Thursday, June 26, 2008

Midsommar i Kuststaden II

Ankomsten av samma singelkille som någon försökte para ihop mig med förra året, han som tittar en lite för djupt i ögonen och ser lite för glad ut, är signalen att bryta upp och dra till Fest nr2:


Den lite vildare varianten som hålls av Kuststadens bästaste partyfixar tjej. Kvällens:

* Söta fotbollsspelare: Samma som lånade mig sin stora tröja förra året. Var tvungen att avvika tidigt men försökte få med oss på efterfest hemma hos honom på morgonkvisten. Alltid alltid lika avslappat trevlig även om han har lite lätt playerförflutet.

* Desperata singelkille: Småländska singelkillen som var med på midsommar året innan. Som då i hårda ordalag häcklade killar "som åker utomlands och blir ihop med en tjej som bara ser dem som en inträdesbiljett i landet". Nu skulle han visst utomlands igen. För andra gången i år. P.g.a en tjej. Blev sur då någon påpekade att han gjorde bäst i att förvissa sig om att tjejen i fråga verkligen var en tjej. All the way så att säga, då även en del killar i det landet klär sig som tjejer..

* Märkesaggression:
Killkompis1::"-Meeh, kolla där på andra sidan gatan. Där står den där svarta Ferrarin som nästan prejade mig härom veckan. Den jag berättade om. Vafan..."
Killkompis2: "-Åfan. Tror du det är olagligt om vi målar om den lite?"


* Historien upprepar sig:
Kille som spöat alla sina flickvänner. Nu äntligen lämnat sitt senaste ex ifred. För att han har hittat en ny tjej..Samma historia varje gång. Samma lögner. Samma kretslopp under den fina ytan. Nästan så man undrar om det inte vore dags att utöka lagen om förbud mot att inneha djur till att gälla även mänskliga sådana. Iallafall tills han går med på att ta tag i sina problem..

* Trevligt att träffa igen:
Norrlänningens kusin. Han som kom och hälsade på förut. Trevlig och tydligen inte helt främmande för att emigrera söderut. Vi gaddade ihop oss mot Norrlänningen i våra planer att gifta bort honom rikt. Till någon som är snäll och har sjötomt i närheten av Storstaden. Så att vi har något att göra på helgerna.

* Inte så trevligt att träffa igen:
Det finns alltid en sådan på varje fest. En. Instinktivt hade jag undvikit honom eftersom han var lite för intresserad förra festen. Så sitter vi ett gäng och pratar det skämtas om vem som ska sova kvar var och att den mest snarkande singelkillen av värdinnan placerats i källaren. Brevid hundarna. Vi kommer in på tv-program och jag nämner för någon att mitt ex brukade kolla på just de där sena Discovery programmen värdinnans kille gillar med.

Så dyker han upp från ingenstans, killen jag undvikit. Riktad till Norrlänningen som han vet känner mitt ex utbrister han: "-Om jag var ihop med henne skulle jag knappast sitta och titta på Discovery..titta på henne¤¤", vilken liten docka.." Underförstått vad han skulle ha sysslat med om han varit ihop med mig. Stackars Norrlänningen nickar förvånat och skruvar generat på sig. Jag tycker inte det är ett dugg kul men vill inte ställa till med en scen. I den händelse den tjej som killen ifråga faktiskt är ihop med befinner sig inom hörhåll.

Men killen kan naturligtvis inte lägga av där. Han fortsätter med någon harang om mig och att han minsann inte skulle ha gjort ditten och datten om han hade varit i hans ställe, öh,ursäkta om jag är hård emot din kompis här men är han dum i huvudet som... Norrlänningen som vanligen undviker verbala fajter spänner ögonen i honom och replikerar surt att "han för egen del visserligen gillar sport men om han bodde ihop med en tjej skulle han inte sitta och glo på sport jämt som den här killen heller.." De glor argt på varandra och stämningen blir en aning spänd tills värdinnan dyker upp med vickningen...
Jag fattar absolut ingenting. Inte varför han gick på Norrlänningen som inte gjort ett jota förutom att vara kompis med mitt ex. Inte hur en kille som är sambo kan stå och prata i stil med "om jag vore ihop med henne skulle jag..." om en annan tjej. Måste kännas kul för hans tjej om hon får höra det. Verkligen.


* Imponerande:
Värdinnan. Som lyckades med konststycket att vara överallt hela tiden och se till att allt flöt. Som är en hejjare på att blanda goda drinkar att trycka i tassen på en så fort hon anser att man behöver det. Alltid fullt med folk som aldrig vill gå någongång på hennes fester. Vi brukar skämta om att hon skulle kunna ha en lysande karriär som festfixare i Storstaden om hon ville.

* Kärt återseende:
Tjejkompis som ska ha barn. Vilken sekund som helst. Som tyckte det kunde vara en kul utflykt att hälsa på mig i Storstaden denna vecka då hon ändå bara gick och väntade.. Lyckades övertyga henne om att hon gjorde bäst i att stanna där hon var och inte utsätta sig för risken att behöva föda på ett av våra underdimensionerade Storstadssjukhus i semestertider. Att jag hellre kom och hälsade på pyret när hon väl levererat det.

* Oväntade:
Att en massa människor som bodde nära trillade in på frukost dagen efter. Sjukt glad att jag smet in i duschen det första jag gjorde när jag vaknade med fraggelfrilla.


¤¤ Docka? Amen vafan. Det är ju alltid lika intressant att bli pratad om istället för till. Ungefär som min kompis gör när hon visar upp en nyköpt häst..

10 comments:

beerbelly said...

Mycket folk låter det som och skaplig fest. Nackdelen med mycket folk är väl just att det oftast är någon/några som spårar ur eller som man inte vill träffa.
Snubben som alltid slår sin tjejer är självklart knäpp och borde vara inlåst tex. Varför är han inte det tro? Hur kan någon acceptera att umgås med en sån/eller bjuda på fest är konstigt för mig.
Tack för inblicken :)
Ha en bra fredag!

Ninde said...

beerbelly: Jo,det var en stor och trevlig fest. Med mestadels väldigt trevliga människor faktiskt. Kanske var jag lite otydlig där, Snubben som slog var självfallet inte välkommen. Hade han dykt upp hade han blivit utkastad av resten av killarna. Och det var han smart nog att inte vilja riskera..

Var mer ett av de stora samtalsämnena där då två av hans ex var där. Vi pratade om hur sånt beteende ofta går i arv, hur vi som samhälle borde ta tag i det och se till att även barn till såna killar får hjälp så att cirkeln bryts. Fast att det ofta är svårt att göra något om alla inklusive tjejen håller en snygg fasad utåt och skyddar killen...

Ha en bra fredag du med! :)

Anonymous said...

Hmm... Han du undviker bör fler undvika.
Fy tusan.

Du har som vanligt varit på livad tillställning.

Det var nog första gången jag såg "prejad" i text.
Ett så ungdomligt ord!

Anonymous said...

Han som inte var så trevligt att träffa igen verkar inte vara guds gåva till mänskligheten precis... för att nu uttrycka sig snällt. ;-)

Ninde said...

kim: Jo, det gör man lite på instinkt liksom.

Ha,ha prejad ja, tur att vi är så ungdomliga då..;)

åsa: Ha,ha nä inte precis. Även om han nog snudd på skulle sett sig som en guds gåva till kvinnan själv..;)

beerbelly said...

Jepp vi som samhälle borde låsa in honom och kasta bort nyckeln. Slut på problemet..
Alternativet att prata om det verkar inte funka =)

Ninde said...

beerbelly: Jag skulle säga att första steget är att en tjej faktiskt vågar ta steget och prata om det. Sluta skydda honom och hävda att allt är bara bra. Först då kan andra kliva in och hjälpa och också öppet ta ställning emot hans beteende..

beerbelly said...

Håller helt med förstås. Det jag menade vara att det känns som vi/samhället bara konstaterar att det finns en massa problem/brottslingar m.m sen pratar vi om problemet och efter ett tag är det lika synd om förövaren. Lås in tills bevisat ofarliga istället. Fattar inte varför fler oskyldiga ska drabbas.
Sen måste som du säger förstås offret tyvärr kämpa sig igenom en anmälan/rättegång m.m oavsett.
Ha det så bra det går!

Ninde said...

beerbelly: Med risk för att låta som en justitieminister, "jag vill inte utala mig i detalj vad gäller enskilda fall men generellt.." ;)

Generellt så visst jag kan hålla med om att straffsatser är för milda för vissa våldsbrott men de lägre graderna tror jag mer på morot och piska, i form av krav på att ta tag i sitt liv än inlåsning för tid o evighet. Hjälp att bryta en ond cirkel. Även om jag förstår vad du menar. Kanske får anledning att återkomma till brott o straff diskussionen en annan gång. Ha det bra själv..:)

beerbelly said...

Jo vi tar det en annan gång. Håller med dig om målet är att återanpassa en brottsling. Långa straff hjälper inte då troligen. Jag menade att målet är att skydda fler oskyldiga från att drabbas och att återanpassning kommer långt ner i prio.