Sunday, August 03, 2008

Helgen

Fredag: Snabbt bad och picknick i det gröna på kvällen. Fajtandes med ett gäng små snorungar i yngre tonåren om utrymmet.

Lördag: Vaknar av sms från en av syrrans kompisar som ligger på bb och tydligen brann av iver att delge alla i hennes adressbok att det blev en liten flicka. Skickar--öh grattis-- nånting samtidigt som jag grubblar på om man förväntas svara eller inte.
Senare på kvällen middag hos bekanta. Där han tjänar pengarna och hon raskt investerar dem i nya klädesplagg och inredningsprylar. Själv skulle jag lägga mer pengar på upplevelser och mindre på prylar. Men det är kul att träffa dem nångång per år.

Idag söndag: Ute hos kompis för att hjälpa till med att packa grejor och lasta några hästar som ska byta stall. Kompis blir försenad och jag bestämmer mig för att ta med den enda grimman som inte är inlåst och traska ut i jättehagen för att se vad jag kan göra sålänge. Knatar fram till ledarstoet och övertygar henne om att jag är en hästmänniska man kan följa med. Hon har väldans pli på de andra yngre hästarna som lydigt lämnar betet och följer efter oss. Minsta oreda och hon gör en arg min så att de lydigt rättar in sig i ledet igen. Mycket praktiskt. När kompis dyker upp har vi knatat över jättehagen och alla hästarna står prydligt uppradade på noslängds avstånd från varandra nära grinden utan att jag behövt jobba alls. Ungefär som i arbetslivet. Får du gruppens tongivande medlem att tro på din idé är det lätt för resten att följa efter.

Lite jobb. Hem och packa.

4 comments:

Felicitas said...

Du är smart du, bra jobbat med hästarna!

Ängeln said...

Ninde , den nya Monty Roberts...

Anonymous said...

Hehe - kul liknelse med hästarna och arbetsplatsen.
Lät dessutom som en bra helg i det stora hela! ;-)

Ninde said...

felicitas: Tackar..:)
ängeln: Ha,ha kanske den där Monthy kortkursen var av godo ändå..;)

åsa: Tack, var en okej helg faktiskt..