Monday, March 15, 2010

Freitag mit Killkusinen

Fira att han fyller år i dagarna. Träffa nya flickvännen och hennes kompisar. Nya trevliga, men kraftigt sminkmissbrukande flickvännen that is. Herregud vad är det med unga tjejer och smink egentligen? Och hur i helafriden kan föräldrar släppa ut en med såna krigsmålningar i ansiktet? Inte för att man kanske lyssnade så noga på deras råd alla gånger*. Men får jag en dotter ska jag fan betala sminklektioner hos något proffs åt henne så hon åtminstone har någon aning om vad hon håller på med. Så att folks första tanke när de ser henne är mer åt "vad fräsch hon ser ut" än "herrejävlar vad sminkad hon var"..

Jodå det var kul.¤ Även om Killkusinen fick lite många drinkar och skulle försöka para ihop mig med sin kompis. Sin för tillfället bostadslöse kompis. Dessutom var det ett jävla tjat om hans spis. Blev nästan lite rädd där ett tag. Att han fått ett istapp i huvudet nån dag o plötsligt blivit huslig nog att faktiskt alldelles själv ha rengjort den skinande rena ugn han så stolt förevisade. **

Visade sig vara falskt alarm. Tydligen hade grannen flyttstädat med hjälp av en synnerligen effektiv städfirma. Sedan hade nya grannarna ställt ut större delen av köksmöblemange i trappen inför totalrenovering. Där Killkusinen en glad kväll hittat dem och fått en snilleblixt. Glad i hågen hade han beväpnat sig med en skruvmejsel och raskt bytt ut alla lösa delar på sin spis mot grannens av samma märke. Grannens skinande renskrubbade, pensionärsanvända delar. I sitt eget tycke var det väldans smart gjort. Han beklagade bara att spisen som helhet var så tung. Annars hade han baxat ut och bytt ut hela altet mot sin gamla. Städning, the Killkusinen way.




* Finns ett kort på mig och M på väg ut en lördagkväll. Efter svårt brunutansol/smink missbruk.Kan bara hoppas att det var jävligt mörkt inne på utestället vi skulle till den kvällen. Fast i ärlighetens namn hade man väl fått in stilen efter gymnasiet iaf.

¤ Lite kul när man kan känna sig sjukt lyckad i sällskapet för att man har både jobb o egen lägenhet. Även om man nu råkar vara äldst.

** Med tanke på att hans vanliga definition av matlagning brukar vara att kremera en Billypizza i micron.

5 comments:

emster said...

men hur går det med västkustkillen? Bring the romance!

Kim M said...

Det vore härligt att få se hur sminkad tösen är. Nyfiken på var gränsen går för att det ska bli för mycket.

Anonymous said...

är sjukt fascinerat av städningen. eller vad man nu ska kalla det.

Verbal Kint said...

En tjej på jobbet kom en dag utan smink. Nej, inte sådär "kille-tror-att-det-är-utan-smink-fast-det-är-smink-ändå", utan faktiskt helt osminkad. Hon ser bra ut när hon är sminkad, men utan smink var hon helt fantastiskt söt!
Jaha, och vad ville jag få sagt med det då? Vet inte... Less is more? Men söt var hon...

Ninde said...

emster: Ha ha nja. Inte helt säker på att jag vill något mer. Även om han trevlig..;)

Kim: För mycket är ofta för mycket/fel sorts underlagskräm+en tjock kaka puder på det och övertydligt markerade ögon. Ofta billigt smink som ger skarpare "kontraster" och dylika "rookiemisstag"..;)

Stinnepigen: Killkusinen i ett nötskal...;)

Verbal: Ha ha sant. Less truly is moore. Helt säker på att hon inte hade en ny, lätt tonas underlagskräm? ;)