Monday, September 14, 2009

Helgen

Träning på lördagen. Med de andra tjejerna. Innegänget dårå. Varav två varit på ansiktsbehandling strax innan. Och nu nojjade över att resultatet skulle förstöras av träningen. Amatörer. En av dem visar sig dessutom ha en pojkvän som råkar ha en identisk tvillingbrorsa. Tvillingbrorsa som var singel. Vilket han råkade få in i lite casual conversation när vi alla tog en kaffe efter träningen. Två gånger. Måste vara praktiskt. Identiskt DNA i dubbel upplaga som levande reklampelare för sig själv. Vad är oddsen för det liksom.¤


Födelsedagsfest i helgen. Mestadels jämna par mellan 30-40. Enda gången jag riktigt kände att jag hade behövt mer sprit. Mycket mer. För att mildra den skrämmande upplevelsen..

* Bordskavaljeren. A.k.a The Desperatly Seeking Singelkille. Hantverkare som värdinnan konspiratiriskt drog mig åt sidan och gjorde sitt bästa för att framhålla vilket kap hon tyckte han var.¤¤ Han var lite blyg först. Sedan han tankat lite flytande mod underhöll han mig genom att berätta att berätta allt jobbskvaller om de närvarande som jobbade på samma firma som honom. Inklusive öknamn. "-Visst serru. Stämningen är hård men hjärtlig, he he. Gör man ett misstag på mitt jobb så får man genast ett nytt öknamn. "

"-Han därborta tex (nickar i riktning mot en annan kille i rummet.) Han kallas för 'Ormen'. För han är så lömsk. Ringer jämt runt och försöker lura andra att ta hans skitgöra." "Och han där (nickar mot en liten försagd sak i ett hörn.) Han kallas munken. För han har inte haft nån tjej på aslänge.¤¤¤ ..och sen har vi en kille som vi kallar för Dampen. För han har nog fan alla bokstavskombinationer som finns. Helt sannslöst jobbig. Vi brukar sätta honom på att ringa folk o övertyga dem om att vi ska ha jobbet. Han tjatar hål i huvet på dem tills de går med på att anlita oss. Sa jag att stämningen var rå men hjärtlig på mitt jobb?.."

* Födelsedagsbarnet. Som blev rörd nästan till tårar av min present. Själv rätt nöjd med mig själv där. Hon var lite av ryttaridol när syrran o jag var små. Tänkte att hon skulle upp till bevis nu. Har fixat så att hon ska få rida värsta hästen. En heldag. Inklusive skjuts, foto och lunch. Samt moraliskt stöd i form av mig o syrran.
Som kronan på verket blev mitt# tilltag att köpa ett "Grattis på 30-årsdagen" kort och sedan envist hävda att det var väl 30 hon fyllde minst sagt väldigt uppskattat. Antar att förnekelse är stort bland gamlingar runt 40.##

* Smug married couples. Ett antal jämna-par-med-barn-och-hus mellan 30-40. Några trevliga. Några oh,well.. Som han som efter några glas fryntligt bekräftar att de har barn nr 2 på väg redan med orden "jomen visst, förstår ni. Nä, varför ska man vänta heller? Nä, här är det minsann inga blanka skott i bössan inte, hö,hö,hö.."¤¤¤¤ Liksom, jo vi fattar. Ni har gjort det. Minst två gånger t o m. Vill du ha medalj eller?


¤ Ja, tvillingbrorsan var singel. Tydligen. Och jag som trodde enäggstvillingar alltid gjorde samma saker. Levde samma sorts liv.

¤¤ Jo, det är säkert bra att han har en bil med dragkrok och stark motor som gjord för att köra eventuella framtida hästsläp. Men det räcker tyvärr inte. Jo, jag vet, jag är sjukt kräsen. Och när jag hör hur din kille låter efter ett par öl påminns jag om varför det är bra att vara det, he he.

¤¤¤ Jo, jag frågade. Aslänge var tydligen minst tre år iaf. Till skillnad mot den jag pratade med som bara varit singel i ett drygt år. Typ.

¤¤¤¤ Inte för att jag bryr mig nämvärt. Men kanske inte fullt lika kul för paret brevid som jag känner lite o vet kämpat ett tag med att försöka få till nr 1.

# Tack för tipset Sorken. Du är ett geni!
## Visst -10 kanske är att ta i, så nojjig är jag inte. Men själv tänker jag inte fylla mer än 25 iaf på ett bra tag framöver. Hör ni det?

5 comments:

Serafim said...

Finns det något värre när man kommer på fest och redan innan festen insett att de kommer ha någon singel där som de diskret hintar om?

Sen är det paren som sitter där och ska uppvisa hur lyckliga de är. Och OM du har tur så kanske du kan få det så... att de sedan sitter och visar upp min största mardröm inser de inte alls.

Anonymous said...

I know :)
(Men fortsätt gärna att påtala det)

Fråga mig gärna hur kvinnor fungerar.
Jag har visserligen ingen aning om det, men fråga på bara.
Jag vet i alla fall hur man ska göra dem glada, nöja och lyckliga.

Tänk inga snuskiga tankar nu.
Jag pratar blommor, choklad och kanske en liten present under huvudkudden.

Sorken
Var kvinnas drömman.
Eller var mans mardröm.

Anonymous said...

Va fan...går "Stockholmare" på gymmet och skaffar lekkamrater som man dricker latte med?
Här tränar vi,går hem och sätter i oss 2 Västeråsgurkor. -Ensamma!
Psst! Allt du brände på träningen, fick du i dig i din latte..sjuka mängder kalorier i det.

Royal

Kim M said...

Säga vad man vill men bordskavaljeren verkar ha varit underhållande.

Ninde said...

Serafim: Ha ha eller hur?

Sorken: Ha,ha okej, självförtroendet är det inget fel på iaf..;)

Royal: Ha ha i V-ås kanske. I Storstaden kan "kaffe" betyda t ex en lättmjölkslatte a.k.a dagens ranson av kalcium... ;)

Kim: Ha,ha kanske det. Ett tag iaf ;)