Sunday, December 20, 2009

När det lackar mot jul..

Sista helgen innan jul:

Lördag: Fm. Julavslut på träningen. Tjej från träningen som vill att vi ska byta mobil nr. Så vi kan ta en fika någongång. Säger att jag glömt min mobil. Vill hon så gärna får hon väl ringa mig.

Lite snabb julshopping emellan.

Kväll: Glöggfest med tjejgänget hemma hos en S.

Uppdatering om det senaste. Kompis med flashiga jobbet berättar Lost in Translation anekdoter ifrån senaste trippen. Då hon lärt sig den hårda vägen skillnaden emellan olika kulturer. Som att ett rum fullt av människor nickar och ler inte nödvändigtvis behöver vara ett tecken på att de har förstått vad du just sagt. Alls.

Vi andra lite blekare. Lite tröttare. Två där har barn och är trötta för det. Vi andra jobbar halvt ihjäl oss. En kan inte sova för att hon nog inte får fortsätta jobba kvar efter jul. Knappast såhär vi hade tänkt oss att det skulle vara. Vuxenlivet. Suck.

Söndag: Guskelov avinbjudet kompis med pojkvän som skulle kommit över. Så jag kan stressa runt och fixa de sista klapparna/tvätta/städa/packa inför helgen i lugn o ro. Samt förbereda jobb inför måndagen.

Måndag: Jobba som ett litet skållat troll. Eventuellt köra hem till Hemstaden. Fast troligen inte. Troligare tisdag.

Senast tisdagkväll: Köra hem till Hemstaden med en bil mer fullastad av julklappar än Tomten himself.

I Hemstaden. Ordna sista julsakerna. I Hemstaden. På Hemstadsdialekt. Där expediterna möjligen är lite tröttare i julruschen. Men aldrig snäsiga. Sedan. Glömma vardagen ett tag. Glömma att jag måste jobba i mellandagarna. Fira jul. Andas ut. Förhoppningsvis. Phew. Vad gör ni i jul?

3 comments:

Miss Baglady said...

Nu tar vi ett sista ryck, sen är det ledigt imorgon:=) Lovely..

Serafim said...

Muttrar över att det minsann är snö i Skåne. Det var ju inte vad jag hade tänkt mig när jag flyttade hem. Jaaa jag vet att det är gnälligt men det blri aldrig fin vinter här. Utan rått, kallt, blåsigt och isigt. Aldrig 40 cm snö som man kan ut och galoppera i utan bar mark här och där för att sen ligga lite snövallar...

Annars lugn ro och förhoppningsvis hinna med att lufsa runt i stallet och göra saker man aldrig hinner annars.

Anonymous said...

Låter underbart. Nya julfirande med ny sambo och hans släkt, spännande värre. Funderar på att gömma mej i stallet.