Wednesday, March 18, 2009

Verkligen inte min vecka

Nyss hemkommen från att en dag då man med varierande framgång försökt förklara för någon som knappt varit utanför hemstaten att vissa saker fungerar annorlunda på den skandinaviska marknaden. Man än är trött. Oäten. Onöjd. Timmen är sen. Man kör in bilen i garaget. Bara för att upptäcka att där redan står någon på min plats. Någon som inte är jag. En stor fet SUV med tonade rutor givetvis. Vad annars? Jag kollar framrutan. Ingen lapp.

Jag hojtar argt på en man på väg mot utgången. Frågar om det är hans bil. Han tittar förskräckt på mig och hävdar att han är helt oskyldig. Att han står på sin vanliga plats. Samtidigt som han hastigt backar mot dörren när han ser min inte speciellt milda uppsyn.¤

Jag kväver motvilligt en impuls att gräva fram nycklarna och rista in "Jag snor folks garageplatser" med stora bokstäver i den mörkblå blänkande lacken som jag lärde mig att vissa gör i Frankrike. Tyvärr har jag vissa spärrar mot direkta olagligheter.* Nöjde mig således med att ställa min bil på tvären så att han åtminstone inte kom någonstans.** 45 minuter senare rapporterade en granne att det står en mycket frustrerad medelålders man i garaget och kliar sig i huvudet. En timme senare har karln lokaliserat mig och ringer på. Tänk skamsen återfallsknutte runt 50. Tänk gubbmage. Tänk ursäkt som satt jäkligt långt inne.

Han skulle bara. Han hade bråttom. Det var hans fru som bad honom..yada yada yada. Jag sa precis vad jag tyckte om sånt. Visst. Ibland är det kris. Man bara måste. Men då lämnar man en lapp. Med ett "förlåt men det var kris-kommer strax å flyttar-här är mitt mobilnummer." Det hade jag kunnat köpa. Sånt händer. Men att bara sno går fetbort. Tror han lärt sig det nu.

¤ Här kan jag spontant ha undsluppit mig något välmotiverat kraftuttryck anspelande på en varm plats.
* Här vill jag poängtera att jag på intet sätt tog någon hänsyn till de fula MC dekaler idioten i fråga prytt bilen med. Gubbmoppe är ingen ursäkt till att parka som en körskoleelev.
** Vilket betydde att jag fick ringa på och förklara läget hos de två närmsta grannarna som inte heller kom ut då jag stod i vägen. Som tur var är de lite äldre. Gillar mig eftersom jag brukar hålla upp dörrar och turas om att ta in tidningar. De höll med. Är det krig så är det krig. Självfallet fick jag blocka mittgången tills idioten lärt sig.

6 comments:

Felicitas said...

Hahahahaha! KLOCKRENT!!! You rock,l go girl!! :D

S said...

Du är bäst!

Anonymous said...

Bra!
Jag älskar dina riviga inlägg!

Miss Baglady said...

Ah håller med ovanstående talar. You rock! Fett! Ge dem vad de tål.

Peppe said...

DU är så sjukt rolig: "Bara för att upptäcka att där redan står någon på min plats. Någon som inte är jag. "

Hahha

Ninde said...

Alla: Tackar.. Kan bli fler sådana inlägg framöver vad det känns nu..