Thursday, August 28, 2008

Högre i hierarkin

Män med kontakter. Den där klubben för de som tjänar över en viss summa. Som känner rätt folk. Manligt folk med samma fritidsintressen. Där de knyter kontaker långt utanför styrelserummen. Informella nätverk. Man kan ha hur många "Kvinnor Kan" mässor som helst det ändrar inte faktum. Det är de där informella klubbarna som är tongivande. Och det näst bästa är att känna någon som är med. Som har koll. Som H. Tvekar en stund men ringer sedan. Såklart han känner allt och alla. X är en jaktkompis, vad vill jag veta? Som tjej är det ovärderligt att känna någon som H. Någon med de rätta kontakerna. Hur fasen ska jag kunna klara mig utan det. Kommer svida på mer än ett vis om vi måste bryta kontakten helt för att det inte funkar med vänskap.

7 comments:

Peppe said...

Vi tjejer får ta och jobba lite på det där med kontakter.

emster said...

Håller med er båda: man måste ha ett bra nätverk. Men framförallt så måste vi tjejer hjälpa varandra. Fram för fler kvinnliga nätverk som inte bara finns för att det ska låta bra utan som faktiskt vill driva frågan framåt!!Män anställer nämligen bara "sig själva".

Trevlig helg tjejer!

Ninde said...

peppe: Exactamento!

emster: Jo. Fast om du "bara" har kvinnor som backar upp dig och tror på dig, så kommer det att begränsa dig. Eftersom huvudelen av "makten" idag ligger hos män gäller det att ha turen att ha en manlig chef som även kan tänka sig att lyfta kvinnor och inte bara vill jobba med yngre slipsbärande kopior av sig själv...

Trevlig helg ni med! :)

emster said...

Ninde: Of course, man kan inte lägga alla äpplena i samma korg som man säger i min bransch, du vet ju vilken :-)

Ord som makt och slips. Är de synonyma? Fi fan, blir så trött.

Ninde said...

emster: Ha,ha ja.:) Ju dyrare slips, dessto större makt..;)

S said...

Det är de där jävla sjutusenkronorsslipsarna som man måste snitsla sig förbi på ett eller annat sätt. Inte konstigt man blir trött. :)

Ninde said...

s: Precis. Och de där specialimporterade sidenslipsarna..;)