Monday, April 02, 2007

Middag

Lördag:

Skulle varit på bio med kompis som helt fräckt bestämt sig för att stanna hemma med feber istället för tjejkväll med mig. Upprörande. Just som jag skulle försöka ringa upp någon annan för att se den där filmen så ringer telefonen. En kille ur bekantskapskretsen. Sambokille.

Han frågar vad jag ska göra på lördagkväll. Jag förklarar att jag hade velat se den där filmen. "Nina Frisk". Underförstått tjejfilm. Inte din stil grabben, inget grovt våld eller fotboll. Han blir tyst ett ögonblick. Sedan säger han: "Kan inte vi se den ihop? Och sen går vi och käkar på Kvarnen. Jag bjuder.."

Jag blir lite konfunderad där. Förstår att det inte är för mina vackra ögons skull. Antingen kris i förhållandet eller så vill han snacka affärer. Det var det sistnämda.

Först går vi på filmen. Mycket bra personporträtt. Jag har en kompis som kan låta lika äckelpedagogisk som Nina när hon är på det humöret.Flygvärdinnan Nina, your friendly face in the sky, luftmadrassens väg till rymdhäxa. När hon sedan träffar en seriös kille sitter man bara och tänker åh, en sån kille vill jag ha. Bra skådisar, speciellt Gunilla Röör som neurotisk mamma. Tyvärr håller storyn inte fullt ut. Kul att se, men kunde blivit mycket bättre.
Recension: http://www.svd.se/dynamiskt/rec_film/did_14782538.asp

Efteråt frågade jag vad han tyckte om filmen. Han sa, jodå fast den var mer av en romantisk komedi. Underförstått en sån film som killar som han går på bara om ditsläpad av tjej.

Sedan går vi och äter på Kvarnen. Jag frågar hur det känns för en AIK:are att bli placerad precis under Bajjen emblemet på väggen. Han skrattar. Dessutom har han förlovningsring, jag har inte. Kan inte låta bli att nojja över om servitrisen undrar. Passar på att fråga om hans sambo när hon bär in maten. Husmanskost. Gott ibland men deras variant är mastig och väldigt mättande.

Så småningom kommer vi in på det han egentligen ville prata med mig om. För andra gången på en vecka får jag höra någons affärsidé. EU regler. Marknaden. Nischning. Till skillnad från Arbetsförmedlare och Glesbyggdsstödjare faller jag inte i spontant glädjefnatt när jag hör folk surra om att starta eget.

Gör mitt bästa för att ställa kristiska frågor utan att vara direkt dissande. I vetskapen om att de flesta inte har en aning om att egenföretagande består till större del av råslit än självbestämmt glassande på firmans bekostnad. Bara det faktum att du rådfrågar en blondin utan Handelsexamen istället för någon med verklig koll borde säga dig något.

Lovar iallafall att presentera idén för de personer han vill komma i kontakt med. Rekomenderar honom att ta kontakt med en gemensam bekant för sifferdelen. Hinner med en drink på H20. Sedan en stund på Metro med honom och några bekanta vi sprang på på vägen.
Kul men lite halvstelt kände hur mycket hellre jag hade varit där med bara smågalna tjejkompis S.

2 comments:

Ängeln said...

Visst kan sådana kvällar bli lite underliga? I synnerhet när mer eller mindre underliga företagsidéer presenteras.

Ninde said...

ängeln: Precis..