Tuesday, May 11, 2010

Balansakt

Middag med Mr Players* Storebror o hans tjej i helgen. Jättetrevligt. Storebror Player värsta sällskapsmänniskan. Hans tjej har den där sortens lite smågalna västkustmentalitet** som jag ibland kan sakna här i Storstaden. Och vi pratar om hur det var när hon lärde känna Storebror Players bekantskapskrets.

Hur vissa bara blev glada över att han verkat stadga sig. Hur andra såg henne som ett hot. Ett hot på göteborska. Förmodligen samma Storstadstjejer som hon säger brukar komma fram på fester och lite smådrygt inleda med, "jahaja, så du är från Göteborg. Och hur känns det då?"# Och Storebror Player själv ler och säger något om att en gemensam bekants kille iaf verkade en smula lättad när han berättade att han flyttat ihop med sin nuvarande. Slutade se honom som ett hot och fattade att han bara var kompis med hans tjej. Inget annat.

Och jag ler artigt och säger varken bu eller bä. Undrar i mitt stilla sinne hur mycket hans nuvarande tjej vet. Om hon vet att han varit ihop med min kompis M. Att de blev ihop på en fest jag var med att ordna. En fest där jag strängeligen förmanat henne om att inte på något sätt ha något med Mr Player att göra. Det hade hon inte heller. Istället gick hon hem med hans Storebror.*** En lite messy breakup senare övergick han till sin nuvarande.

Och fast det är flera år och mycket vatten under broarna sedan är det fortfarande lite "hmpf, jasså han" över det hela. Vilket är just exakt orsaken till att jag skulle föredra att mina kompisar lät bli att dejta varandra. I synnerhet om killen ifråga är någon av herrarna i Playerfamiljen¤. För det är jag som kommer få lyssna på utläggningarna sedan. Svara på frågorna om hur jag tror att han tänker. Och jag orkar bara inte.

Så jag ligger lågt. Umgås lite lagom med Storebror Player. Tänker inte ljuga. Men behöver ju inte specificera för kompis M att han o hans tjej alltid hör av sig och vill träffas när de är i stan. Att jag är bjuden till deras hus. Anytime. Att jag faktiskt tycker hans tjej är supertrevlig. Sånt är saker M inte behöver veta.

* Mr Player?
** Första gången jag träffade henne inledde hon med att imitera Weiron i Ottan under en diskussion om Storstads kontra 031 mentalitet. Bara en sån sak. Hur kan man inte gilla det?

*** Vilken jag tydligen missat att varna henne för. Så tekniskt sett gjorde hon faktiskt som jag sa. Brukade hon senare framhålla.

# Och vad förväntas man svara på det egentligen? Kändes bra tills du dök upp?

¤ Alla män i den familjen borde förses med varningstext. Seriöst.

4 comments:

Kim M said...

Det verkar finnas gott om möjliga intriger hos dig. Såna som ännu inte kommit upp till ytan...
Huvaligen.

msn00b said...

Är det inte lite liiite som att sitta i ett rum framför en gigantisk röd knapp med texten "tryck inte här"? :-)Och nej, jag lovar att inte försvinna, jag kommer tillbaka även om det kanske dröjer några veckor tills den här helveteskursen är över. Då jävlar skall jag skvallra ur mig på bloggen :-)

Ninde said...

Kim: Might be..and thats why we have a blogg..;)

msn00b: Ha ha jo. Inte för länge bara. Blir så tomt i sajberspejsen då..;)

emster said...

när jag bodde i götet var det rätt många som kom fram till mig och sa "du är inte härifrån va" när jag svarade "nej, jag är från stockholm" sa de ALLTID "jag gillar inte stockholm".

sjukt.