Monday, July 28, 2008

Freitag

Det blev inget Hemstaden i helgen. För det tackar vi snik-sj som tar dubbelt så mycket för en tågresa som det kostar att köra dit. Fick bli Storstadshelg. Årets hetaste sådan. Satt i bekantas trädgård och solade och fikade. Motvilligt lät jag mig övertalas att hasa in till stan för att som jag lovat se "Mamma Mia" med kompis.

Jodå den var bra. Får mig att minnas när jag gick hos en dagmamma som brukade låta oss hoppa sönder hennes gamla ABBA skivor samtidigt som vi sjöng på på svengelska rakt in i våra hopprep. Sockerdrickssöt story och fina greklandsbilder. Efteråt går vi ut på restaurang och äter ovant på uteservering med ljummen luft. Springer på Killkusinen och hans polare i vimlet. Alla tre lagom nyktra och med en cigg i näven. Var på god väg att utbrista "va i h-vete, röker du? Vet du hur farligt det är?Föressten är det nog lika bra att jag tar hand om de där cigaretterna åt dig. Hehe." Men jag kan stolt meddela att jag bet ihop. Var cool. Eller nja, jag hostade lätt och skyndade iväg sedan jag pratat klart Mamma Mia med hans kompis som också sett den och hans andra kompis som hävdade att sånt bara var tjejfilmstrams. Killkusinen själv var inte helt nykter. Vilket innebar att han passade på att lätta sitt hjärta och skamset fråga hur det stod till med blommorna han halvt om halvt vattnat. Om de hade överlevt.

8 comments:

emster said...

Gissar att Killkusinen är way yngre. Yngre än vad jag är iaf.

Jag hade lätt satt igång och predikat mot ciggisar för att när han vänder ryggen till tända en själv. Bara för att vara motvallskärring. Jag som inte ens röker. Och om han påpekade att man inte ska kasta sten i glashus eller nåt så skulle jag bara hugga av:

Säg inte emot de äldre, lillen!

Haha...

Hoppas helgen har varit fin.

A. said...

Jag tycker du är ovanligt hård mot stackars killkusinen. Han verkar vara en mkt trevlig ung man som får en del skit här. Och är det hela världen om en blomma dör?

Ser jag någon som jag tror är han ska jag skvallra. Eller är det hederlig tough love? haha...

Anonymous said...

Snik-SJ ska veta hut!

Är fortfarande skeptisk till Mamma Mia.

Ninde said...

emster: Jo Killkusinen är lite yngre än dig o mig. Funderade faktiskt på att först predika lite och sen bomma en cigg. Men var inte det minsta lockad att röka just då..

a: Mycket trevlig ung man? Hah. Bortskämd snorunge. Även om han kan vara rätt underhållande emellanåt. Och nej såklart jag prioriterar honom över några döda blommor. Han lever ju, inte sant? *sagt med massor av tough love*.
Och vill du vara en liten skvallerbytta så varsegod. Känner jag honom rätt kommer han mest bli sur över att jag inte författat fler inlägg till hans ära..

kim: Jepp. Ett helt fång tistlar till dem..

A. said...

Hehe. Han låter ungefär som Lillbrorsan alltså... :-)

Ninde said...

a: Ha,ha ja kanske.. :)

Anonymous said...

Jag tycker de tär roligt att killkusinen får förnyat förtroende år efter år :P Men han menar nog väl innerst inne. Han har säkert ägnat dem någon tanke då och då.

Ninde said...

Filo: Ägnat dem en tanke just fem minuter efter det att jag ringt och påmint/skrämt iväg honom att vattna dem möjligen. Räknar kallt med att köksbasilika o sånt dukar under, de andra blomsorterna är relativt härdade vid det här laget o brukar klara sig. Att han får förnyat förtroende beror på två saker. 1. Han är den enda jag känner som bor närmast o dagligen passerar mitt hus. 2. Hellre ha honom i lägenheten när jag inte är hemma än nyfikna grannar..