Tuesday, July 24, 2007

Helgen dårå

Lördag:

Tvättar och plockar hemma. Räknar in och konstaterar att Killkusinen mirakulöst lyckats hålla samtliga blomindivider vid liv. Går med på att möta upp Norrlänningen för promenad i stan. På ett vilkor. Att vi först solar en stund i nån mysig park. Sällskap och vara i fred garanti i ett. Smart drag tyckte jag. Tills jag upptäcker en av Storstadens snyggaste killar solandes på samma gräsplätt. I slitna jeansshorts och märkeskallingar. Bar överkropp. Pratandes den där dialekten som får mina ögon att tindra. Som tittar intresserat. Och ler. Tills Norrlänningen dyker upp. Good planning Ninde. Verkligen. Fan.



Senare traskar vi ner till Medis för Norrlänningen vill käka på Kvarnen. Strömming och nypotatis och varsin öl. Träffar några bekanta och går på bio. Mogen vuxenfilm. Harry Potter. Som jag gillar bara för att det är en saga. Och för att jag som så många andra i hemlighet önskar att jag hade fått gå på Hogwarts och för att en gnutta magi onekligen skulle underlätta i vardagen. Den var okej. Men lite av magin från de första filmerna har ersatts av en massa actionscener. Som om det inte riktigt fanns tid för att pressa in det där lilla extra. Det som skapar stämning i en film. På tjejtoan efteråt utbryter stor diskussion mellan ett gäng tonårstjejer om vem av bröderna Weasley som var sötast.

Vi lämnar dem och drar vidare ut på söder en liten stund..

5 comments:

Anonymous said...

Å, jag blev alldeles till mig bara av att läsa om grabbarna.
Suck.

Ninde said...

kim: Ha, ha ;)

Verbal Kint said...

Hade inte varit dumt om en jätte klampat in och sagt:
"You're a wizard, Verbal!"
Jaja, drömma kan man ju alltid...

Anonymous said...

Hm, synd det där med snyggingen i jeansshorts; till nästa gång får du fundera ut en hälsningsfras till norrlänningen som innehåller ordet KOMPIS..

Imponerad över killkusinens gröna fingrar - när min man var blomvakt hos sin syrra glömde han bort det hela, så när syrran kom hem såg krotonerna ut som gamnackar, sista bladet singlade ner när syrran slog igen ytterdörren..

Ninde said...

Verbal: Jo fast det har säkert sina nackdelar det med.. ;)

gina:Men jo. Tror visserligen Norrlänningen skulle bli en aning förvånad om jag utbrast nåt i stil med "ey, kompis whaz up?" istället för sedvanlig hälsning..

Tror jag har kommit fram till den rätta kombinationen av hot och mutor+ tfn påminnelse nu. För att få blommorna att överleva, men det har varit bra nära ibland..