Sunday, June 28, 2009

Crazy Partyweekend

I fredags. Kvällen innan Festen. Den med stort F. Hektiskt in i det sista på jobbet. Kompa ut lite, fixa det sista. Vackert väder. Ta emot långväga gäster som anländer redan dagen innan. Dela ut extramadrasser med ena handen och idka telefonrådgivning med andra handen.

Försöka avråda syssling från landet som ska sova hos andra bekanta att ta bussen som går ända fram, istället för att gå ifrån närmaste t-bane hållplats. Att det inte alls är "1km lagom promenadavstånd¤." Utan i verkligheten snarare ungefär 2 rätt bökiga km med motorvägskorsningar och annat du inte vill ta tillfots. Han framhärdar. Gå från t-bane hållplatsen blir jättebra. För det har han sett ut hemma på sin lilla dator.* Och på Eniro har de bra kartor minsann. Eniro kan man lita på.**

Natten innan. Gammal hästklubbskompis från Hemstaden ockuperar bäddsoffa. Mycket trevligt sällskap. Long time no seen. Mycket prata allt möjligt. Fast mest häst. Nejdå hon behöver inte ha fönstret öppet***. Och ja tack, en extrafilt blir bra.
Kompis byggd som en run-way modell¤¤. Noll underhudsfett. Som att ha en lång, gracil gasell skuttandes hemma i lägenheten ungefär. Konstigt nog har jag aldrig avundats henne det. Aldrig egentligen velat vara längre. Inte på allvar. Enda gången jag var avis var när hon med sina långa ben alltid fick fullstor häst om vi var någonstans o red. Och fanns det nån liten ponny brukade jag åka på att få den. Fast mest av allt är vi kompisar. Då som nu. Och jag var glad att hon var här till festen. Både som hjälp och festsällskap.




¤ Km? Jo, ni vet. Sånt där som folk från landet räknar avstånd i istället för i tid/hållplatser som Storstadsfolket gör.
* Ja, gissa vad han jobbar med.
** Jo han kom till rätta. En hundpatrull från de han skulle sova hos hittade honom tillslut, vandrandes en smula förvirrad på helt fel väg.
*** Det är så varmt ute att t om jag vågat släppa duntäcket.
¤¤ Faktiskt lite lik nån Supersmal modell i nån klädkampanj som gick för ett tag sedan.

3 comments:

Kim M said...

:D
Ja, vi räknar hållplatser.
Km... Hahaha.

A. said...

Jag har försökt komma på vad man kan jobba med om man har en jätteliten dator men kommer inte på något... :D

Ninde said...

Kim: Ha ha exakt. Alltid lika roligt när en lantis frågar en Storstadsbo hur många Km det är mellan olika ställen i stan.

A: Ledtråd: "Diminutives are often used for the purpose of expressing affection.." ;)