Friday, April 30, 2010

Trevlig valborg alla!

Nu ger vi upp en sällsynt hektisk vecka och ser fram emot lite ledighet!

No I did'nt get lost...

"-I just did a precautionary sweep of the immediate environment. ..."

Om jag kom hem ordentligt sedan? Självfallet.* Tog en lite annan väg tillbaks bara.** Bara skönt med en lite extra promenad.*** Jodå.

Men man får bra kondition av att ha dåligt lokalsinne. Mycket bra.****





* Sålunda lyder Den Officiella Versionen folks.

** Sadly förbiseing the faktum att jag kanske inte begåvats med det absolut bästa av lokalsinnen. Att jag hade sällskap på dit vägen och då var alldelles för upptagen med att prata för att orka med petitesser. Som att memorera vägen. Att då komma på snilledraget att dessutom avvika från ursprungsvägen för att jag nog skulle lyckas hitta en närmre på egen hand får nog betraktas som ren och skär hybris.

** * Ja jävlar ja. Frånsett det faktum att jag redan gått typ hundra mil den dagen i de där skorna som kanske inte direkt är gjorda för just det och bara ville hem då.

**** Or as they say in Hemstaden. "Det man inte har i huvudet får man ha i benen."

Tuesday, April 27, 2010

Det här med dagsböter..

Men snälla.. Hur svårt kan det vara egentligen? Sätt automatiskt maxbeloppet på alla som döms till dagsböter som påföljd för ett brott. Den som vill få beloppet sänkt har att inom en viss tid uppvisa intyg med inkomstuppgifter för jämkning, annars fastställs maxbeloppet. Borde väl ligga mer på den som vill få beloppet jämkat än på domstolen att jaga fram inkomstuppgifter.

Samma ansvarsfördelning borde f.ö gälla för den som utan giltigt förfall väljer att utebli från en domstolsförhandling. Lite mer av eget ansvar där. Som ett smartare delgivningsförfarande..

Monday, April 26, 2010

Dansk-svensk AW

Danskan ser roat på en kille med lite alternativ klädstil som står en bit bort och kan inte låta bli att kommentera..



Danskan: "Jag är så.../insert någonting halvobegripligt på danska/"

Jag hör: "-Det är han som är far till mina barn."

Jag: (Något förvirrat) "-Eh..öh.. va?* Har du barn?.."

Danskan: "-Naaaj... bla bla på danska.." (="Kolla in den där killen. Jag skulle inte vilja ha honom som far till mina barn.)** Syftar på en kille med ring i örat och en svart t-shirt med texten "Jesus is coming. Don't worry we'll nail him again.")



Jag:(ler diplomatiskt ) Well..it takes all kinds.. ***



Såfort hon går iväg kommer killen naturligtvis för att prata. ****

Sedan. Lång utläggning om livsfarligheten i tillsatserna i färdigmat och hur vi alla kommer att gå under om vi inte lagar all mat själva snart. På danska. Tills Z sarkastiskt påpekade att det nog var ett och annat i den där drinken i hennes hand med. Såvida hon inte kokat den själv. Och stämningen blev en smula tryckt en stund. Gick bättre sedan. En Long Iceland Icetea sedan.









*Jamen vafan. Det var fredagkväll efter en lång jobbvecka. De hjärnceller som ansvarar för verbalt finlir hade alla gått för dagen.

** Och det tog mig ytterligare ett va? att klura ut. Själv undrade jag mest över hur han blev insläppt.

*** Bara ett av mina tappra försök att byta till ett för båda mer lättjobbat gemensamt tungomål.

*** Fan. Måste sluta le så jävla lätt. Se mer bister och uttråkad ut.

Friday, April 23, 2010

Dagens språkförbistring

Danskan: Släntrar in i fikarummet och meddelar sällskapet att, "Jag har ingen energi idag."
Kollega Z: Hör meningen, "Jag har ingen allergi idag." Ser först uppriktigt frågande ut. Ger mig en "danskar är allt bra konstiga"-blick. Men artig som hon är börjar hon svamla lite allmänt om pollenhalter och antiallergipreparat för att danskan inte ska känna sig ignorerad.

Varpå danskan gör en allt mer trovärdig imitation av ett frågetecken tills jag griper in. Jisses. Z som brukar vara vassast av alla på det mesta. Är det jag som ska föreställa danskexperten ikväll är vi verkligen illa ute. Det känns som om det kommer att krävas massor av sprit för att inte bli helt Lost in Translation ikväll. Massor.

Thursday, April 22, 2010

Jamen sådärja..

Så får vi tydligen danskt sällskap på AW:n på fredag. Lysande.¤ Då har vi valet mellan att bara prata jobb*. Eller att missförstå varandra hela kvällen. Kanske borde se till att det samlade alkoholintaget hålls på en sådan nivå att allt utom enklast tänkbara kommunikation automatiskt faller bort?



¤ Åhnej. Jag som hade sett fram emot en lugn kväll. Ta några glas. Prata lite. Utan att behöva superkoncentrera sig hela tiden för att inte framstå som lätt förståndshandikappad i sina svar. Var kan man ansöka om tolk?

* Tillräckligt med engelska låneord att kunna hänga med på vad det hela drejer sig om..

Wednesday, April 21, 2010

Saker vi ogilllar med danskar..

1. När de envisas med att prata danska med en. *

2. Dansk humor. Skämt på danska. Jamen herregud.**



* Går hur bra som helst att umgås med danskar av den sorten som har den goda smaken att kommunicera med en på ett mer lättförståeligt språk. Som franska.

** Tre stycken "-va?" i följd, åtföljda av ett trött leende är ett tecken på missriktad svensk artighet. Inte ett tecken på uppskattning av dina småbitchiga kommentarer om allt och alla, ok-ay?

Monday, April 19, 2010

Dagens konspirationsteori

Först går Islands ekonomi och tvärdör. Sedan får själva ön ett utbrott. Bokstavligen. Ordnar till värsta nuke-em all molnet.* Parkerar det lite fint där över oss här i norr. Hm. Vilka var det nu igen som inte ville låna ut pengar? Vilka var det som terroriststämplade? Coincidence you say? Payback I say. Iskallt.

* Sen kan man ju iofs tycka att det är lite lustigt att islänningarna kan flyga folk en km från vulkanen när Sverige inte ens klarar av att hålla ambulanshelikoptrarna flygande.

Thursday, April 15, 2010

Ångestdag

Men åh. Vad vill jag bli när jag blir stor, egentligen? Sista dagen idag. Slänga in en den där ansökan i sista minuten. Jo. A girl's gotta have a Plan C.

Wednesday, April 14, 2010

Fever

Dubbelarbetat med förkylning och massa panikjobb de senaste dagarna. Börjar se ljuset i tunneln nu. I'll be back.

Sunday, April 11, 2010

Hell yeah..

Var ju två manliga intervjuare, hur svårt kan det vara liksom.* Varav åtminstone den ena uppvisade solklara tecken på humor. Jag bollade såklart tillbaka. På reflex. Inte ens min egenhändigt självkristiska eftergranskning kunde komma till någon annan slutsats än att det gick bra. Att "vi hör av oss" **i det här fallet betydde ett mejl redan dagen efter. Med fortsatt intresse från deras sida. Inte klart än. Alls. Men helt klart inom mitt räckhåll nu. Om allt stämmer. Om jag vill. Vi får se.


*Är ju som bekant oftast enklare än en av varje kön. Intervjuas du dessutom av en kvinna på en mansdominerad arbetsplats riskerar du dessutom att hon kan vara bidrottningstypen. Den som hatar dig redan från början. För att du är yngre, blondare, smalare eller helt enkelt bara av fel kön för att hon ska tycka det känns helt okej att du arbetar där.

** As opposed to "vi hör av oss"= när du ringer för att du två månader senare fortfarande inte har hört något uppdagas det att vi inte ens orkat klicka iväg ett gäng standard "tack för visat interesse men.." svar.

Wednesday, April 07, 2010

...och nu blev det plötsligt prestige här..

Ett samtal. Från söta rara tjejbekant. Hon med dubbla examina. Som ringer för att berätta att hon hört ifrån säker källa att de är väldigt interesserade av just mig. Att det är halvklart med väldigt få kvar. Men vafan. Jag som skulle ta det hela med en lagom avslappad klackspark. Nu måste jag ju ro hem det här. Oavsett om jag vill ha det eller ej. Bafatt.

Tuesday, April 06, 2010

Djupdykning

Direkt från påskhelg i Hemstaden till Storstadens jobbhögar. Snabba kast. Mer om det senare. Dessutom blivit lite headhuntad i veckan. Intervju på g. Inte helt säker på vad jag vill med det. Lite okänd mark men lite smickrande. Ska bara sluta nojja först. Över varför de valde ut just mig ur högen och inte en annan tjej jag vet anmält sitt interesse. En med dubbla examina.