Wednesday, March 11, 2009

Utgång igårkväll

Med tjejgänget. The usual suspects. M, S jag och några till. Vissa jag känt sedan de fick sin första Barbie. Folk jag inte riktigt vet hur jag skulle klara mig förutan. Oavsett om jag ska kalla det kvinnligt nätverk eller tjejkompisar. God mat på mysig restaurang. Mycket prat, mycket skratt och en del vin. Axplock ur kvällens diskussionsämnen:

* Vilken jädra slampa den där Ken var egentligen. Han gifte sig ju med olika Barbiedockor varje gång vi lekte.

* Kvällens omöjliga män-Gossip. Mr Player och Han-Glamour-Girls-Ex som ibland förekommer på tv just nu. Tydligen kraftigt förskönat sin meritförteckning i nån intervju. Lite kul att höra den sjaskigare versionen från de som var med på den tiden.

* M klagar på att hon alltid faller för fel män. Och nu senast en inbiten sportfåne som sitter fastlimmat framför tv:n/live matchen så fort favoritlaget spelar något med boll. Eller puck. Vad ska hon med en sån till egentligen, hon gillar ju inte ens sport? Vi har inga svar. Men erbjuder oss tjänstvilligt att utforska saken vidare på hennes hotellrum. Under tiden vi plundrar minibaren.¤

* Forntida skurkstreck, bus och skojiga upptåg avhandlas. Och hon-som-kanske-ska-gifta-sig-typ-snart tar löfte av oss att framställa henne som den ängel hon inte är. Ifall hon och killen gör slag i saken och vi får för oss att hålla tal på bröllopet eller så. Vi lovar.

* Snabb genomgång av vad som hänt var och en sedan sist. Och det slår oss hur himla olika liv vi lever. Olika yrkesbanor. Fast ändå är vi så lika. Kompis påstår att hon borde skriva ett manus om oss. Göra film. Ett glas vin senare är hon tvärsäker på att det skulle bli en hit. Typ "Singel and successful in da City".¤¤ Hon ska fasen ha med oss allihop. Det har vi väl inget emot om hon ändrar namnen lite? Tar löfte av henne att skildra oss skitsnygga allihop, i designerkläder. Inte ett gram över 50 kilo. Kan se en vältränad Reese Witherspoon i rollen som mig. Måste bara själv lägga mig till med ett underbett först. Och köra stenhård LCHF. Så det blir autentiskt.

* Avhandling av vilka snyggingar från Forntiden som återfunnits som små bedagade pösmunkar på Fejjan och vilka som fortfarande är sig lika.

* Diverse anekdoter från "Den Gamla Goda tiden."

* Killsnack generellt. Samt det kloka i att skaffa en Personlig Tränare som är lite för ung samt med kroppsbyggnad som en grekisk Gud.

* Kläder man helst inte vill se sin medelålders manliga chef i.


¤ Minibar tom. Varken jordnötter eller vitt vin. Inte ens en kömplimentary chokladbit på kudden hade hon fått. Fanns bara svindyra flaskor årgångsvin att beställa via roomservice. Detta trots att hennes chef bokat in henne på ett hotell med många stjärnor i de fina kvarteren. (Okej, sen kom ju vissa av oss på att vi visst skulle orka jobba idag med.)

¤¤ Okej alla är inte singlar. Och bara en har väl gjort riktigt sucessful karriär än så länge. Men ni förstår principen.

12 comments:

Livet på den mörka sidan said...

Jag tänkte just skriva att du kunde glömma bort Rheese hakan. Men så skrev du om det själv :)

Kvinnliga vänner sedan Barbietiden det är fan livskvalite !

A. said...

LCHF? Vad fan är det. Och är det du eller Reese som ska göra det?

Ett utmärkt val dessutom. För du har väl inte valt henne bara för att smöra för mig? :D

Och underbett? Så farligt är det inte. Bara det inte regnar...

Ninde said...

Lyxpiraya: Ha ha jo precis..

Exakt! Sånt jag faktiskt är rätt tacksam för. Egentligen.

A: LCHF=Low Carb High Fat. Typ av kostprogram.. Och misstänker att Reese redan gör det medans jag mest fuskar lite lätt med det ibland när jag tycker det behövs..

Valt henne för att smöra för dig? Inte då. Trodde ju du var mer inne på Martha Stewart typen..;)

He,he ja det måste vara ett aber för de som lider av sånt...:D

A. said...

Nja, vill inte exkludera någon :-) Och aha. Det är sånt hon håller på med...

kattenjansson said...

Mm, det är nåt visst med gamla inbitna tjejgäng - på gott och ont :P Men det är rätt coolt att man hänger ihop och har nåt gemensamt trots de olika vägarna man valt.
(Typ polis vs journalist, hus/2barn/man vs singelistanivärldensminstaetta, osvosv)

Miss Baglady said...

Åh vad härligt det lät. Så härligt att bara sitta och prata om back in the days och umgås.

Sånt livet ska va ju, med tjejgäng som peppar och som man kan skvallra med. :)

emster said...

Blir nog en härlig film. Du får ju säga till när den har premiär. Du kanske kan lotta ut lite gratisplåtar?

=O)

Anonymous said...

Det var härliga ämnen det.
Slampan Ken bör få sig en lavett.

Den där väninnan med sportkillen kan ju glida runt med brudgänget medan han sitter framför tv:n. :)

Anonymous said...

Haha - varje tjejgäng som finns har nog, i eget tycke, material till en hel film. Twistar man bara till det och skruvar upp det lite skulle de nog allihopa bli bra. För vilka historier har man inte i bagaget med tjejgänget... oj, oj, oj. :)

Anonymous said...

åh, låter verkligen härligt med ett riktigt tjejgäng :-)

Miasworld said...

Snyggingar från Forntiden är sällan snyggingar i nutid av någon anledning....

Ninde said...

Katten Jansson: Jepp. Coolt. På gott och ont, fast mest gott..

Miss Baglady: Härligt. och nödvändigt...

emster: He he självfallet..;)

Kim: Var liksom exakt det hon gjorde ju..;)

Vindvirvel: He he sant.. Fast här vill jag passa på att påpeka att eventuella likheter med vad blondinen i filmen gör för dumheter och mig själv enbart är tillfälligheter. Åtminstone måste min mamma få tro det...;)

msn00b: Det är guld. Oftast..

Miasworld: Sant. Redan vid 25 börjar en del falla offer för smyggubbifieringen...