Tuesday, April 01, 2008

Husvakt i Hemstaden

First got myself a new set of wheels. Efter att övertygat päronen om att det var mycket tryggare att jag tog hand om bilen än att den stod på flygplatsen så har jag nu uppgraderat bil. Sedan boende. Hus. En plötslig massa kvadratmeter för mig och Grå Katten att husera i. (Samt en A4 sida med plikter att utföra, som att vattna sju miljoner plant och blommor, men iaf.)

Kom sent på kvällen. Grå Katten var utvilad. Pigg. Gjorde sitt bästa för att aktivera matte modell yngre. Fick inleda med leken "låt oss klargöra vilka regler som gäller så länge jag är husvakt". Till saker man inte får göra hör : att hoppa upp på bänkar i köket, vässa klorna på möbler eller rent allmänt fara runt som en skållad iller mitt i natten och försöka få människa att leka. Inte heller bör man komma på idén att stolt släpa in byten för att visa upp. När vi väl klargjort det kommer vi rätt bra överens. Förutom att han helst inte äter kattmat. Så det blir GI för oss båda denna vecka. Minus grönsaker för hans del.

Hade precis klätt på mig i morse när det ringer på dörren. En glad elektriker nånting som meddelar att han måste stänga av strömmen en stund. Var helt säker på att det var ett aprilskämt tills jag såg att pannan stannat. Livet på landet. Och ikväll är jag visst bjuden på middag..

6 comments:

Anonymous said...

Hmm..hus minsan..undrar hur det känns när man är van med en skokartong. Tror att jag skulle gå vilse. Eller börja bygga en koja på 26 m2 och bosätta mig i den. För att inte bli otrygg liksom.
Det jobbigaste skulle nog vara att ramla ner från det osynliga loftet..

Ninde said...

filosofia: Ha,ha fattar vad du menar. Fast just nu är jag mest orolig för att jag ska missa något rum med blommor som ska vattnas..;)

Anonymous said...

ja, det måste vara väldigt förvirrande det där. Så många rum liksom. Jag blir automatiskt lite rädd när folk pratar hus.
Och då har vi inte ens kommit till trädgårdsbiten.
/stadsråttan

Ninde said...

filo: Jag gillar hus. Fast de bör komma med tillval. Som en händig man. Och instruktionsbok till pannan..:)

Anonymous said...

Detta låter lite som en amerikansk film. Förmodligen med Sandra Bullock i huvudrollen. Snart kommer granngossen på besök - och oj, han är visst ingen liten spjuver längre, utan en riktig hunk!
Snart liggs det och kelas i halmen.
Underbart!

Ninde said...

kim: Livlig fantasi där..:D Visserligen är jag en fan av Sandra Bullock. Men måste ju tänka på mitt rykte ju ;)

Kombinationen Hemstadsskvaller plus hur svårt det är att få de flesta Hemstadsmän att lämna Hemstaden, gör att man alltid tänker sig för. Väldigt noga..;)