oj, vad jag ska skämma bort. Ska lära henne allt jag kan:* Perfekt tajming hade hon också, lilltjejen. Pappa hade precis hunnit putsa fönsterna och vi satt och fikade när syrran ringde och det var bara att kasta sig in i bilen.

Gick snabbt och utan problem. Syrran proffs på barnafödande. Jag full av beundran. Hoppas som fan att det ligger i släkten. Bondesläktdelen. Antar att de som inte kunde föda barn lite smidigt i en paus mellan höhässjandet och smörkärnandet liksom sorterades ut på ett tidigt stadium.

Systersonen glad med. Antar att det är bättre för hans del att det blev en lillasyster, mindre risk för svartsjuka. Han är så himla grabbig och tävlingsinriktad mot andra killar. Mot tjejer är han mycket snällare.


* ..och Killkusinen har redan kört med svaret "nåja, det går väl ändå ganska fort", på den. Haw,haw. Gäsp.

Friday, April 17, 2009

Dagens låt på hjärnan

Fredag

Efter en lång, seriös dag som avslutats med ett möte där äldre manlig chef demonstrerat hur lite han faktisk kan,* är det äntligen dags för helg. Inte en minut för sent.


* Inför mig och fyra av hans egna. Var tvungen att bita mig i läppen ett par gånger där.

Veckans jubelidiot

Den chefsåklagare som vill åtala den som skriver ut p-piller till unga tjejer. Det ska vara en medelålders man modell korkad till en sån sak. Ska han åtala alla unga killar som inte använder kondom för "framkallande av fara för annan" då också?

Hur man tystar en lillasyster..

Jag (en aning skadeglatt): -Hah! Vad tjock du har blivit! Jättestor!
SysterYster (slipat och erfaret) : -Du, jag har bara en sak att säga dig. 75E. Hah!

* Enda gången kan kalla syrran tjock och leva för att berätta om det är när hon är gravid. Vilket iofs är enda gångerna hon är tjock. Då ler hon bara. Allt mattare. Så jag tar tillfället i akt. Kanske överdriver en smula. Kallar henne tjockis. Frågar om hon har fått eget postnummer än.

Thursday, April 16, 2009

Vårtecken II

Den obarmhärtiga vårsolen som avslöjar just hur skitiga* mina fönster blivit. Den trogna läsaren vet vad som måste ske här. Det är hög tid att se ställa fram fönsterputsgrejorna** och sedan se till att Pappa kommer och hälsar på till helgen.


* Förlåt mamma. Jag vet att du vill att vi ska säga smutsiga istället. Men det här är min blogg. Mina regler. Jag tror att läsarna är luttrade nog att inte chockas svårt.
** Samtal från mamma igår, "pappa undrar om du har egna fönsterputsgrejor eller om han ska ta med sig..."

Wednesday, April 15, 2009

Påskhelg II


Mer vuxet besök...

Storebror Player med Flickvän. Storebror supersocial med värsta presenterna och lättsamt trevligt sällskap. Dessutom boende på sommartid väldigt fin plats. Vid den där västra kusten där där pojkarna är lite snyggare och lite trevligare. Dit jag givetvis är välkommen i sommar. Anytime. Även om M säkert skulle föredra att jag lojalitetshatade hans flickvänn lite.*

Saken kompliceras dock en aning av att Storebror Player är någon form av Killkompis till mig som jag kände innan M träffade honom.** Dessutom är hans tjej både trevlig och vettig. Och jag kan bara inte hata en tjej som kan göra en fullgod imitation av Weiron i Ottan. Fast med eget manus.

Äggätarhelg.Hårdkokta. Löskokta. Ihopscramblade till äggröra. Eggs Benedicte.***

Träningsnivå: Låg. Långpromenader i solen och storstädning av balkongen. Orkade inte ens kolla om simmhallen var öppen. Shame on me.

Filmtajm
Burn After Reading. Udda. Och kul. Brad Pitt och George Clooney i samma film.


Instant Karma reward: Åker till Killkusinens mormor med resten av tårtan jag bakade till gästerna då jag vet att både Killkusinen och hans mamma är utomlands just nu#. Mormodern har såklart inte fått besök på hela helgen. Blir märkbart uppiggad efter att ha fått prata annat än sjukdommar en stund.

Dessutom är det snyggot¤ som jobbar på äldreboendet den dagen. Han som knallar runt och ser ut som om han just klivit ut ur omslagsfotot på ett modemagasin. Efter returscheringen. Kommer in till mormodern och hälsar och småpratar en stund. En sån där kille som är nästan onödigt snygg på utsidan. Och han vet om det.

Sms: Från han som aldrig slutar tjata om en dejt. Ifall jag ändrat mig och har lust att ta en drink. På påskafton. Eller kanske en annan dag i helgen. Han är flexibel. As if.

Afternoon Tea:
Hos det där halvengelska paret. Med hembakta scones. Små smörgåsar. En stor kanna te och vackert handmålat porslin. Sitta en stund i solen på altanen och den allmänna meningen är visst, nu börjar våren komma hit med vårblommor och allt. Men riktigt som i det England de just är åter ifrån, är det ju inte. Där är redan nästan somrigt. And the gardens were beautiful.

Annars är det mesta lovely i allmänhet och jag själv i synnerhet. Bästa stället jag vet att få peppning och tanka positiv energi. Enda personerna jag vet som klarar av att vara sjukt positiva utan att samtidigt vara irriterande. Kommer in på kulturella ting. Deras specialitet. När jag citerar en fransk sång behöver jag för en gångs skull inte översätta. Hon är flytande, han närapå. De med en helt annan kulturell bildning än mig.

Utlandsstudier. Jag är en kulturell wannabe, en hangaround, med ett år i Frankrike i baggaget. Kan lite på ytan det de kan på djupet. Men det är ju gulligt att de tror mig om mer än vad jag kan.¤¤ Men jag lyssnar och lär. Och har framför allt väldigt trevligt.


* Bad Breakup mellan M och Storebror Player i botten. Ungefär samtidigt som nuvarande Flickvännen dök upp på scenen. Vilket enligt M's logik gör tjejen till Evil Boyfriend Stealing Bitch.

** Egentligen p.g.a mig de träffades. Jag borde väl vetat bättre än att placera dem tillsammans på den där middagen för evigheter sedan. Tydligen ett släktdrag i Familjen Player det där med att ta extra hand om sin bordsdam. Som i se till att hon kommer hem ordentligt. Med honom.

*** Fast med rökt kalkon istället för skinka.

# Killkusinen utomlands. Inne i hans låsta lägenhet ligger mitt tårtfat och tårtspade som han "glömt" att lämna tillbaks sist han fick med sig tårta för att bjuda sina polare på. Fick lägga upp tårtan på fult plastfat i helgen. Otacksamma slyngel.

¤ Alltid undrat vad sjutton han gör på ett äldreboende. När han kunde leva på sitt utseende och ha ett betydligt mindre krävande jobb.

¤¤ Note to self: Bloomsbury gruppen. Kolla upp.

Tuesday, April 14, 2009

Påskhelgen I

Väntat och oväntat besök.
Av folk med småfolk. Barn. Ett ypperligt tillfälle till en jämförande studie i barnuppfostran.

Par 1: De jag tidigare bloggat om. De med tre pigga små barn.¤
Hindra företagsam liten kille från att klättra på balkongräcket. Hala in annan knodd i full färd med att via soffan klättra ut genom öppet fönster som öppnats utav medföljande hjälpsam vuxen. Påminna föräldrarna om att inget av mina fönster har barnspärr och att det är ett rätt långt och hård fall ned.

Beslagta pepparströare modell större som äldsta killen beslutat hållfasthetstesta mot sin systers huvud. Pacificera hämdlysten lillasyster med hjälp av rosa Hello Kitty plåster på pannan. Svara frustrerad minior på frågan om varför dörren till klädkammaren är låst.*

Utsättas för tredje gradens förhör av pigg lilltjej som sticker sin godiskletiga hand i min och drar iväg mig för lite tjejsnack. Vilka är de här? (pekar på kort jag har på kylskåpet.) Bor du här själv? Är du ihop med nån? Har du nån häst? Sen anförtror hon mig att hon är kär i Norrlänningen. Ska gifta sig med honom när hon blir stor har hon bestämt. ** Muta med fika och påskgodis/påskäggsletning. Promenad för rastning i närmaste park med lekplats. Med nöd och näppe lyckas ta sig dit och hem utan att någon modell mindre rusar rakt ut i trafiken (sedan jag påminnt medföljande vuxen om att hala in den telning jag inte höll i handen innan han på egen hand traskade rakt ut i en korsning.)

Par 2: Fika med vuxna och barn (i samma ålder som familjen innan) vilka inte spenderar all tid med att försöka slå ihjäl varandra eller sig själva. Plocka fram lite färgpennor och ritblock. Ställa fram påskgodis. Slänga in Systersonens kvarglömda Hitta Nemo i dvd:n. Klart.

Slutsats: Par 1 har barn som av omgivningen betraktas som sjövilda och asjobbiga och Par 2 har barn som kommer att betraktas som "trevliga". Är ingen förespråkare av kadaverdisciplin men lite basuppfostran verkar vara rätt bra skit att ge sina barn. Även om det säkert är lättsammare att inte sätta några gränser alls.

¤ De påstod sig vara på väg till ett ställe alldelles i närheten av mig. Kunde alltså inte gärna tacka nej.
* För att jag, vis av tidigare erfarenheter, gjort ett försök att barnsäkra lite. Hivat in saker. Låst dörren. Och gömt nyckeln. Hah.
** Han har fyllt trettio. Hon har inte fyllt fem. Blir nog bra. Känns som om han kan behöva ungefär den tiden tills hon blir stor på sig för att omvärdera sin inställning till fasta förhållanden.

Wednesday, April 08, 2009

Påskhelg ahead

Och beslutet att stanna kvar i Storstaden istället för en traditionsenlig flykt till Hemstaden verkar allt mindre genomtänkt ju närmare helgen vi kommer. För plötsligt vill alla utsocknes komma och hälsa på.* Först hörde Mr Players storebrorsa med tjej av sig. Så långt helt okej.

Sen bekanta från Hemstaden. Par jämngamla med Storasyster som skaffat tre små pigga barn i rask följd.


Tre pigga barn som visserligen är jättesöta när de sticker sina godisklibbiga små händer i ens och drar iväg med en och man nästan smälter. Men som samtidigt är rätt sjövilda och allmänt jobbiga att hålla i lägenhet.

Detta delvis beroende på att de är vana vid ett stort hus på landet med sju mil Gunnebo stängsel runt om där de kan härja fritt. Men framför allt på att deras mamma har en rätt avslappad attityd** till det här med barnuppfostran. För att uttrycka sig milt. Och nu vill de gärna komma och hälsa på i påskhelgen. Ser ni en mörk bil med blond förare på väg i hög fart mot Hemstaden är det jag som ändrat mig och flytt stan..




* Läs; bo gratis.
** Tänk avslappad som i "jag förutsätter att nån annan håller koll på att mina barn inte rusar iväg o blir överkörda när vi är ute o går i Storstan"-typen. Tänk låsa in alla lösa föremål i lägenheten och gömma nyckeln nivå.

Söndag

Sen brunch med M och S. De har nybakt bröd och extra pålägg med sig. M travar in lätt blek om nosen. Inleder med att dricka ur en halv cola med desperat min. "-Fråga inte" suckar hon när hon ser min min. Så det gör jag inte. Får veta allt om sista timmarna ändå. Efter det att jag hällt i dem lite kaffe. Bland annat:

M avslöjar att S bjudit en kille på en drink i baren. "Ja, jag försökte stoppa henne" säger M och skakar sorgset på huvudet. Jag och M trackar S en stund för att hon inte fattat att det är tvärsom det ska gå till. S försvarar sig med att han var jättesöt. Att hon hade tråkigt. Jag och M replikerar att om hon ska gå runt o bjuda okända killar på drinkar när vi går ut vill vi fasen inte höra mer gnäll om hur lite pengar hon har. Ever.

Sen pratar vi killar. Jobb. Och livet i allmänhet. Eller bristen på sådant liv när det är för mycket jobb.

De tycker jag jobbar för mycket. Lite gulligt oroliga. Och så har det med en liten fint inslagen present till mig. Bafatt liksom. Lyxig lotion och massage olja. Samt en hel del gliringar om vem jag borde sätta i arbete med det där sista. M och S. Jag älskar fasen mina kompisar. I really do.

Tuesday, April 07, 2009

Biktbloggen: Lördag

Släpa motvillig mig till jobbet en sväng. Sedan vidare till jobbevent. Där förtäringen visade sig bestå av lättare plockmat samt kalorier i flytande form. Där prata artigt med dryghög med fin titel.

T om lyckas hitta icke jobbrelaterat fascinerande samtalsämne med honom (djup diskussion över hur masken i tequilan¤ kommer dit. Om det är en speciell sort osv.) Nä, vi hade inte nått tequila stadiet där. Fel sällskap. Tog små klunkar vitt vin och försökte se mingelvan ut där. Bra hårdag hade jag dessutom. Very proud of self so far. Sedan:

* Telefonkontakt med kompis M. Som ska möta upp kompis S och några till på ett mindre väl valt ställe på söder. Som undrar om hon vågar gå in. För det är "fullt med en massa grobianer på stället.."¤

* Byte av malm. Från den östra till den mer sydliga. Och genast blev jag sjukt mycket snyggare i jämförelse. Joinar M, S och några av S kompisar som nu avancerat till ett bättre ställe. ¤¤

* Någon kommer på att mojitos vore en bra idé. Rentav strålande.¤¤¤

Saker jag är något mindre nöjd med:

* Mr Player. Av alla människor. Oh, please tell me I did not. Jo. Nä, inget sånt. Så mycket sprit finns inte. Däremot har jag ett distinkt minne av att vi hamnade i en sån där "låt oss bräcka varandra såhär två säljare emellan med flippade historier om kunder"-diskussion. Vill minnas att jag vann med den där om kunden med det obscena namnet.#

* S nära hamna i bitchfight med en annan tjej över en kille.

* M on the rebound efter att hennes idiot till on-off ex osmidigt strulat till allt igen. Dessutom passat på att göra slut via mejl som en annan fjortis. Jag erbjuder mig generöst att slå honom lite åt henne. Hon påminner mig om att han är 1.90 och rätt mycket över min matchvikt. Sen ser hon lite orolig ut på riktigt. Att jag ska råka illa ut. ¤¤¤¤

* Det visar sig att vi inte kan dra vidare till ett visst uteställe därför att en av S suspekta kompisar lyckats bli portad därifrån. Hur hur man överhuvudtaget lyckas bli portad där utan att gå till direkta olagligheter är för oss andra en gåta.

* Vi träffar på en Tjejkompis Lillebror. Som inte längre är den lilla runda killen med fräknar man brukade kliva över när han satt på golvet o lekte med bilar. Tvärtom börjat träna. Springa lopp. Skaffat ny stil. Hade lätt kunnat tas för en normalsnygg kille vem som helst. Blir bjuden på drink av kompis lillebror. Som är rätt trevlig såhär när han vuxit ur trotsåldern. Blir nostalgisk och berättar för honom och hans roade kompis om mina minnen av honom hemma hos Tjejkompis när vi var små. När han var den där lille buttre typen med sina 500 leksaksbilar.

* Träffar Tjejbekant som jag inte sett på ett tag. Som spontant utbrister nåt på temat "vad smal du är". Och jag åtgäldade inte komplimangen. För det var inte förrän jag gick därifrån som jag kom på att hon har nog gått ner lite iaf även om hon inte är jättesmal nu heller. Hon var lite småmullig förut. Och sen fick jag jättedåligt samvete. Kunde jag väl fasen ha sagt nåt iaf. Hon har säkert kämpat. How very rude of me. ##

* Censur


* Avviker ifrån M och S. Som misslyckas med att övertala mig till att hänga med på ett i mitt och M's tycke sunkigare ställe. Men som S kompis ville till. För fatta, vi kommer vara snyggast på stället. Top Notch alltså. Som hon uttryckte det enligt sin egen logik. Sjukt bekräftelsebehov skulle vi andra säga. ###


¤ Kompis M kulturell. Kompis M inte van att festa med fulla och glada söderfans just från matchen. Var nog tur i oturen att det tog slut mellan henne o den där fotbolls killen. Enligt henne hade nåt lag vunnit över nåt lag. Typ. Hence the söderfans. (Enligt marginellt säkrare källor var det oavgjort.)

¤¤ Som kompis M brukar säga. Inte lika svårt att vara snygg på söder. Ehm.

¤¤¤ I eftersnacket dagen därpå kommer saker att skyllas på just mojiton. Jordbakterier från myntakvisten helt säkert. Farliga saker det där..

¤¤¤¤ Stor på jorden. Vekt psyke. Varit dum mot min bästis. Jag hade lätt spöat honom. Åtminstone verbalt. Sådeså.

# Inte obscent på hans språk. Men på "you might wanna pay cash instead of using your creditcard while in Sweden", nivå här..
## Jo. Jobba jämt är tydligen en bantningskurs. Ingen fara på taket. Men tillräckligt för att alkoholen skulle bita bättre. Eller också är det jag som dricker för sällan.
### Pub/musikställe på söder. Sist jag och tjejkompis W var där fick vi springa in och gömma oss på tjejtoan tills hennes dåvarande kille med kompis vi skulle möta upp kom dit och vi kunde gå vidare. Bara vissa av S's kompisar som kan tycka det är ett bra ställe.

Friday, April 03, 2009

Vårtecken

Tussilago. Nya otestade glasssorter. Uteserveringar där man kan betrakta folklivet skyddad bakom solglasögon* på lunchen. Och det säkraste av dem alla. En bil full med grabbar i tjugonåntingårsåldern iklädda för små vita t-shirts som försöker få uppmärksamhet genom att boppa fjolårets hits på maxvolym samtidigt som de försöker se så coola ut som möjligt**. Jepp. It's official. Våren är på besök i stan.


* Which reminds me. Måste skaffa nya. Måste vara stencoola. Mörka. Inne. Eller avsiktligt avvikande. Och inte jättedyra. Har ett par slipade men brukar köpa billigt krafs till när jag har linser. Haft så mycket att göra att jag har noll koll i år. Sen så är det ju bra om de skyddar huden runt ögonen lite mot solen också. Även om jag har UV filter på linserna.

** Undrar alltid om den där approchen någonsin funkat på någon tjej. Ever.Om det en dag knallar nån tjej från uteserveringen och bara utbrister: -wow, asså ni verkar skithäftiga grabbar. Och ni har en egen bil också. En vit Svenssonbil. Att dela på bara er fem. Och en av er har t om körkort. Imponerande. Verkligen.

Wednesday, April 01, 2009

SL:s nya gräddfil

Betala 1000 kr i månaden och få garanterad sittplats på tunnelbana och pendeltåg. Samt förtur vid busshållplatserna från den 4 maj i år. Allt enligt DN. Låter väl bra? Kanske kan man i framtiden rentav slänga in 500 till och få sitta brevid en snygg singelkille istället för de vanliga loosers man brukar hamna brevid. Och ja, idag är det den första April. Ifall nu någon hade missat det...