Thursday, December 30, 2010

Juligen

Den korta versionen.

* Fått stryk i Battlenånting av en 14 åring-check
* Givit julklappar. Emottaget julklappar-check
* I sann Robinhoods anda donerat kundchoklad till mer välgörande ändamål istället-check
* Donerat till välgörande ändamål by choice and not by tjat-check

* Hunnit fram i god tid till Hemstaden för att både klä granen o vila ut innan Kalle Anka medans alla barnfamiljer satt i kombiköer på igenkorkad väg i -25. -check

* Fått mandeln i gröten-check

* Ställt ut gröt till gårdstomten på vanliga stället som tack för att han ser till att huset inte brinner ner och håller lite allmänt koll-check

* Lyckats få värmepumpen att fortsätta fungera i arktisk kyla-Check

* Mellandagsreahandlat in da Hemstad-check.

* Suttit redo för att kunna kasta mig in i bilen sekunden efter det att plogbilen passerat för att komma iväg innan vägen drivit igen. -check

* Tackat min lyckliga stjärna för snöstrumporna till bilen-check

* Med stigande oro noterat att Felia skaffat marginellt bättre täckning i området. Dock tänker jag fortsätta hävda att jag måste åka miltals o uppoffra mig för att kunna läsa eventuella jobbmejl under helgledigheten. Heh.

* Varit ute o rört på mig i friska och i varierande grad iskalla luften varje dag-check

* Genomlevt allt från kära återseenden till jobbiga norendramer på ett par dagar-check

* Nästan gråtit i tfn under surprise jobbsamtal. Dock med list lyckats framskjuta slutdatum för ett jan jobb. I so badly need a break right now.

* Lovat pigg 19 åring i tävlingsform att provrida hennes häst så snart jag orkar-check

* Planerat inför nyårsmiddagen tillsammans med kompis-check.

* Fått mycket att fundera på. På alla plan. -Check


Hur har du det?

Wednesday, December 22, 2010

God Jul och Gott Nytt År!

Tänker köra hem till Hemstaden ikväll. Ta ut lite av det sjukt mycket komp jag samlat på mig. Paus. Återhämtning. Umgås med nära och i varierande grad kära. Få frisk luft. Öppen spis. Kokkaffe. Återkommer. Kanske efter trettonhelgen. Kanske innan. Önskar dig en riktigt god jul och gott nytt. Oavsett var och hur du firar den.

Driving home for christmas

Maybe midnattsmässa i år

Bloggens traditionella juldikt


1:" Midvinternattens köld är svår, tio små nissar i djupsnö går. Rävsax gömd under täcke vitt, knipsar Nisse av på mitt. Livsandarna snabbt för honom tryter, snart i eget blod han flyter.

2: Nio små nissar i midnattstimma~ traskar fram imånljusstrimma. Ugglan hoar i sitt näste, istapp faller tyst från fäste. Nisse spetsas utav tappen. Tomten ligger död på trappen.

3: Utanför dörren står gröten och ångar. Åtta nissars intresse den fångar.Under stigande hunger faten de nalkar, en stackars tomte på kanten halkar. Han kippar, han kämpar, han svettar sig blöt, men sjunker likväl i kvicksandslik gröt...

4: Många springor stugan har, där sju små tomtar in sig tar. Katten som bak dörren ruva, slukar Nisse med hull och luva. Resterna av tomtehand, suger Misse bort från tand.

5: Sex små nissar mot julbord ila, snabbt de uppför bordsben kila. När sista tomten över kanten hasar, han tappar greppet och nedåt rasar. Faller nedåt likt ett lod. Mattan röd av tomteblod.

6: Tomtar fem i väldig iver, springer runt, ty hungern river. Nisse snubblar på sitt skägg, faller rätt på knivens egg. Lilla Nisse stackars saten, rinner ut i sillsalaten.

7: Fyra nissar har festat på sill. Och nu de törsten släcka vill. Mot glöggen de springer i samlad tropp och tar för sig av drycken i varsin kopp. Ner faller Nisse i glögghett hav, likt skållad mandel faller hans skinn av.

8: Tre små tomtar i granen svingar, mellan ljus och änglavingar. Nisse sig för nära våga, strax han står i ljusanlåga. Doftar snart likt vidbränd stek~ ångrar då sin ystra lek.

9: Två små tomtar omkring sig tittar, då en smäll-karamell de hittar. Nisse ner på den då hoppar, men för detta den ej stoppar. I tak , på golv och på gardin med frans, finns nu Nisses hjärnsubstans.

10: Husbonn stiger upp i natten, för att kasta lite vatten. Under husbonns tunga toffla, Nisse blir till krämig våffla. Snön ligger vit lite här och var, inte en j-a tomte finns kvar... "


( Oklart upphov. Men vi brukar köra den vid jul jag o syrran)

Cherry on top honey

Tackar ödmjukast finaste msn00b för utmärkelsen. Ber att få återkomma efter trettonhelgen med saker jag gillar och bloggare jag vill belöna. :)

Detsamma gäller Serafim. Ska ge listan ett ärligt försök. Efter helgerna.

Utmaning: En vit jul

Du som har små barn. Egna eller andras, i din närhet under julen. Barn. Ni vet såna där små som rör sig blixtsnabbt och är hyperkänsliga för stämningen hemma. Ni som vet med er att ni kommer umgås med dylika under helgen. Ta en vit jul. Drick julmust istället för alkohol. Men ska man inte få ta sig ett järn bara för att det är julhelg? Jodå, det får man. Men man kan välja att avstå.

Är du den som blir jobbig när du dricker kommer din familj och dina barn/släktingar få en fin julklapp i år om du låter bli. Om du tillhör de som tycker dig klara av att dricka lagom men ändå avstår kommer du vara en av de som sätter press på de andra. Ju färre som dricker, dessto färre ursäkter har för Morbror Kalle att fyllna till i helgen och bli sådär jobbig och grälsjuk som alla i hans omgivning vet att han blir. Du kommer dessutom att vara ytterligare en vuxen med snabb reaktionsförmåga som hinner hala in Morbror Kalles pigga treåring innan han drar ner ljusen från bordet han pappa somnat vid. Som kan avstyra bråket som kommer när Kalle vaknar. Så. Känns det oöverstigeligt eller antar du utmaningen?

Julklappshandla med Killkusinen

Handla barnkläder till gemensam släkting som väntar smått.
Killkusinens tjej (håller upp ett stycke yttepyttekläd): Hm. Vad tror du om den här? Vågar vi köra på ljusblått?
Jag: Jo, vi vet ju inte hundra vad det blir men de är lite typen som kan tänka sig ha blått även om det blir en tjej.
Killkusinen ( vaknar upp ur sina funderingar och försöker vara hjälpsam): Ja. Alltså vafan. Ljusblått kan väl en tjej ha? Det är ju ändå lite halvbögigt...

Tuesday, December 21, 2010

Sant-A-Cademy

Julklappsbekymmer?

Fortfarande inte klurat ut vad du ska ge farbror Kalle som har allt eller moster Bea som bara gnäller på allt hon får? Varför inte prova med en god gärning i år? Som att plantera nya träd eller köpa vaccin.

Monday, December 20, 2010

Rock Bottom

Sådär lite i efterhand då. Och ja, alla killar kan sluta läsa redan här. Magsmärtor. Jobba med Mellanchefen o Trevliga Kollegan. Go un peu blek och lite lättyr. Tänka inbillning. Tills förlora liteväl mycket blod på fel tid snart svimma feeling. Nejdåingenfaramedmigbehövergåhemlitetidigaretarlitekompbara. Tänka inbillning. Bara jävligt smärtsamsådan. Jag aldrighaft några såna problem. Not about to start now.
Stapplahem. Kräkas upp lunchen. Ringa upplysningen. Beskriva. Förklara blöder som en gris också. For no other apparet reason. Hoppas sköterska säga ta en alvedon o sluta gnälla. Pedagogisk sköterska förklara tycka åka in. Jag frågar om hon är alldelles säker på att jag inte åker in i onödan. Pedagogisk sköterska skrattar o förklarar att om hon skickade in folk som inte behövde åka in skulle hon knappast bli långvarig på sitt jobb. Frågar om jag har ngn som kan köra mig. Jag svarar att jag inte är döende. Jag tar en taxi. Ska bara stänga ner jobbet jag höll på med på datorn. Sen sitta ner ett tag till rummet slutar snurra o jag klarar av att hasa ner till taxin utan att svimma. Det tar ett tag.

Komma taxi. Pratsam taxichafför. Själv mest fokusera på att inte svimma. Komma sjukhus. Gå ungefär hundra mil korridor til akuten avsedd för kvinnfolk. Tänka jag visserligen inte typen som tror att allt som går mig emot är en konspiration av Det Onda Patriarkatet. Men ändå. Rätt klart att den som lägger en akut avdelning på obekvämt långhike avstånd är rätt säker på att själv inte behöva använda sig av den.

Med nöd och näppe orka gå. Komma fram äntligen, lagom yr o fin. Varpå snäll sköterska förklara att de inte har egen reception. Den finns på ett helt annat ställe ungefär tio mil bort dit jag enligt reglerna ska gå o anmäla mig. Sen fortsätter hon att prata. Något som jag tycker borde vara en vägbeskrivning. Något om vita stentrappor. Eller vafan som helst egentligen. Jag hör orden men de har ingen som helst betydelse för mig. Yrseln har övergått i en töcken. Mjuka konturer. Känsla av att falla. Vita stenbänkar o böljande konturer.


Sköterskan avbryter sig. Jag får omgående en brits. Prover tas. Sen får jag vara ifred en stund. Ligga bakom ett draperi. Mellan barnskrik och en kvinna som inte kan hålla käften. Som om hon vore den enda som hade ont. Jag känner livet bokstavligen rinna ur mig. Och en förvånad tanke som aldrig slagit mig förut. Tänk om det aldrig slutar? Tänk om min resa slutar här. Vilken gigantisk långnäsa det vore. Jag är inte rädd för döden. Jag vill bara inte att han ska komma så här. Så snart. Jag trodde dessutom att vi hade en deal döden. Om jag nu måste gå i förtid får du åtminstone rädda någon annan med min död. Inte såhär bara. Inte för att jag egentligen tror att jag ska dö. But then again the chilling thought: men å andra sidan vem av alla som gått bort snabbt har gjort det?

Hinner ligga o tycka lite synd om mig själv en stund. Innan skiftbyte. Stressad kvinnlig läkare. Den där typen som är som den där störiga bruden i klassen. Som tor att hon kan allt. Fingertoppskänsla som en skenande buffelhjord. Bokstavligen. Lite för stressad för att hinna göra en ordentlig undersökning.
Inte för stressad för att hinna fråga ut mig om mitt jobb och dessutom anteckna alla detaljer. Inte för stressad för att skälla på mig för att jag inte tagit det där cancerprovet. För stressad för att leverera någon annan konklusion än att hon inte har en jävla aning men att dubbel dos stark antibiotika nog blir bra. Och vore hon i mina kläder skulle hon inte vänta med att hämta ut den. Jag ifrågasätter. Frågar om det inte kan vara ngt annat. Något som inte ska vara där.

Säger att jag trodde snabbsänkan borde varit sämre vid en infektion. Hon mumlar ngt om att den kan visa fel. Att jag ska komma in igen om det blir värre. Jag tycker det känns fel. Men det är kväll. Jag är trött beyond trött och yr och och jag orkar inte vara jobbig lekman och mopsa mig mot hundra års medicinstudier längre. Jag åker hem o lägger mig. Tar antibiotikan. Blöder ännu mer. Senare söker jag privat. Får veta att jag haft rätt hela tiden. Att jag inte borde fått antibiotika. Har jag tur löser kroppen det själv. Har jag otur gör den inte det. Således återbesök. Är det cancer hör de av sig. Kanske t om innan julhelgen.




* Om jag hade varit städare hade jag fått ett billigare pencillin då? Arbetslös så hade jag fått två alvedon?

Thursday, December 16, 2010

Dagens jultips

Kolla in da Santa Brandbook, snodd från Deep.

Friday, December 10, 2010

Värsta veckan

Julfesten: Jodå. Inga större skandaler. Mellanchefen förärade oss alla med anekdoter ur sin i hans tycke strålande karriär komplett med nedlåtande omdömmen om miljöpartister, hennafärgade frånskiljda fruntimmer, män som är mer framgångsrika än honom och alla andra som på något sätt förargat honom på sistone.

Trevliga Kollegan skötte sig som vanligt oklanderligt (han blir bara aningens pratsammare med ökad promillehalt men utan att bli pinsam.)

Kvällens överasskning: Vanligtvis Sura Ekonomitanten. Blir hon sådär mycket trevligare med sprit i kroppen kan jag fan åta mig att köpa ut åt henne på arbetstid.*

På samma destination dessutom ett annat företag med övervägande manliga anställda. Med övervägande manchomanliga dryckesvanor. Med prov på manchomanlig logik. Jeezuz. Just när man tror att man börjar förstå hur män tänker...

Manlig bekant efter visst alkoholintag: Du vet min kollega V? Du vet han som givit ADHD ett ansikte? ** Vet du vad vi gav honom i födelsedagspresent?
Jag: Nej, vad blev det? ( Vill jag veta det? Kollega V? Han som alltid har nya tjejer o ni alla andra avundsjukt påstår bara har en kvalite här i livet?)
Manlig bekant: (ger målande beskrivning av hur han o de andra Grabbarna Grus på företaget gått ihop för att göra en cementavgjutning av en..eh kroppsdel och placerat den på kollegans uppfart.)

Jag:..eh? Du menar av en...? (but why?)
Han: (nickar entusistiskt) Jajamensan. Plus att vi svetsat fast den. Fattaru' svetsat fast den. Blev skitbra. Fatta vad han fick jobba för att få loss den...Så jävla bra...

* Okej kanske inte starksprit kanske. Bara såpass att hon klarar av att betala oss lön men inte ger oss The Evil Eye om vi slarvar med reseräkningen..
** Sagt med glatt tonfall o lätt nick mot killen ifråga som stod en bit bort.


Resten av veckan tillbringad med två i högsta grad ofrivilliga sjukhusbesök. Beeen to hell and back in a week. Nu snart helg. Med någon tvekan gått med på att åka till Kuststaden som utlovat. Om jag slipper köra.

Wednesday, December 08, 2010

Julfest and rock bottom

I did hit it hard. Inte på julfesten men dagarna efter. Jeezuz. Antar att det var straffet för att jag skötte mig i år och inte drack så mycket faktiskt. Återkommer när jag mår lite bättre. Fan.

Monday, December 06, 2010

Friday, December 03, 2010

Dagens otacksamma

Julfest med jobbet. Jag kunde ha träffat någon av de kompisar jag försummat. Gjort något utan jobbkoppling för en gångs skull. Nejdå. Istället ska jag tillbringa ett antal dyrbara helgtimmar på en båt med sådär lagom nyktra kollegor jag sett alldelles för mycket av på sistone samtidigt som Mellanchefen talar om för alla hur förträfflig han själv tycker att han är. Det blir nog kul. Eh.

Wednesday, December 01, 2010

Lookalike

Du vet den där tjejen du träffar på lite då och då. Och hon är rätt lik någon. Väldigt lik när du tänker efter. Du känner henne inte sådär jätteväl men om du nu bara kom på vem det nu var hon är lik skulle du säga det till henne. Så du grubblar. Sent om sider kommer du då äntligen på vem det är hon är lik. Ridå.