Thursday, June 05, 2008

Helgen i Barcelona

Höjdrädd

Om man nu vet att både jag och kollega Z är det. Är det då snällt av Mellanchefen att inte bara tvinga upp oss i en linbana på ett berg, en ovanligt blåsig dag. Utan att dessutom klämma in sig i samma korg och där flinande anmärka på att det gnekade oroväckande och att man fick ju hoppades att linan skulle hålla. Allt medan jag och Z blev allt blekare om nosarna. Säkert höjdpunkten på hans resa.

Rånrisken

Var det enda alla ständigt och jämt varnade oss för. Vi klarade oss men sprang på ett engelskt möhippsgäng där den blivande bruden blivit rånad mitt på dagen innan. Nu var det sen barnatt och de uttryckte sitt djupaste missnöje med de inhemska männen som sett på men inte lyft ett finger för att ingripa. I deras Hemstad var rån en sällsynt sak, sa den lilla blondaste upprört, för kvällen utklädd till Baby Spice. "-But if that would have been in England, the lads around us wouldn't just have stood there. One would run to get your bag back, while the others would hold the guy until the police came". "-Or just beat the crap out of him.." fyllde hon som klätt ut sig till Marilyn i.

Sen frågar de mig om Sverige. Jag svarar att jag inte hört om speciellt många såna fall i Hemstaden, möjligen i Storstaden. Men att jag inte kunde föreställa mig att svenska män i så fall skulle vara sämre än de engelska. Inte på något sätt.

La musica:

Folk sjunger. Taxichaffören sjunger med i radiolåten. Tjejerna som serverar på det lilla tapas stället sjunger med när favoritlåten la Camisa Negra spelas. Vi går vidare ut på kvällen och på utestället sjunger ett helt gäng allsång till musiken. Även utlänningar. Och det där italienska grabbgänget som seglat dit.
Kind of nice actually.

Sista kvällen dansar vi hela natten. Eller nja, ordentliga flickor som jag och Z dråsar i säng redan halvfyra. För att sedan vakna till av allsång framförd av eftersläntrarna som i klungor går sin walk of shame* i kvarteret. Bra mycket trevligare att vakna till av än oartikulerade vrål. Det tycker jag vi inför i Sverige med. Måste du promt låta klockan sex på morgonen en helg så sjung**.



* Walk of shame-Den där vandringen på väg hem från krognatten. I gårdagens kläder och smink.
** Okej kanske helst om du kan ta en någotsånär ren ton.

6 comments:

Anonymous said...

Jag varnade mina föräldrar för rånrisken om och om igen när de skulle resa ENSAMMA till Spanien första gången.
Ja, du vet ju hur man måste ta hand om sina föräldrar numera...

Och jag blev rånad i Madrid en gång. Men jag sprang efter och fick tillbaks min väska. Jag hytte med näven och hojtade: "fuck you".

Ninde said...

kim: Föräldrar ja, tell me about it, ha ha. Fast man måste lära sig att släppa de små liven...

Starkt gjort! Hoppas på mer civilkurage i framtiden om ett gäng människor ser en ensam person bli rånad...

Peppe said...

Visst är det en fin stad.

Anonymous said...

Rånad i Sverige? Rent traditionellt så skulle väl svenska män knyta näven i byxfickan och muttra något om att "mendraåthelvete vad det går utför med det här landet! Det är ju ingen ordning, varför är det ingen som gör något?".
I det fallet en politiker finns med i åskådarskaran så skulle det förmodligen tillsättas en utredning, som efter tre års förskingrande av skattemedel kommer fram till att problemet är svårlöst, men man borde nog höja skatten.

Jag själv skulle ju naturligtvis ha bedövat den lille gynnaren med en super-karate-high-tech-judo-kick mot nacken, blivit upphöjd till nationens hjälte och tillerkänts världsherravälde, varpå jag skulle luta mig tillbaka och avnjuta ett liv i lyx, ära och berömmelse.

Och groupies. Många groupies.

:)

Lilii said...

Du vill nog hellre höra fyllevrålen än att jag går förbi ditt fönster fyllesjungandes :)

Ninde said...

peppe: Folket, maten, byggnaderna..me like!

simon: Men hörru, krossa inte mina illusioner nu, inte snällt alls..
Antar att du kan ha en viss poäng där, men jag kände mig nödgad att liksom försvara den svenske mannen där.. I hopp om att han skulle leva upp till gentlemanna nivån. Helst inte enbart som ett medel för att få groupies dårå..;)

lilli: Ha,ha okej, det var det där om en viss miniminivå då..ha ha..Var nog mest manlig sång när jag tänker efter...;)