Tuesday, June 15, 2010

Studentfestfredagen

¤ Festföremålet verkade actually glad att se mig.Inte som jag trodde att det kanske mest var hans syrra och mammas idé att bjuda mig. Iofs gladare och gladare ju längre kvällen och promillehalten löd. Hoppas han var i form för efterfesten med klassen sedan.

¤ Surprise. Festföremålets syrra. Den där osäkra lilla tjejen som vuxit upp till värsta baben. Med fortfarande lika gullig personlighet. Sådär så att man inte ens kan hata henne för att hon har tio mil ben till minikjolen även utan klack.*

¤ Festens snyggaste kille. Dessutom närmare 30. Är självfallet upptagen . såklart.

¤ Mitt bordsällskap under middagen. Den lille mannen Made in Hong Kong. Som promt skulle diskutera Kinas företags/bygg och provincialpolitik/ Ikeas östasiatiska etablering med mig. På lindrigt förståelig svenska som inte blev bättre efter lite vuxensaft. Vet ni hur ansträngande det är att försöka få i sig lite mat på ett elegant sätt. Samtidigt som man, lagom fredagstrött, förväntas deciffrera hans aningen språkligt utmanande meningar. Dessutom kläcka ur sig något fyndigt om kinesiskt byggfusk på lätt och pedagogisk svenska. Utan att låta direkt förståndshandikappad. Hade inte hjärta att be honom gå över till engelska mer än tillfälligt. Ville ju inte gärna vara den som får en asiat att tappa ansiktet och begå harakiri med en slö svensk matkniv.**

¤ Det obligatoriska vuxensamtalet med Festföremålet. Ni vet det där man som varande supposedly äldre och mognare (insert misstroget skratt här) än Festföremålet förväntas ställa lite frågor om den nyss lyckligen avslutade gymnasietiden. Inte så mycket att det blir korsförhör. Bara såpass mycket att du kan låtsas som om du menade det när du säger saker som att ekonomi är aaaldrig bortkastat. Det har du säkert använding ab. Och han kan låtsas att han tror dig..

¤ Djupa diskussioner kvinnliga släktingar emellan om hurvida Festföremålet var lite eller sjukt mycket pilotlik i sin studentmössa.








* Okej, kanske skulle sett lite kul ut med den benlängden till någon som är ungefär en dm kortare iofs. Men ändå.

** Eller just harakiri kanske mer gällde Nippons söner när jag tänker rätt på det hela såhär efteråt. Men iaf.

4 comments:

Kim M said...

Festens snyggaste kille är inte upptagen så länge till, ska du se!

Ninde said...

Kim: ha ha nja. Vet ju inte om jag är så interesserad sen han slampat runt med folk i bekantskapskretsen först förstås. Han kunde väl hållit på sig åtminstone..;)

Kim M said...

Attans! Alltid är det nåt!

Kim M said...

Attans! Alltid är det nåt!