Wednesday, October 28, 2009

Mer i helgen..

Bjöd över Killkusinen. Med nya tjejen. Lite sådär trevande som det ju gärna blir när alla parter försöker göra ett gott intryck. Killkusinen på strålande humör. Visar sig från sin bästaste sida. Ansträngde mig att inte gapa av förvåning när han frågade om jag ville ha bärhjälp.* Utan att besvara mitt jakande svar med ett vitsigt "ring Poolia då". Fattade såklart att han bara ville visa nya tjejen vilken schysst kille han vill att hon ska tro att han är. Såklart man håller masken. Låtsas som att han gör sånt jämt.





Och jodå. Tjejen verkar ju trevlig. Söt. **Den målmedvetna sorten. Redan givit sig i kast med att stajla om i hans lägenhet. Fått honom att förstå att han behövde en ny inredning. En ny fondvägg. Inte nog med det. Hon hade hade dessutom fått honom att göra jobbet själv. Utan pappas hjälp. Bara det hade jag snudd på betalat för att se. Killkusinen inte direkt känd som handyman. Jag hummade naturligtvis medkännande när han berättade om sina vedermödor. Samt höll med honom om att hans pappas råd om att han skulle spackla först säkert var, som han själv uttryckte det, "sånt där onödigt skit" som man inte orkade hålla på med.





Killkusinen, berättar stolt att flickvännen minsan också är kattmänniska.*** Två stycken har hon t om. Som överväger att flytta med hem till honom." Så nu har man gått och blivit djurvän.." inskjuter han glatt när han ser min frågande min. Jag spelar med. Undviker att dra upp saker som The Hamster Incident¤. Eller hans suicidala eremitkräfta. Det hon inte vet lider hon inte av.

För att ytterligare bättra på hans nya image som mogen och ansvarstagande kungör Killkusinen med ett leende att han kanske t om ska göra slag i saken och ta det där körkortet nångång.¤¤
Imponerad av hans plötsliga mognad erbjuder jag mig välvilligt att utnyttja mina goda grannrelationer för att försöka mygla till honom en plats i vårt eftertraktade garage om han nu klarar kortet och köper bil.

Varpå han skiner upp och förklarar att det vore ju toppen. För det vore ju småtrist att behöva betala garageplats. När jag förtydligar att bra kontakter har jag inte. Han får betala garagehyra som alla andra, men skulle slippa stå i kö i hundra år för atte ns få en plats, ser han storligen förvånad ut. Hej och välkommen till verkligheten.


Sen går jag ner till tvättstugan o läxar upp hans ohängda polare som flyttat in i samma område. Nästa gång kommer han sno någon annans torkskåp när han inte orkar boka tid.¤¤¤



* Nämde att jag tänkte rensa ut/flytta lite grejor framöver.


** Fast. Är jag som jag tycker eller yngre tjejer sjukt mycket smink numera? Är lättsminkade naturlighetslooken på vardagar helt ute?


*** Sånt räknas högt i Grå Kattens familj.


¤ När jag var liten o han ännu mindre. Och jag avstyrde hans planer att torka bada o torka familjehamstern i micron.

¤¤ Nej, han är inte förståndshandikappad. Bara lat.

¤¤ ¤Det har sina fördelar att ha satt sig i respekt redan när han kom över och lekte med Killkusinen i tioårsåldern. Tror inte han insett att han är minst 30kg större och starkare än mig numera.

3 comments:

Mr E said...

Visst är det fashinerande hur en del (killkusinen i detta fall) gör allt för att frissera verkligheten och ställa sig själv i god dager?
Skulle man ju aaaaldrig göra själv. Eller... Okej, lite då. ;)

Kim M said...

"Så nu har man gått och blivit djurvän". Hahaha. Han är fin han.

Ninde said...

Mr E: Ha ha ja, inte klokt vad en del tar i och förskönar verkligheten. Ja, alltså inte du och jag. Men alla de där andra...;)

Kim: Ha ha jodå, det kanske kan bli stil på honom med en vacker dag. Kanske..:D