Monday, October 05, 2009

Helhelg

Fredagkväll. Hade någon slags ide om att det borde vara en bra kväll att åka till IKEA på. Lagom folktomt och barn-och-handihandpar fritt. Dålig ide. Mycket dålig idé. Det var där alla idioterna var. Om jag säger att jag fick min vagn snodd* redan de första 10 minuterna inne i varuhuset och det var bara början, så får ni en ungefärlig aning. Aldrig haft så god lust att mejja ner eller "råka" tappa en fullastad porslinskartong på någon idiot på väldigt, väldigt länge.

Folk som buffas. Knuffas. Går för nära**. Är allmänt i vägen. Nyser rakt ut. Gallskriker i mobiltelefon. Folk som uppenbarligen inte har ett fungerande badrum hemma. Alternativt har hällt på sig halva flaskan billig taxfreeparfym.

Står i sju år och fingrar på hela sortimentet. Tar tre saker. Går runt hörnet. Kommer tillbaks. Lägger slarvigt tillbaks på fel ställe. Tar nya. Hämtar en kompis. Börjar diskutera hurvida en vit tallrik matchar en annan vit tallrik. Hurvida en skål är en skål eller en liten skål.

De enda normala individerna där var de stackars gulskjortade satar som hade betalt för att betjäna fredagsidioterna. Också jag förståss. Åtminstone innan jag blivit skuffeknuffad/nästan pågådd utav tillräckligt många idioter för att upphöra att vara mitt vanliga soliga jag. Och istället börja inse att det skulle ha sina fördelar att ha en småaggro kille med. Speciellt av det slaget*** som gjorde att folk höll sig på lagom respektfullt avstånd.

Aldrig mer fredagkväll där. Hellre tusen Storstrejkande små barn och tindrande nyförälskade par än fredagskvällsklientelet.

* Jag traskade in. Tog en vagn. Lade i lite saker. Sedan var jag dum nog att lämna vagnen obevakad några minuter istället för att preja mig in i en gång full med folk. Sån där IKEA-etikett från Hemstaden. Not so in Storstaden uppenbarligen. När jag kom tillbaks hade någon snott vagnen och prydligt radat upp mina saker i ett hörn. Istället för att gå ett par meter bort och ta en egen, tom vagn. Man upphör aldrig att förvånas.

** Nogfan är jag blond och hyfsat liten. Men lite jäkla personal space tack. Eller ska man behöva skaffa piercing, tuppkam, hatstirrande blick och dockmartins för det?

*** Jag tänker typ 90kg med nöd och näppe återhållen manlig aggressivitet här. Kanske med i någon trevlig vuxen moppeklubb/våldsamt arbete med tillstånd att bära vapen eller dylikt. Naturligtvis ska det enbart drabba idioter och inte mig själv. Lite som att ha en vakthund. Fast i mänsklig skepnad.

8 comments:

Mr E said...

IKEA en fredag? Nybörjarmisstag. ;) Tisdag förmiddag är bra, förutom att man jobbar då...
En ytterligare irritationspunkt brukar vara att man kommer hem med en massa mög man inte alls planerat att köpa, men som kan vara bra att ha, nån gång.

Ninde said...

Mr E: Ha ha jo. Fast var såpass länge sedan jag var dit sist att jag hunnit förtränga vilket rookie misstag det var med fredag.

Jodå. Har en extra lattemjölksvisp, sjukt mkt servetter/värmeljus och bara ren tur att de höll på att stänga så jag inte hann förbi blommavdelningen. Då vette sjutton hur det hade gått..;)

A. said...

Haha... jag kan lätt gå igenom hela IKEA utan att köpa något. Sist köpte jag en skärbräda för 5 kronor för det var så pinsamt att gå ut tomhänt. Men vagnstöld, det var nytt, trodde det precis som bland tjuvar fanns en hederskodex - du stjäl ingen annans vagn... ;)

Serafim said...

Missen var att du valde lönehelgen.. du skulle väntat till sista fredagen innan lön.

Anonymous said...

Åhhh, är du en sån där "jag ställer min vagn ivägen, drar på urbanexplore och skiter i att andra inte kommer fram"-fredagskund? ;)
Det är därför jag aldrig åker dit med barnen på Fredagar :P

Låt mig gissa...3 timmar knallande och resultatet är 200 servetter och 2 tjog vaniljdoftande ljus och ett 6-pack vattenglas.

90+ aggro Royal

Anonymous said...

PS. Doftljusen från IKEA läcker stearin och sabbar designljusstaken

Royal

Kim M said...

Usch ja. Jag blir matt bara av att tänka på det. Besök på IKEA och liknande varuhus är bäst på tisdagsmorgnar. Man får ta ledigt en dag helt enkelt!

Ninde said...

A: Jag kan lätt gå igenom hela IKEA utan att köpa någonting. Hah! Du har bara haft fel sällskap..;)

Serafim: Mayhapps. Tänkt'ntepåde.

Royal: *Fnys* Vad tror du om mig egentligen. Visserligen är jag från landet. Men har rört mig tillräckligt många år i Storstad för att fatta basic reglerna. Som att man bara tvärnitar i ett hörn/mot en vägg med fri passage. Allt annat är det dödsstraff på. Nästan.

Och inga vaniljdoftande ljus. Däremot lite matchande koppar att ha på landet, en lattevisp, en salladsskål fem miljoner värmeljus unt zu weider. Och då hann jag ändå inte in till blommor/tyg...;)

Kim: Hm. Tvivlar på att min chef instämmer...