Wednesday, August 20, 2008

Och föressten...

Är det lite kul det där med att det plötsligt finns så väldigt många brandmän i 25-30 årsåldern. Iallafall om man går ut på krogen där var och varannan är brandman. Iallafall tills man ler sött och med en oskyldig min börjar fråga ut dem om vissa detaljer i utagningsproven. Tills de börjar skruva på sig och generat tillstå att de har mer koll på t ex var C3 eller Th* sitter än hur man släcker en brand. Låt mig bara säga som såhär. Att vara sjukgymnast** är inte töntigt. Att vara sjukgymnast och låtsas vara brandman är det däremot.


* C och Th är förkortning av olika sorters ryggkotor.
** Senaste exemplet var just sjukgymnast. Men han kan lika gärna egentligen jobba som alltifrån kontorsnisse till undersköterska.

11 comments:

A. said...

Är det inte bara töntigt om man blir påkommen?

Ninde said...

a: Och det menar du att du inte brukar bli då? ;)

A. said...

Aldrig än så länge...
Stridspilot, brandman, läkare eller målare. Allt har funkat :-)

För att underlätta det hela kan man inleda med "vad vill du att jag ska jobba med?" ;-)

Ninde said...

*LOL* Men läkare. Njaa. För mycket hjärna och för lite hjärta på de flesta. Och målare? A med fläckiga byxor? Tjej med renoveringsobjekt till lägenhet?

emster said...

Håller med om det där med läkare. Ganska boring typ, inte en intresseväckare. Om man nu inte har en konstig fläck man vill fråga om eller så...

Varför måste man låtsas vara nåt macho yrke? Asnördigt!

Anonymous said...

Hej! Har inte haft tid att rota runt i bloggar på ett tag - men jag har tydligen missat en födelsedag här? När och vad blev det?
Grattis iaf, från en vanligtvis trogen läsare :)

Anonymous said...

Alltså, seriöst? Ljuger folk om sina jobb när de går på krogen??

Varför då? Det låter ju helt galet.

För övrigt jätteroligt att presentera sig som brandman, för att i nästa sekund börja skruva på sig när man får frågan "hur släcker man en brand?"

Ängeln said...

Att ljuga om sitt jobb måste ju vara sensationellt kortsiktigt. Sannolikt är de ju ute efter att ligga.. men risken för att det ska bli fel är ju gigantisk.. och vem vill ha en snubbe som inleder med att ljuga?

Men A.. respekt.. den inledningen var snygg!

Ninde said...

emster: Ja. För att inte tala om att man inte har någon aning om var han haft händerna idag..:/

filo: Ingen fara honey..var nån vecka sen :)

themanual: Varför folk ljuger om sina jobb på krogen? För att den man ljuger för ska tro att man är värsta modiga alfamalen när man på sin höjd vågar fajtas med kopiatorn på jobbet? Och det var redan under frågorna om intagningstesterna han började flacka med blicken..ha ha

ängeln: Kortsiktigt var ordet. Men uppenbarligen funkar det ju ibland. Iaf för a...;)

A. said...

Jag har lätt ljugit om vad jag jobbar med någongång. (läs när jag var yngre)
Anledning? Bara för att imponera på tjejen. Om det funkat. Jodå... Om det sen är det som gjort att det blivit något kanske är svårt att säga men visst finns det saker som väcker större intresse än annat. Eller så är jag bara otroligt charmig... ;-)

Men ni som kommenterar om att det är fånigt, töntigt eller lögn. Är det värre att ljuga om vad man jobbar med än tex om man är singel eller inte, skarva på sina berättelser om hur bra man något, låtsas vara intresserad av samma saker som tjejen/killen?

Lite hyckleri måste jag säga. Antignen känner jag och umgås bara med töntar, kroniska lögnare och sånt patrask. Men ALLA killar, och då menar jag precis ALLA killar jag känner har någongång ljugit eller haft en egen version av sanningen på krogen för en tjej.
Mkt tveksam till att tjejer håller sig till sanningen varje gång de pratar med någon på krogen.

Och det är ju inte så att mindre lögner om tex intressen inte heller avslöjas.


Om det är värre att ljuga om sitt jobbom än något annat ska jag inte bedöma men roligt att läsa hur chockade folk blev... :-)

Skulle kunna kalla er för hycklare men sånt ligger inte för mig ;-)

A. said...

Och eftersom jag lider av svår abstinens från att inte ha någon att prata med idag så lägger jag till...

Jag tycker dessa smålögner för att imponera är rätt gulliga. Om en tjej skulle låtsas vara fotbollsintresserad. Eller LJUGA om det (astöntigt) skulle jag tycka det var sött för det är ju för att imponera på mig...

Folk tar för mycket på för stort allvar... :-)