Thursday, November 05, 2009

Inte en dag för tidigt

Det här är solklar diskriminering. Inte av något diffust illasinnat patriarkat. Utan av en statlig myndighet ledd av way-past-bäst-före-bebis-datum tant med klämkäcka "graviditet är ingen sjukdom" slogans. Vad nu det har med saken att göra. För samma myndighet skulle ju inte fråga hur sjuk någon var. Utan hurvida arbetsförmågan var nedsatt eller ej. Punkt.

Det är glädjande att DO slitit sig ifrån sina övriga åtaganden med viktigheter som krogkö diskriminering och dylikt en stund för att fokusera på något som kan drabba halva den yngre befolkningen. Den som avviker från den manliga normen. Tragiskt att det ska krävas av privatpersoner att driva frågan till domstol för att få svart på vitt att staten inte ska ägna sig åt diskriminering.

Gravida borde få en egen enhetlig försäkring att nyttja om de inte klarar av att jobba på som vanligt in i det sista, vilket ytterst få gör. Den ska vara snabb, enkel och utan tjafs. Det tjänar alla på. Den gravida kvinnan, barnet och även sjukvården som slipper belastas i onödan med komplikationer som kunde ha undvikits om kvinnan hade fått ta det lite lugnare ett par ynka veckor.

5 comments:

Plasmider said...

Det tar dom ändå ca 3 månader att utreda om man verkligen är så sjuk att man inte kan arbeta. Hur måna är det som klarar sej undan med att inte betala hyran på 3 månader ?

Peppe said...

Så word!

kattenjansson said...

Enig!
Mysig helg på dig!

Ninde said...

Plasmider: Sant. Knappast någon. Möjligen med undantag från de som lever i Anna Anka änktenskap och ändå inte behöver pengarna..;)

Peppe: :)

kattenjansson: Tackdetsamma! :)

Felicitas said...

Även jag är ENIG!