Saturday, February 06, 2010

Amen för i h-vete...

Läs den här artikeln. Och snälla, snälla säg att det är ett dåligt skämt. Visst, man kan diskutera hur effektivt groominglagen fungerar i praktiken. Men faktum kvarstår. Den vuxen som på allvar kan tänka sig att ha sex med en tolvåring finns det ett ord för. Pedofil.

Och nä, det spelar ingen som helst roll hur "könsmogen¤" eller sexuellt utsvävande tolvåringen i fråga är. En tolvåring är ett barn. Ett barn som leker, testar gränser, testar sin attraktionskraft. Som måste få göra det. Varje mentalt sund vuxen vet att det är den vuxnes ansvar att bara ignorera det.

Men vissa tolvåriga tjejer är ju så "välutvecklade"? Och vad vet Oscar om att växa upp som "tidigt utvecklad" ung tjej med all den uppmärksamhet man inte är mogen för? Inte ett skit uppenbarligen. När han föreslår att gränsen för "byxmyndighet" borde sättas efter hur vuxen barnets kropp* är ser han det hela ur sitt eget perspektiv. Barn som ser apptitligt vuxna ut får skylla sig själva. Borde vara fair game. Amen för i h-vete. En tolvåring med snygga bröst är lika mycket ett barn som en outvecklad jämnårig. Lika liten inuti. Lika mycket i underläge gentemot en manipulativ vuxen. Thats why we have laws to protect them.

Men äckelgubbar på nätet då? ** Ska den som försöker grooma en tolvåring verkligen straffas? Men buhu då. Fatta. Nätet är en del av samhället. Det är lika oacceptabelt för en vuxen att ragga tolvåringar på nätet som att ragga på grannens tolvåriga dotter. Så. Ge fan i det, o-kay? Svårare än så behöver det inte vara. Hur man nu tänker när man som vuxen öht vill ha en tolvåring övergår iofs mitt förstånd. Rädd att tjejen ska ha något att jämföra med eller?

Men kan inte dagens barn och ungdomar bara säga nej? "Klicka bort" oönskade inviter? Jodå. Även om barndom/tidig tonår är en period med risktagande och oförmåga att förutse konsekvenser av sitt handlande så har många instinkten att dra sig undan farliga situationer. Men. Inte alla. Inte alltid. Och ofta är det de barn som redan mår dåligt, redan råkat illa ut och fått sin självkänsla raserad som löper störst risk att göra det igen.


Och vaddå "häxjakt på män" och "manlig sexualitet?"Om jag vore man skulle jag vara minst sagt asförbannad över att beskrivas som en del i ett empatistört manligt pedofilkollektiv som så tragiskt förnekats rätten att sätta på "könsmogna tolvåringar" av en sexualfientlig, manshatande feministkonspiration. Fan.








¤ And just for the record. Att en tjej precis fått kvinnliga former och bröst innebär inte automatiskt att hennes kropp är riktigt redo för en graviditet. Inte att hon är mentalt redo för att se till att skydda sig emot en heller. Inte heller innebär det att hon automatiskt vill ha sex med gamla gubbar i Oscars ålder.


* Tyvärr är det ju ofta så domstolar resonerar fortfarande. Att förövare kan få strafflindring om han kan hävda att barnet ifråga var "tidigt utvecklad" att han trodde h*n var äldre.

** Ja,ja och tanter med, i den mån sådana använder samma metoder.

8 comments:

Miss Baglady said...

AHHH FYYY FAAAN vilken iddi. Vad arg man blir.

Nää hårdare lagar borde vi ha.

Liz said...

men fyfan. det där måste ju vara ett skömt? Någon form av provokationsartikel? Jag letar febrilt efter "äh, jag bara skojar" i slutet.

Däremot är han kanske inte direkt smart som går ut med namn och bild i en sån här artikel. Kan nog tänka mig en och annan tolvårings bekymrade storebror eller pappa skulle vilja möta up honom för ett samtal...

S said...

Fan vad du är bra, Ninde!! Kram!

msn00b said...

Du tjejen, du vet väl at du äger va? Jag jag läser din krönika och jag läser Liz's spinoff på den och jag i likhet meder sitter här med hakan vid knäna och jag vill så förtvivlat gärna att de skall skämta but they don't och det skrämmer the freakin' daylights out of me.

Ang blajet om att man skulle vara rabiat radikalfeminist för att man råkar tycka att grooming är fel så bir jag bara matt. Samtliga män i min närhet skulle ta det som en fruktansvärd förolämpning om de hamnade i kategorin "män som inte kan tygla sina lustar" just eftersom en vettig individ kan och SKALL inte bara tygla sig i tveksamma situationer utan ö h t inte försätta sig i dem. Basta!

you go girl, det här gjorde du bra.

A. said...

Oscar verkar ju inte riktigt tänkt till på mer än att provocera.

Men skulle nog påstå att det är Oscar och ett antal pedofiler som tänker så. Mest fantastisk är meningen i stil med "vilken kille har inte velat få till det med en underårig tjej"...

Det kan jag erkänna. Det har jag. Jag var också typ 14 då. Inte 34...

Sen är jag generellt för brottsprovokation för att locka fram idioter så man slipper vara rädd för dem på gatorna. Hade jag haft barn hade jag gärna sett att varenda pedofil försvann. Eller våldtäktsman. Är man beredd att begå ett brott så är man. Oavsett vem som tar intitiativ till det...


Sen så är jag fascinerad över uttrycket grooming. Trodde det var lite macho-hudvård som rakning och eventuellt, om man är trygg i sig själv som jag, en hudkräm :-)

Anonymous said...

Den gode Oscar vill göra sig en karriär. För övrigt har han rabblat upp just de argument som de pedofiler jag har träffat rabblat upp i samtal, så inget är egentligen nytt på västfronten nu heller. Oscar är helt enkelt lite äcklig.
Även om han själv tycker att kan ta ett verkligt problem och göra det till ett massmedialt monster.
Oscar kanske borde ställa sig frågor som:

Om jag har verktyg att avvärja en kränkning, skall jag då behöva utstå kränkningar?
Blir kränkningen mindre om jag talar om hur gammal jag är, eller bara drar av från 40 till 37?
Har man verkligen kritiskt granskat källorna på ett påstående som "pedofiler raggar inte på nätet" då pedofiler bevisligen har gjort det?

Nä, går det som en anka, ser ut som en anka och säger kvack.

Varning utfärdas

Läste förresten i metro igår om en våldtäkt blivit rubricerad som grovt sexuellt utnyttjande istället. För hon hade bara gjort motstånd i början.


Royal

Ninde said...

Miss Baglady: ..och framförallt bättre tillämpning av dem.

Liz: Sant. Fast han har väl sin backup i nätverket som lobbar för hans åsikter på nätet antar jag..suck.

S: Tack. Kram!

msn00b: Tack, honey! Jo, man blir mörkrädd. Framförallt när man inser att det inte är en enstaka galning utan att det finns andra ute i sajberspejs som hejjar på honom i kommentatorsfältet...*ryys*

Ninde said...

A: Brottsprovokation? He he. Gärna för mig att Bertil 57 får träffa farbror Haffa när han tror han ska träffa Lisa 14, he he...

Royal: Så sant så sant. Ännu idag har rättsväsendet inte tillräcklig kunskap om brottsoffers reaktioner. Suck.

Alla: Tack för insiktsfulla kommentarer.