Monday, November 16, 2009

På gymet i helgen

Underbart att träna. Inte lika underbart att byta om sedan. Jippo efteråt. Ungefär en zillion totalt onödiga, icke gymanpassade människor som vimlade runt och såg förvirrade ut. Såpass att jag påmindes om att jag borde trycka upp den där t-shirten med en av mina favoritfilmrepliker* på:

"Individials are smart. People are stupid, panickly animals."

De hade att gå in i omklädningsrummet. Stänga dubbeldörrarna efter sig. Ta ett ledigt skåp. Helst inte alla på samma ställe. Byta om. De misslyckades redan vid dörrstängandet. Lyckligt ovetande kom jag och en annan tjej ut ur duschen. Med handduken nonchalant svept om höften**. Så rundar vi hörnet och står nästan öga mot öga med det glada grabbgänget där utanför. Samtidigt som en fet blond kossa*** och hennes idiotkompisar superlångsamt strosar in. Utan att stänga efter sig. Utan att använda mellandörrarna. Involuntary boobflashing. Tacksomfan för det. Kan man få välja sina nakenchocksmoments själv kanske?

Och ärligt talat. Om det är en för komplicerad uppgift att dra igen en dörr efter sig. Då kanske man inte ska knalla runt själv. Då kanske man skulle må bättre av att bo i ett sånt där mysigt gruppboende där speciellt utbildad personal kan förklara vardagens små utmaningar för en? Som hur dörrar fungerar.

Muttrade instämmande¤ och blängde argt när den andra tjejen skällde på henne. Sen när jag var på väg ut stod hon och höll upp ytterdörren vid receptionen för mig o fjäskade. Som om det skulle hjälpa. Vänta bara. Går hon i vägen för mig igen blir det någon klassisk omklädningsrumshämd. Samtidigt som jag med oskyldig uppsyn nynnar på ; "Haven't you people ever heard of, closing a Goddamn door.."



* Guldstjärna till den som först tar vilken film..
** Varför händer sånt inte den gången man packat jättebadlakanet hugo. Eller en betydligt större necessär som kompliment.
*** Och ja, hade hon varit en benig kossa hade jag varit lika irriterad över det. Och utseendet stör mig generellt bara när någon är en idiot. Inte annars.
¤ Jo, jag vet. Men jag orkade inte. Och tro mig, hon sa ju allt som behövde sägas. Jag behövde bara hålla med. For moral support. Sedan himlade vi med ögonen lite i samförstånd åt idioterna.

7 comments:

Anonymous said...

Kollar inte på bio, tv eller annat själsdödande. Jag har helt enkelt inte tid, eftersom livet tar för mycket tid.

Men jag vill gärna veta vilket gym jag ska börja på :)

Sorken
Träningsivrare

Mr E said...

Haha, inte så snyggt gjort att tvinga dig bjuda på striptease. Man vill ju välja själv när man gör det kanske... ;)

Ninde said...

Skulle säga att en del av det är självsdödande medan annat synnerligen självavkopplande. Även om livet tar mer tid nu.

Vilket gym? Tja, ta det närmaste. Det du passerar varje dag. Så att det blir av ;)

Mr E: Exakt. Och för vem..

404 said...

Hm! Du gör det svårare för en när du inte använder exakt rätt ord. Men guldstjärna till mig! :)

"A person is smart. People are dumb, panicky dangerous animals and you know it." - Agent Kay i Men In Black.

Kim M said...

Örfilen hänger som vanligt i luften, men å andra sidan så gjorde du ju någon glad. :)

Anonymous said...

eh, Agent K.

Ninde said...

404: Ha ha ok ok. Guldstjärna till dig! Agent K ;)

Kim: ..om än en aning ofrivilligt, ha ha ;)