Friday, July 20, 2007

Tågblogg och veckosummering

Jo det var trevligt med lite miljöombyte. Slippa sommarspökstaden jag normalt bor i för ytterligare ett par dagar. Lantisarna är trevliga. Ett par dagar sådär. Men nu är min kvot av surt väl lagrat bryggkaffe och lågpriskedjans havrekakor för länge sedan fylld.

Det var underbart att bo själv. Med möjlighet att inta frukost med utsikt över spenaten istället för Scandics parkering. Men nu känns det faktiskt ganska skönt att vända åter emot civilisationen igen. Sitter i "tyst" vagn. Officiellt för att sammanställa lite jobb. Håller skärmen vänd så att de ska tro att jag fortfarande sitter och jobbar. Leker very important businesswoman som inte får störas. Mannen snett över och jag utbyter en indignerad blick när någon störig granne babblar i mobiltelefon. Han ser koncentrerad ut i sin kostym. Sitter nog också och bloggar.

Medpassagerarna och jag ler vänligt emot varandra. Nickar. Men tyst. Faktiskt ganska skönt. Jag är normalt en social person. Men ibland behöver man små pauser. För att komma ikapp sig själv. Blogga. I mitt huvud har jag av någon anledning en urgammal låt som jag bara kan refrängen på :

"Varje liten droppe regn är tårar för mig. Sitter på ett tåg och tänker på dig."

5 comments:

Björnen said...

Herreys! Är det inte Herreys?! Varje droppe regn tror jag den heter.

S said...

Tyst vagn? Undrar om jag kan byta min biljett till Alicante mot en biljett i ett tyst flyg. Det hade varit heaven. Istället gissar jag att det blir en repris av flygresan ner till Spanien förra sommaren när jag fick vara klätterställning åt en unge i tre timmar.

Ninde said...

björnen: ingen aning. Tycker inte ens att den är speciellt bra. Men hörde den för några år sedan på radion och den där raden har bitit sig fast och poppar upp då och då när jag åker tåg. Kanske något man ska söka för? ;) Eller också bara fortsätta självmedicinera med låtar som "runaway train" osv på mp3:n.

sandra: Ha,ha precis samma sak har hänt mig på tåg/båt/flyg med. Spår att tyst vagn blir framtidens melodi.. Barn som finns där brukar vara av den snällare sorten :)

Björnen said...

Copacabana med Barry Manilow löser det mesta annars. ;)

Ninde said...

björnen:Tack för tipset! Riktig feelgood-låt, bubblig och glad som sockerdricka, hade glömt bort den. Ska slänga in den framöver.. :)