Wednesday, May 13, 2009

Ninde dissar¤

* Fort men fel. Sjukvårdsupplyserskor som får bonus för att hålla samtalen korta. Nä, det hjälper inte om de kan ta emot fler samtal per sjuksköterska om ingen blir hjälpt av dem. Ibland får man helt enkelt välja emellan kostnadseffektivitet och patientsäkerhet.

* Det här spelet. Och när kommer spelet där man nitar producenterna av våldtäktsspelet, doppar dem i tjära och rullar dem i fjädrar?

* Meningslösa föreskrifter för att Göran Hägglund ska kunna låtsas att han har gjort en insats.

Ja, det är för jäkligt om det nu är så att det finns blivande föräldrar som gör könsselektiva aborter utan medicinska orsaker. Men att hindra sjukvården att upplysa om kön kommer inte att göra varken till eller från, så länge de som vill kan få informationen privat. Det enda det leder till är kollektiv bestraffning av den stora massan som bara vill ha ett barn vilket som. Det egentliga problemet vi borde tala om är knappast den fria aborträtten utan snarare själva anledningen till att vissa människor väljer bort flickor.

* Den franska fildelningslagen. Dumt. Förutom att jag inte kan låta bli att undra hur den rent praktiskt är tänkt att hindra den som vill att ta sig ut på nätet.

¤Ja, igen. Finns ju bara så mycket dumt på tapeten just nu att det känns motiverat.

9 comments:

Anonymous said...

Inside info från sjukvården:
1.Det är alltid en fråga om hur mycket pengar patientsäkerhet får kosta. Om HSU skulle kosta mer, får man dra ner på annat. Pest eller kolera, take a pick.
2. Landsting i allmänhet och ditt landsting i synnerhet går back med fanstasisummer och framtidsprognosen säger att det kommer att bli mycket värre. MYCKET värre.
3. Oftast vinner det billigaste alternativet. Sällan det bästa.

Syster Royal

Miss Baglady said...

JA SPELET ÄR JU HELT FÖRKASTLIGT!!! FUCK EM RIGHT BACK LIKSOM!!

Kim M said...

Mycket bra dissat.
Det där spelet - OMG.

Ninde said...

Royal:
1. Allt är alltid en fråga om pengar. Fast ska man räkna krasst ska man också räkna på vad det kostar samhället när säkerheten brister och patienter skadas allvarligt eller dör pga besparingar...

2. Sant. Hela samhällsekonomin är i gungning. Ju mindre pengar vi har dessto viktigare att de läggs på rätt saker..

3. Också sant. Men det billigaste på pappret kanbli dyrt i längden när allt bara strular...

Miss Baglady: Damn right!

Kim: Tackar :)

Felicitas said...

Väl talat!!

Anonymous said...

Ja...och hur mycket skattehöjning är du villig att betala? Eller vill du bli av med något annat? Ring din lokala politiker och påverka.
Tror vi tycker lika, men rumpan sitter bakpå hur vi än gör.
;)

msn00b said...

nu är jag sen men jävlr i gatan vad arg jag blir, och ja självklart håller jag med dig.

@ Royal: personligen är jag beredd att betala ganska mycket mer skatt om det är så att det garanterar ett bra fungerande samhällsnätverk av vårdinstitutioner, bra skolor, kollektivtrafik, väl underhållna vägar, en pensionsgrundande föräldrapenning, lägre kostnader för tandvård etc.

Vi är väldigt duktiga på att kritisera våra höga skatter men det vi glömmer är vad som faktiskt ingår i de där skatterna. I de länder där skatterna är lägre är de privata utgifterna så väldigt väldigt mycket högre.

Anonymous said...

Jag har inte kritiserat några skatter, kan tänka mig en skattehöjning själv oxå. Och överlåta åt våra folkvalda att spendera dom...
Royal

Ninde said...

Royal: Håller med msn00b där. Visst höga skatter men då ska banne mig samhällets skyddsnät fungera, vård, skola infrastruktur osv... Kruxet är väl som vanligt hurvida vi som samhälle lägger pengarna på rätt saker..