Wednesday, February 13, 2008

Mobilhelg

Under parolen "man behövder inte vara nåbar jämt" gjorde jag något flummigt i helgen. New ageigt rent av. Jag stängde av mobilen. Inte bara ljudet som jag brukar utan hela telefonen. När jag sent omsider slog på den igen och plöjde igenom missade samtal/sms högen fick jag en chock. "Hej, nu har vi gift oss..." Barndomskompisen med pojkvän som i hemlighet dragit iväg och gift sig. Utan att inviga någon i planerna. Hemligheter och intriger som gått min lilla nos förbi. Jag borde anat oråd när hon inte ringt på nästan en vecka.. Åsså nu detta.

"Gift er? Grattis! Men vart f-n är festen, tårtan och den snygga bordskavaljeren då?"var min första impuls att sms:a tillbaka. Hejdade mig. Ringde istället.

Grattade. Skällde lite pliktskyldigt samtidigt som jag stöder deras sätt att göra sin egen grej. Det är deras dag. De bestämmer. Släkt och vänner får gilla läget.
Framtida festmiddag utlovades. Jag fick höra hela historien. Sedan antog jag uppdraget att ringa runt till lite folk i Hemstaden och informera dem om att jag har bättre koll på vad som försigår i deras trakter än vad de själva har.

5 comments:

Anonymous said...

Bra där! You tell them, girlie!

Det känns för övrigt väldigt busigt att stänga av mobilen. Jag känner mig nästan lite ond när jag gör det.
Hmm... Ska nog börja göra det lite oftare.

Ängeln said...

"Glömde" min hemma i söndags.. och inga katastrofer inträffade..

Ninde said...

kim/ängeln: Ja, det känns lite "evil"..;)

ängeln: Good. Men se vad som hände första gången på evigheter som jag stänger av min.. ;)

A. said...

Som insatt i mobiltelefoninivärlden undrar jag om hur du plöjer igenom missade samtal när mobilen vart avstängd?

Åh vad jag älskar att vara en besserwisser. :-)

Ninde said...

a: Din lille messersschmidt..;)
U want the whole story huh?
Det var en gång en flicka på ett nyårsfirande. Ljudet på mobilen var avstängd men folk ringde. Och messade. Hon kunde inte låta bli att kolla den så och då.

Stressande. Så hon stängde helt sonika av den. Problem solved. Eller tja. Problem osynligt. Vissa av problem nu fortfarande sura för att jag inte ringt tillbaka..;)