Sunday, June 14, 2009

Of all the stupid things that we do...

I am logistics. Vi har vallat fullständigt hjälplösa medelålders svenskar på field-trip i Utlandet. Inte bara överlevt. Fått beröm godkännt. Men det här.

Går med på att hålla i lite trådar. Nätt liten tillställning. Inte ens 100pers. Så kallade vuxna människor. Borde vara enkelt. Kakbit. Jomenvisst...

* Lokal fixad. Gästantalet konfirmerat.
* Catering 1 fixad och catering 2 prelbokad.
* Musik vidtalad. Foto vidtalad.

Nema problema så långt. Sen var det en liten detalj till då. Det här med inkvartering. Amen herregud så trött jag blir...

X kan inte dela rum med Y.

A kan inte dela rum med B, trots att de är ihop. För A snarkar enligt uppgift så taket lyfter sig.¤ Antar att han sover ute i hundkojan hemma hos dem.

Killkusinen kan inte tänka sig att dela rum med någon ö.h.t. Som inte är en ung snygg singeltjej. Som straff har vi bestämt att det vore en lämplig uppgift för honom att bära lite backar och annat tungt. Vi ska bara komma på en lämpligt motivationshöjjande ultimatum först så han inte smiter som vanligt när det blir jobbigt.

C har så dåligt notoriskt dåligt lokalsinne att hon (och de stackare som åker med henne) kan hamna precis var som helst om hon inte får bo på ett visst ställe. Enda stället hon hittar till. Varför någon valt henne som designated driver är fortfarande i högsta grad ett mysterium.

Jobbiga paret som själva bor på pendlingsavstånd frågar efter gratis sängplats. "-För det vore ju så bekvämt att sova över.." (Nä, och du tror inte de som åkt 4-5 timmar längre än er behöver den bättre då? )

30 årig singelkille i släkten¤¤ får egentligen inte plats någonstans. Med list och charm inkvarterad till sist. Och idioterna han sover hos ska vara med på festen men just bestämt sig för att åka med någon helt annan dit istället för att ta egen bil. Och oj, plötsligt finns det inte plats i den bilen för honom. Men tacksomfan för det.

Dessutom har jag lyckats inkvartera en almost-nykteriskt hos någon som lovat ta väl hand om honom. Med orden "honom ska vi supa under bordet".

Men människor. Nästa som gnäller om inkvartering bli satt på kökstjänst. Eller också slumpar jag ut platserna utan någon som helst hänsyn till vem som vill dela rum med vem. Just because I can.

Som pricken över i har min Yrvädrigaste tjejkusin# till allas förvåning tackat ja. Samt till allmän bestörtning meddelat att hon tänker anlända solo. ¤¤¤ Utan barn och man. Att hon verkligen är på festhumör. Jag var med på hennes möhippa. Jag vet hur hon kan bli.## Things will break.

Slutligen folk som gärna kommer. Men helst inte lyfter ett finger. Men mer än gärna har synpunkter på hur alla andra borde kunna hjälpa till. Kommer bli som vanligt. Samma personer som erbjuder sig som vanligt. Som alltid gör det. De man helst inte vill be i onödan. Det blir nog bra i slutändan. Även om det är mycket just nu. Och min stubin kortare än vanligt.


¤ Någon som vet hur man får en snarkare att sluta snarka lite snabbt, så han kan dela rum med andra? Silvertejp?
¤¤ Tänk lite småexcentrisk datatek..öh..nånting. Smart. Rätt snäll. Lite vilsen utanför sitt naturliga habitat.
# Hon är som en tecknad figur eller nåt. Sjukt mycket smågalen destruktivitet förpackad i liten tjej med oskyldig uppsyn.
## Note to self. Kolla vad försäkringen på lokalen täcker.
¤¤¤ Hon skärper sig när hennes kille är med. Eller hennes lilla 3 åring.

7 comments:

Peppe said...

ibland blir man så trött på att alltid, alltid vara projektledare. du har min fulla sympati.

A. said...

Ska du prioritera ett önskemål så ta killkusinens. Där kommer du få mest uppskattning...

Ninde said...

Peppe: Tack. Det värmer..:)

A: Tss..ragga tjejer gör han så bra själv. Det är behålla dem han har svårt med..

A. said...

Där du kommer in i bilden. Du låser helt enkelt in henne hos honom?

Ninde said...

A: ..och det brukar funka för dig menar du? :D

A. said...

Har aldrig ens antytt att jag är bra på att ragga upp tjejen i första läget så finns få att låsa in...

Ninde said...

A:Det var väl en himla tur att du inte är så bra på det med tanke på dina metoder då. Men få?!, du erkänner alltså att det är några få stackare som för en tynande tillvaro inlåsta i la Casa A? :/ Skäms A, skäms...