Wednesday, October 07, 2009

Helg

Blev ju ingen bio med S. Blev filmkväll med Norrlänningen. Jag fick välja film. Under förutsättning att det inte under några omständigheter var någon "jobbig tjejfilm." Vilket med Norrlänningens tolkning betyder, inget som på något sätt kan ingå i kategorin, drama eller skräck. Helst inget med en massa dialog och annat onödigt tjafs. Eller i vart fall inte annan dialog än den som kort och kärnfullt fyller ut mellan actionscenerna. Fanns ju bara ett val. Tropa de Elite.

Massa panga. Massa skurkar med vapenarsenal som en nationell mindre armé. Klanstyrda kåkstäder och påtända juriststuderande. Och en småsöt huvudperson i uniform som naturligtvis tillhör den hårdaste av de hårda. Bara lite lätt skadad av miljön. Och så lite musik på det. Allt dessutom utan att vara en stadardrulle från Hollywood utan på klingande portugiska. Jo. Sevärd. Jag har inga som helst problem med att se folk springa runt och skjuta ihjäl varandra i parti o minut. Men lite svårt för att se folk bli plastpåsade och dylikt. Där går min gräns.

Så skämskudden i soffan får dubblera som läskighetsbarriär. Tills Norrlänningen har sagt att kusten är klar. För han sitter lugnt kvar. Däremot klarar han inte av skräckfilmer. Alls. Go figure.

Norrlänningen har med sig filmgodis. Äckelvingummin till sig. Och något rosa godis till mig. Rosa bilar? säger jag förvånat. Inte bilar. Rosa rattar till stöd för bröstcancerfonden. Förtydligar Norrlänningen. Fatta vad kul de måste ha haft i styrelserummet på Ahlgrens när de kläckte den, spånar han vidare.
"-Nööh, om vi skulle ta och lägga in en kvinnoprofil här. Jah, ööh..vi kan ju trycka ut lite rosa bilar dårå?"
-"Neej förfan. Då kommer nån och gnäller om att det är stereotypt med rosa för tjejer, ni minns väl vilket jävla tjafs det blev om den där rosa glassen?"
-"Öh. Men du? Det är ju oktober snart. Vi kör rosa. Ock så låter vi några procent av överskottet gå till Rosa Bandet och bröstcancerfonden. Så kan ingen säga något."
-"Skitbra. Fast du, om vi skulle skita i att göra bilar och istället göra rattar. Till stöd för brösten liksom. Fattaru, rosa rattar" hö, hö, hö.
-"Lysande. Du är fan ett geni hörru. Och om någon säger något så säger vi bara vaddå, vi vill ju bara stödja cancerforskningen."

7 comments:

msn00b said...

hahaha lysande!

Anonymous said...

gillar rattar, såvida de inte är i backelit

racerroyal

Björnen said...

Haha! Det är ju så dåligt att det är bra!

Ninde said...

msn00b: Mm. In a "lysande Sickan" kinda way..;)

Royal: ...Calefornia vit?

Björnen: Typ..

Anonymous said...

för övrigt ett mycket mycket gott vin :)

Anonymous said...

royal

Ninde said...

Royal: Ha ha oki. Iofs haft vinprovning på schemat (ungefär 1ggn) i Frankrike så antar att jag borde fnysa lite allmänt åt jänkarvin. Men ändå..;)