Friday, August 27, 2010

Taxidriverman

Det började ju inte så bra. Kastade mig direkt från jobbmöte in i en taxi på väg till kurs. Fortfarande med huvudet fullt av jobb. Bara för att nästan ryka ihop med en taxichaufför* av den jobbigare sorten. Den som aldrig kan hålla käften med sina fördommar och dåliga skämt förrän du blir övertydlig. Och sen surar. Den för vem personlig hygien inte direkt är ett högprioriterat område.** Den sortens chafför som avrundar med att halvt på skämt försäkra att du, om du hade varit man skulle ha åkt på stryk nu för att du mopsat dig.

Och det är bara din avsaknad av paraply och att du varken har tid eller lust att riskera att få gå sista biten som hindrar dig ifrån att svara det du tänker. Att om du hade varit man hade han hållit käft nu. Garanterat.


* Låt oss iaf utgå ifrån att han hade taxileg. Att han bara glömt sätta upp det det just den dagen. Och inte bara var någons kusin.

** Tänk orakad. Kläder som hängt med nån dag. Och om vitlök till frukost, lunch och middag är din grej. Då kanske, det rentav är läge att införa persilja och tandkräm som standard. Faktiskt.

2 comments:

Anonymous said...

Sounds like the local taxi driver to me. =) Abu dai al hassan his great taxi driver in nordic country

Ninde said...

Anonymous: I'm sure he is..;)