Monday, September 27, 2010

Ja, det är härligt med måndagar

Jamen sådärja. Vi drar igång måndagen direkt med problem och utskällningar*. Hur ska man annars veta att man lever. Dessutom ska jag tydligen översätta ett franskabrev av modell längre privat nu också.

Eftersom mejlets avsändare tydligen lider av den vanföreställningen att hennes engelska på något sätt** skulle vara sämre än min franska. Så, vad kan den här j-vla dagen mer ha att bjuda på? En liten spontan jordbävning kanske, när vi ändå är igång? Come on monday, hit me with your best shot, see if I care.




* Och då har jag inte ens hunnit öppna munnen om valet än.
** Okej, jag pratar bättre franska än hon engelska. Men hennes skrivna engelska kan fan inte vara sämre än min franska just nu.

Monday, September 20, 2010

Sunday, September 19, 2010

Valdag

Jag har röstat. Har du?

Wednesday, September 15, 2010

Helgen som var sammanfattad..

Cykla/simma långpass med S. För att i någon mån kompensera för ond tå och brist på joggning just nu.

Tjejmidddag hos S. En av de sista då hon har fräckheten att flytta framöver till ett inte alls lika hippt område. Utan att ta hänsyn till att jag och M då förlorar en av de bästa festlägenheterna vi förfogat över. Skandal.

Lite udda meny på middagen föressten. Choklad-chili-vin gryta. Smaken inte alls lika groundbreaking som på bilden i Den Avancerade Receptboken hon använt sig av. Jag och tjejkompis som varit i Frankrike räddar situationen genom förklara att det mesta kan räddas genom att tillsätta mer vin*. Om då inte bara i maten.

Sedan utgång. Hamnar i politisk diskussion. Först med S som som vanligt inte röstar som mig. Förklara att jag inte vet vad jag ska rösta på i år. Fortfarande.

Hoppfull kille: -Men jag vet. Du kan rösta på mig istället. Skriv mitt namn på en tom valsedel bara...

Jag: -..och varför skulle jag rösta på dig?

Hoppfull kille: -För att alla söta tjejer får skattelättnader. Och avdrag för skor och sånt..

Jag: -Var det det bästa du kom på?

Hoppfull kille: -Men. Alltså. Okej. Jag är bra i sängen också..



* Ni som sett något gammaldags rejält franskt matlagningsprogram vet att grundidén med matlagning är att koka allt i vin. Under glatt småprat tillsätta ännu mer vin. Smaka av. Prata lite till. I med mer vin i grytan, kanske lite kryddor. Resten av vinet till gästerna. Och voilà- ett masterpiece.

Friday, September 10, 2010

Det här med att prata politik...

Jo jag vet. Det sägs ju vara en stor faux pas i ettikettsboken. Det säkraste sättet att pajja stämningen direkt. Men nu är det här mer blogg i valtider än finmiddag. Så, för alla er som ännu inte har bestämt er. Here are the contestants of the swedish val 2010:

(S)ahlindemokraterna: Mona Mascaramissbruk som brinner för att upphäva grova sociala orättvisor i samhället. Som herr och damtoaletter.* Fatta orättvisan att bara killar ska behöva dela toa med stökiga grabbgäng och äckelgubbar.** Så kan vi ju inte ha det. Sen är vi för jämnställdhet också. Skatteavdrag när du behöver anlita hjälp i hemmet. Eller åtminstone när det gäller riktiga jobb. Såna där som traditionellt utförts av en riktig karl i blåställ. Rut däremot är ett hinder mot jämnställdheten. Kärringar som inte har en pedantiskt lagd hemmaman får fan städa själva. Gratis.

(M)oderata Arbetsmyrorna: Iofs sjukt smart drag att sno motståndarens bästa slogans och göra dem till sina. En gravallvarlig klon på Alfons Åbergs pappa som med sina partikollegor slår ett slag för att städa upp i de offentliga finanserna. Gärna med hjälp av en fantaastisk liten människa som plockar upp skiten i din egen trappuppgång. Full av entusiasm går du in på Fejjan för att hylla det faktum att allt nu ordnat sig till det bästa i den bästa av världar. Och sen får du bara skit för det. Märkligt. Nästan lika märkligt som de där jäkla simulanterna som inte vill jobba. Svårt sjuka, handikappade och andra fuskare ni vet. Sånt ska fan inte dina surt förvärvade skattekronor gå till.

KD: En retoriskt skicklig partiledare. Grymt duktig på att tala. Synd bara att det är han säger är så, så..tja, vad vill nu egentligen KD? Nu när de mest rabiata abortmotståndarna och religösa fanatikerna hoppat av till SD? Hm. Frånsett att rekrytera Vanligt Folk med sina sedvanliga; vi är lite snällare mot alla. Eller iaf emot pensionärerna- tugg. Hm. Måste nog läsa på lite här.. "Statens ska inte äga..l inte lägga sig i.." Men statliga bordeller går tydligen bra. Eftersom de menar att statliga bordeller, citat: "skulle minska trafficking och prostitution." Eh..? Iofs samma parti som blev eld och lågor över Anna Anka för ett tag sen. Så kanske inte så förvånande med alla dessa utspel och efterföljande dementier..

Centern: Beskäftig, västerbottenostig dagisfröken*** talar om för allt och alla hur fel de har. Samtidigt som Fredrick (först var jag emot FRA men sen fegade jag ur) Federley håller de Stureplancentriga ställningarna här i Hufvudstaden. Or, my misstake..det är tydligen Södercentern som är det nya svarta. Eller gröna. Eller nåt.

Folkpartiet inte längre Liberalerna: Samma parti som Birgitta-jag går i taket om någon vill bestämma över mig men jag bestämmer gärna över andra-Ohlsson. Nejtack.

MiljömuppsPartiet: När jag var jätteliten tyckte jag de var helbra. De var ju liksom snälla de där udda figurerna i illasittande fjällrävenjackor. Snälla mot blommor och djur. Sen fyllde jag tio och började tänka efter lite. Tänka att deras resonemang på andra områden inte håller. Som att det inte ligger något jämnställt i vare sig tvångskvotering eller bensinböter till de dumma jävlarna¤ som inte har vett att bo inom tullarna på söder med cykelavstånd till allt väsentligt i tillvaron.

(V)änsterpartiet- vi försöker låtsas som om vi inte är Kommunisterna: Lars Ohly. Ska jag försöka mig på att säga något snällt här så är det väl att karln ser så jävla glad ut. Som om han hade en outsinlig privat stash med glad-piller nånstans. Kommunismen då? Alla lika, alla jämnlika. Jodå. En vacker tanke. I teorin. I praktiken vet vi ju hur det brukar gå. Först är det Viva la Revolution och alla är systrar och bröder och jämnlika. Fast vissa är ju mer jämnlika än andra. Och de där andra blir farliga individualistiska fritänkare och klassförädare. Att individer kommer iklämm i smärtsamma bröstpumpar är smällar man får ta. För individer är inte viktiga. Samhället är viktigt. Och viktigast av allt är att samhället har rätt ideologi. Alla får såklart säga vad de tycker. Bara de tycker som Partiet sagt att man ska tyckasåklart. Annars är de odemokratiska och bör hindras att yttra sig.

Småpartierna då? Ni vet de där som alla fösöker låtsas som om de inte finns. Jodå, vi tar med dem också..

FI-Feministiskt Initiativ: Tar upp viktiga frågor om kön, makt och våld. Frågor som jag skulle önska att de etablerade partierna var bättre på att föra en seriös diskussion om. Håller däremot inte med om att standardlösningen på alla problem är att tvångskvotera in kvinnor i bolagsstyrelserna. Dessutom tycker jag att lösningen måste ske genom att fokusera på både män och kvinnor på ett sätt som inte Fi gör. Ska jag säga något snällt är det väl att Gudrun är en garvad och tuff politisk retoriker som få slår på fingrarna i en debatt. Nackdelen med henne är att hon ofta framstår som provocerande med en viss von Oben approach.

Piratpartiet- Det är synd. De kunde ha blivit uppstickaren som drev på andra partier i integritetsdebatten. Men som många andra nya partier verkar dras med en hel del barnsjukdommar och udda personligheter. Ett parti med den här mannen som chefsideolog och en partiledare som svävar på målet i viktiga frågor kan knappast betraktas som seriöst längre. Tyvärr.

Sd- Udda personligheter var det ja. Frånsett deras huvudfråga då**** så skulle jag aldrig rösta på ett parti vars omsorg om kvinnor inte sträcker sig längre än att de vill inskränka aborträtten.




* Nu talar vi självfallet inte om det faktum att offentliga herrtoaletter ofta är gratis medan damtoaletter kostar. Det har vi inga planer att ändra på.

** Ja. Och alla killar vill säkert dela toa med fulla jobbiga medelålders tanter också. Verkligen.

*** Frånsett att jag ogillar mycket av det hon gör och sättet hon säger det på. Men som Hemstadstjej måste jag bara tycka att det är lite coolt att hon enligt skvallerpressen gav sin man en grävare att leka med. Så han blir glad och har något att göra när hon flänger runt med Alliansen. Respect där.

¤ Newsflash. Avdrag för arbetsresor räcker inte. Eftersom man på landet, riktiga landet, är beroende av bilen för att handla, hämta, skjutsa, umgås osv. Beroende som i noll kollektivtrafik att ersätta bilen med beroende. Menade de allvar med att dra ner på onödigt bilåkande kan de ju börja med att öppna alla nyligen igenklappade mackar runt om i landet. Så att folk slipper åka 6 mil extra bara för att tanka bilen..

**** No. Lets not even go there. Så mycket tid att rensa troll i kommentatorskogen har jag inte. Nöjer mig med att konstatera. Ja. Det finns problem. Nej, de är inte lösningen.

Thursday, September 09, 2010

Kvalet

10 dagar till val. Och fortfarande inte säker på vad jag ska rösta på. Alls. Alternativen har aldrig tyckts mig så dåliga som i år. Har du bestämt dig?

Wednesday, September 08, 2010

Tecken på att du blivit stammis hos din lokala koffeindealer

Du får själv avbryta er trevliga konversation för att påminna baristan om att hon kanske vill ta betalt också.

Tuesday, September 07, 2010

Dagens iskalla ideolog

Lars "bröstpump fungerade bra för mig" Ohly. Ja. Vad fint då. För det var ju säkert du som använde den, eller hur?* Själv kan jag tänka mig en räcka lätt smärtsamma saker som skulle fungera rätt bra för mig med att staten påbjöd att andra genomgick. Bara jag slapp själv. Men till skillnad mot Ohly skulle jag aldrig vifta undan någon som berättar att något gör ont och inte fungerar med att det inte är viktigt. Att det är smällar man får ta för att hålla den ideologiska kursen spikrak. Att individer kommer ikläm är oväsentligt. Bara den röda fanan är i topp..



* Sen är det en annan sak om det fungerade bra för just honom och hans fru. För till skillnad mot Lars Ohly anser att myndiga människor är fullt kapabla att fatta privata beslut själva.

Friday, September 03, 2010

Thursday, September 02, 2010

Men det här är fan en epidemi..

Vad är det för mansslampor man umgås med egentligen? Igår Mr Player II. Idag en Killkompis. Som i regular dude. Som vill ha ett gott råd i ett dilemma. Jag vet inte, kanske är det moralistiskt av mig att föreslå att han tänker sig för innan han tackar ja till sin söta assistents erbjudanden om helkroppsmassage. Bara som en tanke alltså. Speciellt som han är lika gift som assistenten enligt uppgift är jättekär. Och att just det i mina öron låter som rätt upplagt för trubbel.*

Har jag missat något här? Finns det nån, någon enda som inte vänstrar eller planerar att vänstra med sin sekreterare/assistent/tränare/chef/granne/valfri person från sitt CV/whateva? Nån? Herregud people. I must be getting old...




* /Insert visioner om framtidan kaninkokningar/desperata avslöjande brev om allt inte avlöper som hon tänkt sig här/.

Wednesday, September 01, 2010

Mr Player II?

Bekantskapskretsens Mr Player verkar ju hålla sig i skinnet.* Just som man börjat tro på människosläktet igen. Så. AW i Storstaden. Springer på en annan manlig bekant.** Som glatt anförtror mig lite skvaller om sin senaste dejt. Och nej, han är inte singel.

Jag (motvilligt): -Uhm. Så. Vem är hon?
Han(stolt): -Hon är min sambos chef faktiskt.

Jag: -Eh. Alltså. Du har väl inte?
Han (flin):- Nä. Men kan mycket väl bli så..

Jag:-Men skärp dig. Hennes chef?! Lägg ner medans tid är..
Han(rättar till slipsen):- Men, men..hon är skitsnygg. Och gillar MC...***

Jag(skakar domedagsaktigt på huvudet):-Oh, I forsee trouble..
Han (uppriktigt förvånat) :-Tror du?






* Iaf har han inte setts ute i vimlet hånglandes med någon annan än sin nyblivna fru. Alltid något.


** Som i bekant jobbandes i samma kvarter. Inte ex dårå.

*** Tydligen jätteeftertraktat av någon som emellanåt hänger av sig den special importerade sidenslipsen för att leka Easy Rider som enda botemedel för karriärtristessen.