Wednesday, April 02, 2008

Hemstadsmiddag

"-Det vore jättekul om du ville komma över på middag till oss, nån kväll som passar dig." Sa kompis som bor kvar i Hemstaden. Sen tillägger hon försynt:
"Om du har tid alltså. Du kanske har en massa andra planer nu när du är hemma..?" (O,igårkväll. Hm. Hade tänkt strosa runt här hemma i fleece tröja och Hello Kitty raggsockar och prata med katten. Kanske att jag kan klämma in er i min mycket upptagna tillvaro. Kanske. Vad är det med vissa Hemstadsmänniskor som får dem att ha så dåligt självförtroende?)

Sen ringer hon en gång till och kollar att jag äter fisk. För det tänkte hon våga sig på att laga. För det blir ju inte sådär ofta sen hon blev ihop med en typisk Hemstadskille. Av den helst bara köttätande sorten. Tackar såklart ja.

De drog iväg och gifte sig i all hemlighet för ett tag sedan. Utan att tala om det för någon. Säger att de ska ha fest för alla. Senare. Tvivlar på det. Han är inte typen som gillat stora fester. När jag ändå är inne och handlar* köper jag två röda rosor, ett rött sidenband, två glas och efter någon tvekan (kommer han att önska att det vore öl istället?) en liten flaska skumpa. Mest som en gest innan den riktiga presenten. Sånt jag vet att hon gillar men inte är bortskämd med i Hemstaden. Sen pratar jag hund halva kvällen med hennes snubbe. Så att han blir lite glad med. Nu när han lärt känna oss kompisar vågar han t om prata lite och visar sig rätt trevlig. Trots det nyskaffade slutspelsskägget.



* Den första person jag springer på när jag ska handla är naturligtvis Hemstadskompis E. Som jag inte talat om för att jag skulle till Hemstaden. Hur typiskt är inte det...

9 comments:

Anonymous said...

Hoppas du får tillfälle att bjuda dem på en helvegetarisk middag nångång. :)
Vad skulle grabben säga då, tro?!

Ninde said...

kim: Ha,ha. Vid 30 har han lärt sig acceptera gurka och tomat som tjänlig föda. Ungefär. Termen kaninmat skulle säkert användas ;)

404 said...

Nu blev jag lite avis på dig med dina Hello Kitty raggsockar! Vill ha! :)

För övrigt hörde jag idag uttrycket "mat och potatis" som en kollegas kollega sades säga. Tydligen var mat bara kött. Allt annat var på sin höjd tilltugg, men inte riktigt mat. Eh...

Peppe said...

Du måste vara den perfekta gästen.

A. said...

"... Hade tänkt strosa runt här hemma i fleece tröja och Hello Kitty raggsockar och prata med katten..."

Låter som klara katt-tantsvibbar...

Bara jag som misstänker att vi kommer se Ninde på Outsiders med 14 katter och Hello Kitty kläder snart? :-)))

Ninde said...

404: Julklapp från syrran. Ursköna.
Har du tur finns de i storlekar över 37 med..:)

Ha,ha det uttrycket har jag också hört faktiskt. Oftast från de som inte fattar att en ost och skinksallad inte är något de kommer svälta ihjäl på bara för att det råkar vara lite grönt med..Eh indeed..

peppe: The joy of giving du vet..:)

a: *Tss* Vilket påhopp!
Hellre en söt katt än 14 tanter, som somliga...;)

A. said...

Vad har du fått det där om tanter ifrån? ;-)

Ninde said...

a: "Det går rykten på byn" ?;)

A. said...

Haha, jag vet... Inte bra alls.