Wednesday, August 27, 2008

Helgen som var

Middag på restaurang. Med valda delar ur tjejgänget. Samt senare uppslutning av norrlänningen för att tjejkompis nya kille inte skulle behöva vara ensam kille utan våga göra sin först public appearance inför tjejens kompisar. Tjejkompis sätter honom mellan sig och mig. Mellan huvudrätten och desserten smiter vi iväg på toa.

-Nå? säger hon frågande och tillägger förväntansfullt, vad tycker du om honom då? På det finns det i stort sett bara ett korrekt svar. -Jo..han verkar ju trevlig /nicka uppmuntrande, säg nåt snällt om hur praktiskt det är med börsmäklare/jurister/bilmekare/ vad-nu-killen-råkar vara.

Ska jag vara ärlig så verkade han ju ganska okej. Inga uppenbara mentala problem eller styckmördar tendenser. Att jag hellre skulle ha gnagt av mig armen* än väckt honom om jag hade vaknat upp brevid nån som han, behöver hon inte veta. Speciellt som jag vet att hon var lite avis på åtminstone mitt senaste ex. Känns lite som om hon frågar mig extra mycket, att det blir viktigt vad jag tycker eftersom hon själv är osäker.

På vägen tillbaks passerar vi en söt max 25 årig kille i tajt t-tröja som flörtar lite diskret. ** Jag ler men bryr mig inte. Tjejkompis blir förtjust, suckar och utbrister nåt om "men åh, såg du vad snygg han var" och "det är ju tusan att man inte är singel". Ännu mer tusan att hon skulle släpa med sig nya killen till krogen tydligen. Miss i planeringen där. Verkligen. Kanske därför hon lämnar honom långa stunder i kompisars vård för att springa både hit och dit och kolla av läget. Jag fattar inte vad hon håller på med. I min bok gör man inte så. Första gången en ny kille träffar ens kompisar är man fan med och håller handen. Hela kvällen. Även om vi är rätt snälla. För det mesta.

Dramaqueen får bara ett mindre utbrott. Inte riktigt sitt vanliga sprudlande själv. Me almost worried. För trots att hon kan gå en på nerverna ibland är hon ändå min kompis. Det är bara när någon vill övertala oss om att alla ska gå vidare till Vampire Lounge som hon fräser ifrån.

Blir presenterad för en kompis kompis som är DJ. Fast inte just där och då. Istället dissade han nogsamt ställets DJ och lät mig lyssna på smakprov av hans eget handicraft. Som sig bör musik inom en genre som ingen utanför branschen någonsin hört talas om. Däremot är han som andra i nöjesbranschen ett fynd när det gäller "tio töntigaste raggningsreplikerna du hört". Hilarious.



S är däremot i sitt esse. Är inte bara jag som kommer med nya kläder och ny frisyr. Hon lät sig bjudas på tequila redan första barrundan efter middagen. Aldrig ett bra tecken. Själv dricker jag fånigt tjejiga fruktdrinkar. Bafatt. Hon drar med mig. Här ska lämnas övriga tråkmånsar och dansa. Och precis då fylls stället av män i "uniform". Sådana ansträngningar vi uppskattar. Även om de sytt dem själva, därav var vi rörande eniga. När jag blir diktator ska jag införa obligatorisk "Uniform Friday" för killar. Av ren snällhet kan man få välja mellan två sorter.
Finns få killar som inte klär i en snygg mörkblå eller vit uniform.

Har kul ett tag men får lite nog när vi blir omringade av ett gäng glada engelsmän som ska bjuda på drinkar. S blir förtjust. Jag orkar fan inte. Orkar inte stå och prata med en massa meningslösheter med killar som inte hade vågat komma fram nyktra. Köper hellre mina drinkar själv. Även om "Hi, we'd like to buy you girls a drink" är betydligt trevligare som hälsningsfras än "öh, tjena..öh..går du ofta hit?" Jag vill gå. S vill stanna. Dilemma. Man lämnar inte sin kompis ensam med ett helt gäng killar när hon druckit tequila. Även om de är engelsmän.

Stannar motvilligt en stund. Sen får jag värsta bekymret att skaka av mig en av killarna när vi ska gå vidare. Jag måste förbi garderoben och få med mig födelsedagspresenter som folk givit mig under middagen. Under det att garderobstjejen försvinner iväg halvvägs till Narnia försöker jag övertyga killen om att det visst vore en bra idé att våra vägar skiljdes åt här och nu. Ju förr dessto bättre faktiskt.


* uttryck från filmen Coyte Ugly. Inte för att han med undantag av snuset var speciellt ugly. Mer något med hans sätt... Trevlig och så. Men inte attraktiv som kille i mina ögon. Alls.
**Han jobbar ju på stället så jag utgår ifrån att det ingår i hans jobb att smöra för kvinnliga gäster. Får man tjejerna att trivas så får man automatiskt dit killarna. Eller också var han bara typen som tog alla chanser. Även på jobbet.

11 comments:

Anonymous said...

Killar kan vara så jäkla klängiga!

Anonymous said...

Som vanligt full rulle när Ninde gör stan.
Fy tusan att hunkarna alltid kommer när man inte är singel.. Jajamänsan.

Dennis Alexis Hellström said...

*tittar förbi*

Ninde said...

snubben: Verkligen. Även om jag trodde det var mest tjejer som klängde på dig..;)

kim: Jajamänsan..;)

bimbo boy: *hejjar*

A. said...

Säga något snällt om att han har ett praktiskt yrke? Jag utgår ju från att du menade varenda ord du sa. Det vart ju ramaskri gällande smålögner på krogen för ett par dagar sen... ;-)

Ninde said...

a: Självfallet. Man säger det man menar och håller käft om resten. Skulle du verkligen ljuga för en kompis i det läget? Hur svårt är det att säga nåt snällt om hur praktiskt det vore att bo ihop med en bilmek/snickare/whatever?

Ljuga om vad man jobbar med för att verka häftig som somliga är väl lite större än en smålögn? Det har jag nog aldrig gjort faktiskt. Om man inte räknar den där gången som tjugotvååring försökte hävda att jag var hjärnkirurg för att bli av med en full och jobbig kille...

A. said...

Men att jag tycker att det är okej att ljuga vet vi redan. Lätt att jag ljugit för kompisar om vad jag tycker om vissa flickvänner...

Sanningen är inte alltid bäst. Varför såra någon av anledningen att man ska vara ärlig.

Men vi landar ju lite intressant. Vem avgör vad som är en smålögn eller inte?

Ninde said...

a: Men det var då ett tjat. Okej, jag lovar göra ett helt inlägg om det till din ära. Nöjd?

emster said...

A: Du har verkligen hakat upp dig på det där.. Askul ju!

Ninde: Jag gillar inte heller Vampires Lounge... Och det är jobbigt när killar klänger! Hade en sån jobbig på konferensen nu i veckan. Snark liksom. Och ja, sånt dilemma när man vill gå och kompis inte vill gå och så vill man inte vara taskig och. Ja det är småjobbigt helt enkelt...

:-)

A. said...

Nej då det har jag inte Emster... Men jag var nog lite grälsjuk hehe ;-)

Sen är jag så fascinerad över hur vissa saker anses okej ibland men inte annars... :-)

Ninde said...

emster: Vi är lite lika ändå, tydligen..;)

Men killar som limmar på en bara för att det är konfa är bara så...eh..vandrande klichéer. Jobbigt!

a: När är du inte grälsjuk? ;)