Sunday, August 23, 2009

I fredags

Bättra på sminket och byta kläder lite snabbt och sedan smita iväg lite tidigare från jobbet i fredags. Ta bilen till fin middag i närheten av slott. Där glatt skutta ur bilen och iväg ett par meter innan jag inser att jag fortfarande har de slitna joggingskorna jag kört i. Till kjol. Snabbt byta till nya, snygga med klack. Bara för att inse att kvällen liksom är tänkt att inledas med " en mysig promenad i den stora slottsträdgården." I nya skor. Med skapliga klackar. En smula smärtsamt. Sedan god mat, trevlig sällskap och en mer än lovligt påflugen servitör.¤

Det pratas. Det blir sent. Sedan måste jag, hur otajmat som helst, ta bilen hem igen, eftersom jag får besök dagen efter. Hemfärd. Stanna vid en mack och tanka. Trött, superkissnödig och uppenbarligen inte den enda kvinna iklädd snygg kjolen unt bilkörar sneakers. Gå mot toakön. Där vagt igenkänna kvinnlig b-kändis. Samt en kille som jag först tror smörar för henne för att hon är halvkänd. Men sedan raskt fortsätta med mig såfort jag ställt mig i kön. Ska prata. Skämta. Demonstrera hur übertrevlig unt kvick han själv tycker att han är. En typisk trålare.¤¤ T om hålla upp toadörren för en.¤¤¤ Men gå och dö, liksom. Suck.

Lyckas ta mig hem och nästan somna innan telefonen ringer.
Tjejkompis: "-Ja, hej, det xx (hennes namn), världens sämsta kompis, om du kommer ihåg mig? Jag kom just hem och först då kom jag på att du ju fyllt år. Och jag har inte ens ringt som jag brukar. Förlåt, förlåt, förlåt.."

¤ Ni vet typen som kommer förbi var tredje minut och småpratar lite sådär. Nästan på gränsen mellan trevligt och nästan lite för personligt, ni vet. Har hänt oroväckande ofta på sistone. Kanske kan ha något med den flagranta avsaknaden av piercingar, nitar och hotfull uppsyn att göra.

¤¤ Kille som raggar med trålfiskemetoden. Inte så noga med målgruppen utan finkammar helt sonika stora områden i hopp om att åtminstone något ätbart ska fastna. Och egentligen, om man raggar på tjejer på en bensinstation mitt i natten. I toakön. Hur desperat måste man inte vara då?

¤¤¤ Not A Good Idea. Very vafanhållersnubbenpåmed-vibbar. Totalt fel tidpunkt och plats.

7 comments:

Kim M said...

Jag läser och läser och det enda jag kan tänka på är: bruden har körkort!

Anonymous said...

Jaha, så du får gå på slottsfester men inte jag. Orättvist!

Å andra sidan hade jag inte klackskorna med mig till Örebro

Royal

A. said...

Hade han inte hållt upp dörren hade det kommit en kommentar om att han dessutom var ouppfostrad och inte ens höll upp dörren eller hur? :-D

Mr E said...

'Har hänt oroväckande ofta på sistone.'

Inte funderat på att du kanske är trevlig att prata med? ;)

Ninde said...

Kim: Jepp det har hon. Och ingen har dött av det än. Du kan du med! :)

Royal: Ja, nästa gång får du ta med klackskorna för säkerhets skull.. :)

Mr E: Så man måste vara otrevlig för att få äta ifred, nowdays? ha ha ;)

A: Inte om han hållit upp dörren på väg ut som alla normala människor (self included) gör. Men mitt i natten. På en bensinmack. Dra iväg med tjejen du just föga framgångsrikt försökt ragga på. Hitta en ledig toa. Ryck upp dörren. Håll upp den. Stå kvar och prata. Hon kommer att undra om du är en galning som tänker knuffa in henne och låsa dörren eller vad sjutton du håller på med..

A. said...

Han kanske hade fått helt andra vibbar och därför följde med?

Men en bensinstation mitt i natten?

Ninde said...

As if...