Thursday, September 03, 2009

Även i helgen

* Bjuda mamma som var i stan på födelsedagsmiddag. På restaurang. (Snilledrag av mig då jag knappast hunnit superstäda hemma denna helg.)

* Träffa kvinnlig släkting. Hon som är sådär långbent och mörhårig¤¤ och nästan overkligt vacker.¤¤¤ Sådär vacker att man skulle ha hatat henne lite i smyg# om hon inte vore en så avslappad person med svart humor, under den där fina ytan.


* Gå på vernissage. Försöka säga snälla, lagom konstkännande, saker till konstnären jag känner lite. In own opinion göra värsta intrycket. Tills misstaget att stå brevid kompis som frågar om "måla på beställning"och dylika whitetrashiga kommentarer. Konstnären ser skrämd ut. Svarar att han inte gör sånt. Kompis framhärdar. Konstnär mumlar något om diffust om skapandeprocessen och sedan något ödmjukt om prestationsångest¤. Höll nästan på att skämmas ihjäl innan jag lyckades släta över lite och dra henne därifrån.

* Hälsa på hästar. Klappa varm hästmule och andas in doften av häst. Inte hinna rida trots värsta nostalgitrippen. Jo du läste rätt, inte hinna rida. Då är något fel i prioriteringen va? Helfel.

* Prata skit med roligt jänkartroll. Jag kan ha försökt mig på att imitera en sydstats dialekt med. En smula. Och jo..han sa att han tyckte det var kul. Jättekul. Sådeså.




¤ Underförstått riktiga artister målar inte på beställning. De skapar. Men eftersom jag är en så snäll och socialt välanpassad person, fast jag är en konstnär, lägger jag fram det som att jag är rädd för att inte leva upp till dina krav av det du vill att jag ska måla av.

¤¤ Uppenbarligen brås vi på olika släktgrenar där. Jag syrran brås på de små blonda grenarna.

¤¤¤ Helt övertygad om att hon aldrig har dåliga hårdagar. Till på köpet är hon den där praktiska outdoor typen. Fast tjusig. Fortfarande grymt impad över att hon kan vända en kajak och komma upp och se ut som hon skuttat rakt ut ur en schamporeklam.

# För att hon sätter standarden så sjukt högt för oss andra.

5 comments:

Kim M said...

"Klappa varm hästmule" är månadens citat!

Miss Baglady said...

Tack söta för kommentarer:)

Och du, jag måste va värsta wajta trashet för jag bad en konstnär om att måla på beställning förra veckan. Iiiihh och hon är typ nära kompis till oss... jag ska ta det lite lugnare med det där framöver. tack för info..

*fnissar åt att jag måste ange "pucket" som word verification.. känner mig lite så...*

A. said...

Det är ju precis sånt som gör att man inte kan ta konstnärer på allvar. Måste allting värkas fram?

Var lite inne på att skriva något om pretentiöst här men skippar det.

Anonymous said...

Hon skulle klämt i med "...men en båt är väl inte så svårt för dig...du vet, i solnedgång..eller en väderkvarn"

Royal

Ninde said...

Kim: Månadens mysighet med..;)

Miss Baglady: Yr welcome honey!

Ha ha nja. Är ju lite en annan sak med kompisar.. Har en fotograf jag känner jag frågat om både det ena o det andra jag med...

A: Måste allting värkas fram? Absolut. Divine inspiration don't come lightly. Ju mer lidande svårmodig och eländig, dessto bättre konstnär vettu...;)

Royal: ...eller en ful fiskegubbe, eller ett gråtande barn när du ändå är igång? ;)