Monday, January 18, 2010

Dagens man i uniform

Lite spinnoff på Msn00b's eminenta inlägg om polismannen som poserar på nätet i uniform.

Visst, o m vi nu utgår ifrån att han nu är polis kan man anföra att hans arbetsgivare får skylla sig själv om de inte har tydliga, uppdaterade "Code of conduct" för när uniformen är på i offentlig miljö. Vilket öppna forum på nätet väl kan sägas vara. T ex att lösa problemet genom att inte visa ansiktet på bilder han lägger ut med uniformen på för offentlig beskådan på barnförbjudna sajter osv. Fair enuff i så fall.

Men. Och det är ett stort men, om han väljer att lägga ut bilder på sig själv i slutet sällskap, borde det snarast vara att jämnställa med hans eget vardagsrum? Och vad han gör där har arbetsgivaren helt enkelt inte med att göra så länge han inte bryter mot någon lag. Simple as that. Däremot ser det ut som om vi snart skulle behöva förstärka individens rättsskydd på det området. Förtydliga att arbetsgivaren inte har i privatlivet att göra.

Slutligen två undringar.

"– Helt oacceptabelt och även barnsligt att försöka locka till sig tjejer på det här sättet, säger Leena Kangas, chef för Stockholmspolisens interna utredningsenhet, till Metro. "

1. Hur vuxenseriös är man själv om man går ut i media och uttalar sig om en kollegas raggningsstil?

"Det var en utredare vid polisen i Västra Götaland som upptäckte bilden.."

2. Surfa runt på nätet i jakt på män i uniform? Sämre jobb kan man säkert ha. Känns ju verkligen skönt att Västra Götalad inte har några allvarligare brott att ta itu med. Man kanske rentav borde flytta dit?

13 comments:

Liz said...

ahh den gamla goda staligt betalda porrsurfen... jag vill också :) här blir det liv i luckan för minsta lilla skoflukt på arbetstid :)

msn00b said...

Hear hear! Mycket väl uttryckt, du satte huvudet på spiken angående öppna och slutna forum och det missade jag. Väl skrivet!

Miss Baglady said...

1) Nja. Där kan jag nog hålla med dig.

men.

2) Jag utgår från att "jakten på män i uniform" är del av arbetet att leta efter barnporr etc på nätet och då är det ju lite av ett scoop att hitta kollegor i "prekära situationer" skulle man kunna hävda. Och då beror det ju så klart på var man jobbar. Men jag skulle se det som ett MONSTERSCOOP :) Fatta grejen eller.

Sen kan jag ju bara säga att jag tror inte att det längre finns något som ett slutet sällskap på nätet, eftersom allt går att kopiera med ett enkelt tryck. Så lägger man upp saker på nätet. Då är det lite som att sprida det vidare avsiktligt. Även om det inte var det.

Dock.

Jag tycker kanske inte att det är ok. Jag bara säger att så det är.

Sen tänker jag att det är ju ett sånt surr med grejor där ute ändå, så de allra flesta bilderna man lägger upp ( vara av sex-karaktär eller whatever) försvinner så att säga i bruset. Men alltid med risken att dyka upp såklart..

This got me going berserk in you comment .. bra inlägg..

Ninde said...

Liz: Ha ha jadu, verkade det inte så hopplöst i övrigt borde man kanske jobba statligt istället...;)

msn00b: Tackdetsamma honey! :)

Miss Baglady: 1: :)
2. Njae. Vill ju gärna tro att de som är ute efter olagliga bilder har effektivare grovsållningssystem än att planlöst sitta och slösurfa genom nätets alla miljarders vanliga vuxensidor på arbetstid..

Monsterscoop att hitta kollegan i prekära situationer? Sure. På fikarumsskvallernivå. Helt iklass med "har ni hört att Kalle såg Agda från ekonomin spy i en vas o dansa på borden ute på x-bar i lördags.." Dock. Skulle det startas en internutredning varje gång nån arbetstagare gjorde bort sig i fredagsfyllan skulle få arbetsplatser få något gjort...;)

När det gäller bilder på nätet så har du en viss poäng. Inte ens de bilder du har i mappen i din Hemdator är ju 100% säkra idag, allt kan snos och dyka upp när man minst anar det med dagens teknik, visst. Men, någonstans måste man ju dra en viss gräns. Att lägga bilderna på offentlig plats är väl som att sätta upp dem på anslagstavlan på ICA. Vem som helst kan lätt plocka ned dem och manipulera dem. Slutet forum kanske att lämna dem hemma på köksbordet när du bjudit hem folk till dig. Någon kan fortfarande sno dem. Men du har försökt begränsa risken iaf...

Kim M said...

Leena Kangas låter som bitter hagga.

A. said...

Är det motsvarande jobb som när jag googlar tjejer i sjuksköterske eller städerskeuniform?

Vilket jag iofs alltid sköter hemifrån. :D

Ninde said...

Kim: Kanske det. Kan inte vara lätt att jobba omgiven av vältränade män i uniform... ;)

A: Städerskeuniform?!

"Hemifrån" va. He he.

Anonymous said...

Genusforskning utanför boxen ;)

Royalr

Ninde said...

Royal: Långt utanför boxen...;)

A. said...

Okej då, tänk lite mer French maid ;-)

Ninde said...

A: Aha. Då är jag med. Kunde du väl sagt på en gång..;)

A. said...

Vad trodde du jag menade ;-)

Ninde said...

Tja, typ de där stadiga tanterna som brukade städa skolan när man var liten. Typ..ha ha ;)