Wednesday, August 12, 2009

Do as I say, don't do as I do..

Jodå det kommer mer om semestern. But last things first..

Man fyller år.

* Första grattis sms:et plingar in i mobilens inbox 01.50. Med tillägget, Grattis!...hah, jag var först, eller hur? (från en tjejkompis som alltid brukar vara kroniskt sen till bussen när vi var små.)

* Bjuda kontoret på glasstårta.¤

* Få blommor. Med blombud till kontoret. Tre röda rosor.#

* Få samtal från Killkusinen som nyss landat på Arlanda. Som inte gick ut på att jag borde släppa allt och komma och hämta honom för att han tappat sina nycklar och glömt plånboken någonstans. Utan bara för att gratta mig med att sjunga "ja, må hon leva" över telefonen. Dessutom hävdade han bestämt att hans mamma inte alls påmint honom om att jag fyllde år. Att han kom ihåg det alldelles själv. Att han faktiskt hade det uppskrivet. Sådeså. And Hell just froze over.##


* Bra hårdag. Lagom lugn jobbdag. Men sen.

Ok barn små. Och stora. Don't...

* Jobba hela dagen, ät lite lätt middag och bege dig sedan ut i vimlet för lite gammalt hederligt AW/födelsedagsfirande.

* Snubbla över "han vi känner som jobbar i krogsvängen." Som visserligen inte jobbar just där ni är men såklart känner bartendern och självklart ska han bjuda dig på en drink. För det är ju inte varje dag man fyller år och han har inte sett dig på hela sommaren och fan vakul att ses och hela altet.¤¤

* Av honom bli presenterad för hon som du sett förut på håll och tyckt verkat vara en typiskt överdriven och lite blondbitchig storstadsbrud med märkesklädekomplex. Not so tonite. För ni är inte bara på samma våglängd. Ni upptäcker att ni är födda på samma dag. Värsta låtsastvillingarna. Ni är plötsligt ett item. Ni är The Birthday Girls.

* Självfallet kan du ju inte bara gå nu. Först måste du ju hälsa på hennes kille. Och alla hans glada polare. Speciellt de Irländska.



* Do not go drinking or clubbing with the Irish¤¤¤ on a weekday. You haven't got the stamina. Plus you always somehow end up in a late and lenghty discussion about something like Leprechauns when really should be at home getting your beautysleep instead.

Kommer gå åt åtskilliga koppar starkt kaffe för att låtsas vara pigg innan den här dagen är över.


¤ Orkade inte baka egen i år. Fortfarande semesterlat.

¤¤ Jodå han är fortfarande ihop med flickebarnet. Hon som är typ tjugo. Fast han började gnälla lite på henne. Konstigt nog vill hon plugga, resa och festa. Inte slå sig till ro, skaffa hus och börja producera små barn som halva hans umgängeskrets redan gjort och han själv börjar bli rätt sugen på. Big surprise. (Jo, jag lyckades kväva ett "vad var det vi sa" och bara le artigt. Var ju tidigt på kvällen gubevars.)

¤¤¤ Oh, yes we do like the Irish. As of yet never met a boring Irlandais. Even the crazy ones are crazy in an interesting way.

# Långskaftade ofcourse.

## Är det cyniskt av mig att misstänka att alldeles nya flickvännen satt i närheten o han ville visa vilken trevlig och välartad kille han vill att hon ska tro att han är? Alternativt att han snart kommer att behöva be mig om en stor tjänst och vill ha goda diplomatiska förbindelser?

7 comments:

emster said...

Grattis i efterskott! Kram

Kim M said...

## Inte alls cyniskt. Högst normalt!

Vindvirvel said...

Grattis. Sent, men välment... :)

Peppe said...

Men GRATTIS söta i efterskott!!

A. said...

Jag tycker det är lite svårt att följa alla *¤ och sånt. Men diskussioner om Leprachauns är alltid intressanta. Vad kom ni fram till. Jag tror att det helt enkelt är vanliga elaka dvärgar.

Ninde said...

Tack alla! :)

A: Elaka dvärgar? Inte då. Leprachauns är per definition en manlig fe om jag förstått saken rätt.

A. said...

förklädda till dvärgar?