Friday, November 19, 2010

Recap...

Veckan som gick i korthet. Jobb. Host. Strul. Mer jobb. Host.

SATC filmen: Mja. Kul. Precis så lättsmält småglittrig som jag orkade med efter en jobbig dag och några klunkar extrastark hostmedicin. Samma gamla SATC gäng i ngt äldre version. Bättre än förra filmen. Gaywedding med svanar, vardagsliv, the usual i ny fräsch förpackning. Men Abu Dhabi. Stort men. Var de verkligen tvugna att köra på det gamla slitna "spånigjänkarbrud som tror att hela världen ska anpassa sig till henne när hon reser utomlands"-spåret. Jag blir bara så trött. Ja, man får tycka precis vad man vill om andra seder och bruk. Men. Man tar baskemig seden dit man kommer. Punkt. Like it- or leave it, as they say. Suck.


Mina pensionärsgrannar är bara för söta. Har spridit ut att jag är på jakt efter en lite större lägenhet i samma område. Liksom hintat att de borde göra en insats om de vill ha mig kvar i samma kvarter. Så nu har de gått ihop. Lokaltidningen hann inte mer än utdelas innan pensionär nr 1 ringde med andan i halsen och meddelade att han hittat något som kunde vara av interesse. Åtgäldade gesten med att meddela honom att han gjorde bäst i att hålla sig undan för mig ett tag nu, I'm carrying plague. Vill inte gärna dela med mig av det till spröda små gamlingar. Så nu håller de sig på respektfullt avstånd. Vinkar glatt på avstånd. Och ringer och frågar hur det går med lägenheten. Och jag vet inte riktigt hur jag ska säga till de som glatt hoppas att jag ska bli deras nya grannar att jag inte kommer att ta den* utan att krossa deras små förhoppningsfulla pensionärshjärtan.


Förövrigt kan jag bara säga att det är sorgligt hur maktfullkomlig och inkompetent man kan vara och fortfarande inneha en tjänst i myndighets Sverige. Hey, you're supposed to work for people. Not against them. The same people that are paying your salary, remebah? Suck. Dags att förbereda för att ta det hela ett steg vidare. Dammat av lite mediakontakter. Called in a few favours. Hoppas att jag inte behöver använda dem.

Så. Helg snart. On the positive side. Beaujolais Noveaun 2010 har anlänt. På minussidan, den bör tydligen inte kombineras med den där superstarka hostmedicinen. Inte om man vill fortsätta andas iaf.

ps. Och ja. Jag ska svara på kommentarerna nu i helgen. Har haft sjukt mycket att göra bara.



* Badrummet behöver kaklas om omgående. Plus att grannen under röker. Fröken kräsen står över.

8 comments:

Peppe said...

Håller helt med dig om SATC. Såg den efter alla andra och hade blivit rejält uppsskrämd av alla dåliga recensioner. Men vad fan, den var ju riktigt underhållande.

royal republic said...

Min SATC-recention var bättre på det sättet att den höll sig till sanningen. Det var en skitfilm ;)

Skönt att unga fröken är på benen igen.

Kim da Costa said...

Håller med om SATC2.
Men ser den ändå om och om igen...

Lycka till med lägenhetsjakten.

Ninde said...

Peppe: Precis underhållande. Om man bortser ifrån just det där jag retade mig på..:)

Royal: Tss, inte då. Har givit dig svar på tal..:)

Tackar..

Kim: Tack, hoppas på fler chanser. Nu ska jag bara hitta ett sätt som funkar atat röka ut nån från de åtråvärda lägenheterna jag vill ...;)

Mr E said...

När får man veta mer om vad upprustningen med gamla mediakontakter gäller? Lite nyfiken på vem som trampat i klaveret eller vad personen (inte) gjort är man ju. :)

Ninde said...

Mr E: Jodå, bett honom sitta på det än så länge bara. Hoppas ju fortfarande på att situationen löser sig själv ändå utan att det behöver gå så långt. Kan inte ge dig några detaljer men låt oss bara konstatera att det gäller helt fel person på en rätt viktig plats. Sedan lite prestige o intern maktkamper på det... Ett getingbo du inte vill rota i mer än du absolut måste alltså. ..

Anonymous said...

Jag satt mest och fick multipla garderobsorgasmer... Åhhhh Carries vita Halston heritage-klänning(som finns kvar hos neiman's och ska bli min),Cavalliklänningar och Emilio pucci-kaftaner i öknen, men lite förvånad blev jag då alla kollektionerna var rejält gamla när filmen släpptes, jag kände ju igen varenda ett plagg från theoutnet.com, och de hamnar inte där förrän minst en säsong efter släppet.. personligen tycker jag det är helt rätt, hellre tidlösa klassiker än något som är nytt men har ett kort bäst-före-datum, dock lite ovanligt för en sån här film när alla modehus måste bokstavligt talat ha vikt sig baklänges för att få med sina allra senaste kreationer....

Ninde said...

Favorit Diva: Lät med avsikt den biten gå onämd, undrade också över det även om jag också gillade att de inte bara tog in nya saker.

Själv blev jag också sjukt sugen på både kreationerna och kamelritt i Sahara igen..;)