Tuesday, August 10, 2010

En la Playa del Hemstaden

Dit man lockas med exakt samma ord nu som då. Av samma tjejkompis som när jag var 14.
"Hej, vad gör du? Bada?"

Alla känner apan...

För mig obekant kvinna kommer fram och hälsar: -Hej. Du vet kanske inte vem jag är.. Men jag gick i skolan med din pappa...*

---------------------------------------------------------------------------------------

Springer på en Kille som brukade ingå i Badgänget från förr.¤ Han ser exakt ut som när han var 16 och jag ett par år yngre så jag hälsar glatt. Han har flickvän med. Som det snart visar sig, ganska ny flickvän. Så jag kör hårt på "det har aldrig varit något sånt emellan oss så du behöver inte hata mig"-vibbar. Det funkar. Märker hur hon slappnar av. Eller iaf tills vi kommer in på det kära ämnet "folk vi känner från förr och vad de gör nu". Och jag i förbigående råkar nämna en av mina närmsta vänner. Som han hade en crush på. Då. I tonåren. I tron att han kommit förbi det nu, såhär ett halvt liv senare. Så fel jag hade.

När han förtjust upprepar hennes namn för att verkligen förvissa sig om att det är samma tjej vi menar ser jag hur flickvännens leende stelnar en aning. När han sedan lyriskt babblar på om sin lilla nostalgitrip häromveckan till det hus hon då bodde i ser flickvännen definitivt inte lika glad ut längre.

Han märker ingenting och babblar glatt på. Och eftersom han är en snäll kille som alltid varit schysst mot mig gör jag vad jag kan för att försöka rädda situationen. Slänger in lite bullshit om att vi var ju ett helt litet gäng och bla bla bla undra vad den o den gör nuförtiden..
Dock rätt säker på att det flickvännen tänkte och det första han fick höra när de kom hem var. " V e m var det där? Och vem fan var hennes kompis?"

Två kvällar senare återberättar jag det för tjejen i fråga. Min kompis. Lite som en av de där konversationerna som vi hade när vi var 14. Om samma person.





* Insert ett stycke barndomshistoria om lantlig idyll. Skurksträck och äppelpallning här..


¤ Traktens ungdommar som brukade hänga där nere på stranden om sommrarna då det begav sig.
¤¤ Tyckte hon kunde behöva muntras upp lite efter att just ha blivit singel.

3 comments:

Serafim said...

Visst är det intressant att diskussionen om killar egenligen inte skiljer sig speciellt mycket åt.. nu och då?

Glemnin said...

Eye of the snake. curious and dangerous.

Ninde said...

Serafim: Exakt. Kanske blir vi inte visare. Bara äldre..

Glemnin: All snakes are dangerous..