Friday, April 18, 2008

Manliga relationer vi inte förstår ett jota av del 136

Norrlänningen har en kusin. En trevlig kusin som bla var med på numera legendarisk utlandsvistelse. Som jag också känner, men inte umgåtts med lika mycket som norrlänningen. Eftersom kusinen dels mestadels haft tjej framtill nu, dels envisas med att stadigvarande uppehålla sig på en ort väldans långt norrut. Nu skulle han iaf ner till Storstaden p.g.a jobbet. De närmsta hotellen var dock fullbelagda. Jag bor i närheten. Så när han ringde mig sa jag visst, jag har en bäddsoffa* om du vill sova här, mi casa-su casa . Han blev jätteglad. Förhoppningsvis glad som i "jippie-jag-slipper-åka-över-hela-stan-och-hinner-dessutom-träffa-en-tjej-kompis-glad." Så långt allt väl.


Men sen pratar jag med Norrlänningen som inte är lika glad. Som vet att kusinen ska komma. Som bor på fel sida stan och dessutom inte ens erbjudit honom att sova över.
Jag trodde jag gjorde något snällt. Nu är Norrlänningen inte den verbalaste av män när det kommer till känslotjafs. Hans exakta ord var:

"-Jasså? Han ska sova hos dig. Hmpf. "

Jag försöker fråga vad han menar. Han muttrar nåt om att kusinen gott kunde ha sovit på hotell. Var ju ändå jobbet som betalade..Hmpf.

Så. Exakt hur ska vi tolka det där hmpf:et? Hade det varit en annan kille vem som helst hade han inte brytt sig. Men det är någon konkurrens dem emellan som jag inte fattat. Alls.

* Och nej, glöm alla eventuella "glida runt i för lite kläder scenarior" är ni snälla. Han är en kompis. Bara.

7 comments:

Ängeln said...

Två teorier:

- han tror det värsta om honom.. dvs att du kommer bli förförd utan att du ens vet om det.

- han misstänker att det enda samtalsämnet ni kan ha är han själv.

A. said...

Men ärligt. Detta var ju hur enkelt som helst. Hmpf:et betyder ju såklart att han var lite avundsjuk på att hans kusin får sova hos dig och han såg kuddkrig framför sig. Alltså ville han på ett sätt som både var lite humoristisk och svartsjukt markera det.

Något mer jag ska förklara för dig?

Mr K said...

a. har ju helt rätt, men jag tror att svartsjuk kanske är ett bättre ordval.

Anonymous said...

Han vill ha dig för sig själv.
Du och den andre får inte komma varandra för nära!

Två heterosexuella under samma tak! Vi vet ju hur det slutar - en bulle i ugnen och ett radhus i Märsta.

Ninde said...

ängeln: Utan att veta om det? Före eller efter? ha ha

Eller också misstänker han att vi kommer prata om en massa annat roligt istället och bli nya bästisar och jag kommer inte ha tid att leka med Norrlänningen längre. Typ.

a: Trodde i min enfald att kuddkrig var en rätt oskyldig sysselsättning? :D

Nåt mer du ska förklara? Tja, ska jag göra en lista eller? :)

K: Mja. Svartsjuk som i 'sno inte min kompis' då hoppas jag...:/

Kim:Ha,ha ha... ledsen att krossa dina illusioner men jag har lyckats bo under samma tak och klarat mig undan både bullar och radhus tidigare, så det går nog bra den här gången med. Bulle kanske jag blir sugen på någon gång i framtiden. Men radhus ger mig lite lätt ångest..är ingen radhusmänniska.

Men tack alla för intressanta kommentarer..:)

A. said...

Skicka listan du bara. Misstänker att den är lång... hehe;-)

Ninde said...

a: Väldans lång..moha ha ha :D