Thursday, August 05, 2010

Tales from Hemstaden

Mamma: -Du vet P* har flyttat hem igen. Bor bara därborta nu.

Jag:-Mmm?

Mamma: - Så du kan ju kanske passa på att hälsa på honom nu när du är hemma menar jag.

Jag: -Mm? Hälsa på honom?

Mamma: -Ja..han bor visst själv där nu...

Jag: -Mamma. Han var rädd för fiskarna i sjön när vi badade. Småfiskarna. Men herregud liksom.

Mamma: -Ja. Jo. Jag bara tänkte...ni lekte ju så mycket ihop när ni var små...**



Tänker fan inte göra mig till och hälsa på honom. Tog vägen förbi hans gård när jag var ute och sprang häromdagen. Där hade han chansen att stå ute på gården och vinka in mig på kaffe. Men han var inte ens hemma. Jävla snobbigt storstadsbeteende där tycker jag.



Tre dagar senare...



Pappa: -P kom förbi. Han hälsade så mycket till dig....



Amen vafan. Han vet var jag bor. ***Inte ens en km från mor o far. Kunde väl tittat förbi själv. Jävla snobb att fuska genom att hälsa vi a föräldrar sådär. (Jävla skit att hans mamma inte bor i krokarna så att inte jag kan köra samma sak tillbaks. )



Igår. Mötte honom åkandes på byvägen när jag kom gåendes från sjön. Han vinkande glatt så att armen höll på att trilla av. Så okej då. Tar väl tillbaks det där om snobb då. Men jävla tönt iaf som inte stannade och pratade lite. Visserligen hade han ett släp fullt med grejor och såg ut att vara jättemycket på väg nånstans. Men det kan ju knappast vara en ursäkt att inte tvärnita och fråga vad jag haft för mig de senaste tio åren.



Lite nyfiken på vad han haft för sig på sistone faktiskt. Och framförallt vad det är för häst som står på hans gård. Fast frågan är hur jag ska kunna få reda på det. På ett sätt som framstår som slumpartat.¤



Kanske borde jag ignorera honom. Vänta på att han ska ringa sin mamma¤¤ och klaga på att det alltid är han som får ringa mig när vi ska leka. Att jag aldrig ringer honom. Precis som han gjorde när vi var små.













* Kille jag lekte med i sandlådan som liten. Och sen var kompis med ändå tills vi började komma upp i den åldern när folk kunde tro att vi var ihop eller så. Och jag inte ville leka med honom längre. Och nä. Jag är inte interesserad nu heller. På det sättet.



** Plus att hans mamma är kompis med min mamma.



*** Det är landet. Alla vet allt om alla.



¤ Vill ju inte att han ska tro att jag är interesserad. Eller nåt.

¤¤ Som sen ringde min mamma.

2 comments:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/user/PinYAroXx#p/a/u/0/DCYepNorN7A

Ninde said...

Anonym: Ha ha nice! Och som av en händelse en låt som på något sätt "förföljt mig" i sommar..