Friday, September 01, 2006

Fredagsflipp

Är det bara i min hörna av världen som folk får lätt fnatt på fredagar? Lite galet småglada över att vi snart ska slippa se varandra på två hela dagar skämtas det och sprätts gem i en anda av samförstånd. Till och med Ledningen har dagen till ära höjt ribban för exakt hur sunkigt man får klä sig utan att behöva söka nytt jobb och påbjudet "casual friday". Detta medför att tom Chefen ibland kan synas i jeans som en vanlig man.

Lugna fredagseftermiddagar brukar arbetsmoralen sjunka till glädjande låga nivåer, speciellt om det råkar vara en "vinkväll med jobbet fredag".

Undrar alltid om det skulle gå att upprepa bedriften en annan veckodag? Om man rent teoretiskt lyckades förmå både kunder och kollegor att förbli sådär äckligt positiva resten av veckans dagar? Skulle det med hjälp av positiva förväntningar och allmän vänlighet gå att skaka fram ytterligare 4 helt okej arbetsdagar? Skulle det funka om alla kom överens om det? Skulle vi rent av bli mer produktiva i slutänden? Eller måste vi ha 4 tråkigt Lutherska "jobba seriöst dagar" för att kunna uppskatta fredagsurladdningen?

No comments: