Wednesday, June 29, 2011

Midsommarhelgen i Kuststaden. Den korta versionen.

Midsommarafton
Löva midsommarstång och binda blomsterkransar med lokalbefolkningen. Traditionell sillunch med Jordgubbar. En smula drama. Ingripa avstyra något som kunde gått illa. Skälla lite. Eller mer mycket. Kalla någon vid rätt namn. J-a idiot.

Dansa kring midsommarstången och mingel. Grillkväll. Inklusive flytande förstäring. En smula i överkant för vissa. Nästan bli ihjälkramad av Norrlänningens Kusin på suprisevisit. Umgås med gamla o nya bekantskaper. Mycket trevligt. Och som alltid i Kuststaden, uppehåll. T om en hel del sol och modigt snabbdopp i havet för vissa av oss. Konstatera att någon glömt slå på uppvärmningen.

Som vanligt drömma om inbrottstjuvar på midsommarnatten. Känns ju fint att blivande drömprins har ett fritt jobb. Fria arbetstider och mycket resor sådär. Samma visa varje år. Nästan så att jag funderar på att skippa att sova på blommor nästa år..

Midsommardagen:
Vakna upp och hamna mitt i Golfturneringen från Helvetet. Med folk i vit keps och fin gata i stan som envisades med att alla handhälsa. Inte ens jordgubbar och champagne kunde uppväga vidrigheten. Om helvetet är personligt designat är det just där jag skulle hamna. På en golfturnering utan slut med det fina folket.
Så fort möjligt flydde vi. Till båtbrygga bättra på brännan. Beachvolley. Takeawaymiddag. Nyhusvisning. Och avslappad barn-hund-en-glad-lantröra umgänge.

..and how was your weekend?

5 comments:

royal republic said...

Sådär talar man inte om golfare!
Tar tillbaka att du är klok.

Royal

A. said...

Är det inte alltid mkt drama när du är inblandad?

Och sen kan man ju inte hinta om drama och idioter utan att berätta varför?

Ninde said...

royal: Neej. Golfare är onda. Mycket onda. Åtminstone alla utom du...;)

A: Så kan man ju se det. Eller väldigt lite när du är inblandad? ;)

royal republic said...

Då är du förlåten igen. Gillar dig ånyo ;)

A. said...

Ja, är man ingen dramaqueen så är man inte. Alltså slipper man sånt.

Men nu glömde du det viktiga. Vad hände...