Friday, August 24, 2007

Afterwork

Mötte upp en kompis och hennes kille på en uteservering efter jobbet. Jag hade tänkt mig en öl och lite lättsamt prat. Men killen har framtidsplaner som han gärna vill dela med sig av. Medans jag tyst resonerar med mig själv hur många jordnötter som jag ska få ta om jag tränar i morgon så mal han på. Som alla har han en helt unikt smart affärsidé för att starta eget. Förmodligen hoppas han att jag ska bli eld och lågor och smitta av mig på hans tjej. Hans tjej som jag vet bara längtar efter barn,villa och vovve. Samma sak som han sa sig vilja helt nyss. En av anledningarna till att hon valde honom framför snubben innan.

Diplomatisk som jag är börjar jag med att berömma de vettiga delarna i hans upplägg. Instämmer i det där med att tjäna pengar åt sig själv* och inte åt chefen. Jag säger inte ett ljud om att jag egentligen tycker att han är alldelles för naiv och okunnig för att ge sig in i den leken utan en mer erfaren kollega. Stryker hans ego medhårs genom att berömma hans idé i sak. Därefter försiktigt fråga om tidpunkten just nu är så bra vald. Han medger att hans planer inte inkluderar sånt som pappaledigheter och sjuka barn. Hon skruvar generat på sig, jag vet att hon hoppats på att han skulle vara hemma med framtida barn åtminstone nån månad."Men det är ju nu man kan göra de stora pengarna.." Tja, vad säger man? Ibland blir man bara trött. Och väldigt glad att vara singel.

Innan jag går ber han mig prata med en kompis på en revisionsbyrå om hans idé. Jag går utan att krossa hans illusioner. Det är sånt man har ekonomer till.



*sig själv, skattmasen, samt ett okänt antal blankettmänniskor really, fast det får han inse själv.

6 comments:

Rollx said...

Det är inget fel att vara entusiastisk, och vilja starta eget. Men man måste vara snabb på att stänga ner verksamheten, om det inte fungerar.

Känner en en kille som väntade alltför länge med att lägga ner sin firma. Han har nu en kompis vid namn kronofogden. :(

Du Ninde har du tänkt på en sak. Känner du någon vegetarian ? Det gör jag, huvudelen av mina veggis kompisar är "smala". Hmmm Ja förutom Flemming han ska f-n ha majonäs på allt ! :)

Att vara veggis kanske är en effektiv metod att tappa vikt ?

Parets föräldrar kanske kan ställa upp som barnvakter ? Om man vill ha kottar, så skaffar man det. Eventuella problem löser man på vägen. :)

Peppe said...

Du borde söka in till UDs diplomatutbildning.

Ninde said...

rollx: Inget fel alls med att vilja starta eget! Känner många som trivs alldelles utmärkt med det. Dock blir jag skeptisk när vissa tror att de bara ska kunna glassa runt och skära guld med täljkniv. De flesta jag känner med eget jobbar hårdare och med mindre ledighet än när de var anställda..

Om jag känner några vegetarianer. Jepp, känner några olika varianter av vegetarianer. Tror du själv svarade på din egen fråga. Om man tappar i vikt genom att vara vegetarian? Tja, det beror väl på vad du äter. Om din last är feta korvar och bacon så lär du gå ner om du byter ut det emot en genomtänkt,vettig vegetarisk kost. Om din veg kost består av pommes och feta såser gör du det inte ( vet Flemming om att majonäs brukar innehålla ägg?;) Kanske är dina andra veg-polare mer kostmedvetna?:)

peppe: Nästan läge för det va? *L* ;)

Verbal Kint said...

Något jag sett flera gånger på fester, middagar, afterwork-öl osv: killar berättar om sina förträffliga planer, idéer och i princip förväntar sig att de ska bli geniförklarade. Tjejer som berättar om funderingar eller idéer får nästan omgående höra att de antingen inte har fattat svårighetsgraden av det de vill göra eller att idéerna suger.
Självklart måste man välja sina strider, Ninde. Det här är ingen dissning av din diplomatiska gärning - absolut inte. Mer en iakttagelse om olikheten mellan könen, eller snarare hur man behandlar könen olika och att man nånstans också förväntar sig det. Men det kanske var det du menade, slår det mig plötsligt! Och så trillade jag dit...

Rollx said...

Ninde.
Ok. Killen tror att det bara är att starta eget, sen "forsar" pengarna bara in utan någon större ansträngning. Hmmm låter lite naivt, om jag nu använde rätt ord ?
Men jag hoppas att det går bra för honom, och hans eventuella firma.

Har aldrig själv haft någon egen verksamhet. Men det skulle vara roligt att driva något i egen regi.

Jag har funderat på att äta mera vegetariskt. Skulle vara skönt att ta lite paus ibland, ifrån alla kött produkter man skottar i sig. :)

Ninde said...

verbal: Ha,ha lite så kanske ;) Fast mest honom som person faktiskt.. :)

rollx: Ha,ha naiv är rätt ord. Eller blåögd. I ordets båda bemärkelser.. ;)
Ja, fast konstnärligheten är väl lite som eget, eller? :)

Tror det är bra att käka mycket frukt och grönt, variera sig lite..tex prova nya gryn och sånt. Som quinoa.. :)