Saturday, July 31, 2010

Sommaren 2010

Tja, vi börjar väl ifrån början..


Midsommarafton i Kuststaden


Hm. Vad minns vi såhär i efterhand?
Klä midsommarstång. I Kuststaden. Sommarstugeområde. Bofasta. Och så en himla massa Storstadsbor.


Halvnakna killar överallt. Sommarstugeområde. Fest.Pool. Fest x2.
Silll. Grillat gott. Vin. Mer vin. Och jordgubbar. Med sherry. Värsta traditionsbrottet. Skandal. ¤

Fest. Och på varje fest minst en tjej som försökte övertala mig att gå vidare någonannanstans med orden, du, kom så går vi och festar med grabbarna där borta istället…

Pool. Nattbad .Vadslagning. Demonstration av påstådda färdigheter i klädsimsväg. Among other things. Möjligen något mindre genomtänkt.


Någonslags tanke om att plocka blomster. As is tradition. Men blev aldrig riktigt läge. ¤¤ För tidigt. För mörkt. För rädd att ta värdparets jävla special utrotningshotade orkideeländen by misstake. Isåfall ha eget utrotningshot hängande över sig. Som straff.

Fulla killar. Amen förihelvete. Om du vet med dig att du har druckit aningens för mycket. Håll låg profil ett tag. Drick kaffe. Drick vatten. Gå inte, jag upprepar inte fram till den där tjejen du kollat på hela kvällen och berätta det för henne samtidigt som du ursäktar dig för henne att du druckit. Hon kommer inte tycka att det är gulligt. Hon kommer inte känna sig speciellt utvald. Och chansen att du att telefonnumret du tjatade dig till av henne faktiskt går till henne istället för någon självhjälpsgrupp är nog rätt liten. Faktiskt.


Sedan. Stanna några dagar. Sola på båthusbrygga. Med systersnubbens familj. Liera mig med infödingarna. Dela deras underhållning.
Som att genom nya snygga solglasögon betrakta grabbarna på bryggan brevid. När grannkillen ska ut och impa på polarna med nya båten. Och nätt o jämt klarar att ta sig ut på öppet vatten utan att skrapa av motorn på grundet.¤¤¤


Sitta brevid systersnubbens pappa på bryggan när han pekar ut vilka Storstadsbor som kommer köra sina nya dyra båtar på grundet. Lovat köpa honom en griffeltavla till nästa år. Så han kan hålla räkningen på deras fadäser mer officiellt. He he.


¤ Bubbel mina vänner. Alltid bubbel.
¤ ¤ Sjukt jobbigt att man inte får prata från det att man har plockat blommorna. Och de ska plockas och sovas på innan natt blir morgon. På en fest. Som i sova kvar fest. Fick vara i år. Kanske lika bra det. Jag brukar ändå bara drömma om inbrottstjuvar…

¤¤¤ Inte för att jag på något sätt skulle kunna göra det bättre, det är jag den första att erkänna. Spela roll. Det är vi mot dom. Och d e t spelet kan jag.




Saturday, July 24, 2010

Jodå, jag lever..

Jobb. Ledigt. Jobb. Nu mer ledigt. Och förhoppningsvis lite tid för en update. Ska bara röka ut lite Storstadsbor som envisas med att komma på besök först. Man har tydligen aldrig så många kompisar som när man ordnat badnära stuga på landet. Ahrm.

Saturday, July 10, 2010

Missing in action

Den korta versionen. Jobbj-vla-skjuta-på-semsternstrul. Midsommar i Kuststaden. A.k.a grabbgängens mecka as it turned out. Jobbstrul-ringa-på-mobilen-when-supposed-to-be-ledig. Sen roa sig lite. Med akutbesök hos tandläkaren. Dyr smärta. Bli crashdumpad. Av en dator.* Precis hinna hämta sig och slänga på sin bleka nos lite svindyr fejkbränna. Sedan inhopp för att tolka/guida lite. På Engelska/franska/svenska. Samtidigt. Sedan installera mig i Hemstaden. Trava ned till lokala beachen. Där genast igenkännas. Av någon jag inte pratat med sedan jag gick ut skolan. Grundskolan. Nu lite lätt trött. Längre version kommer så snart jag hämtat mig lite.


* Vista naturligtvis. Vad annars. Nu vågar jag inte peta på fanskapet mer. Ifall den exploderar. Antar att jag borde lämna in den någonstans där försvunna operativsystem går för att dö. Nånstans med tjocka väggar. Och dödsföraktande personal.