Friday, August 10, 2007

Gårdagskvällen

Ni vet hur det kändes när man var liten och lekte vuxen. Ungefär så var det. Genomtänkta ord. Genomtänkt nätverkande. Genomtänkt klädsel. Just klädseln vållade mig en hel del huvudbry och flera jag har ingenting att ha på mig-moments* morgonen innan. Sånt där som vi tjejer får gå igenom för att få privilegiet att klä sig i något svalare än den manliga kostymen. No way in hell att jag skulle hänga på den svarta kostymtrenden vissa höll på en kväll då väderguden petat termostaten på plus och det var varmt o kvavt trots fläktar. Till slut hade jag hittat något svalt som trots det signalerade mer jobb än sommarsemester.

Efter det inledande minglet vidtog den obligatoriska infon för att rättfärdiga förtäringen. Retoriskt helt okej, vanligt powerpojntande. Av en man som tydligen värdesatte sin seriösa framtoning. Iklädd kostym. Mörk kostym. Skjorta. Slips (den var röd, för att matcha den färg hans ansikte sedemera skulle skifta i.) Naturligtvis kavaj** som ståndaktigt behölls på. Hela kvällen, vilket han var ganska ensam om.

Sedmera framkommo en hel del matnyttigt. Både bokstavligen och infomässigt. Kaffe. Till min besvikelse snikvatten istället för ramlösa. Som jag föredrar i affärssammanhang. Man håller käft och försöker se profesionell ut. Antecknar lite. Smyger diskret undan den fint inpapprade chokladen och reklampennor i väskan att ge systersonen. Byte.

Som vanligt inleds frågestunden med att en medelålders man ställer en fråga som gör det ganska klart att han ingenting förstått av vad kostymkillen just sagt. Efter det är ribban liksom lagd lagom lågt och vi andra kan överträffa varandra med att verka insatta och kunniga.

Så mut-maten. Buffé. Troligen en kvinna som skött catering kontakterna. För där fanns Caesar sallad. Med separat dressing. Very Atkins om man skippade brödet. Vitt vin. Gott. Uträttade det jag kom för. Minglade lite. Konstaterade att det skulle bli ont om skandaler. Hyfsat tidigt smet jag hemåt, promenad i den ljumma sena sommarkvällen. Således inte ont i huvudet idag. Ont i fötterna istället.



* Utan att ens ha någon pojkvän att beklaga mig inför. Pojkvän som med ett frågande uttryck kunde peka emot kläderna i garberoben utan att fatta logiken med x antal plagg- yet nothing to wear ?
** Hade Z varit med hade vi kunnat ha vadslagning om när den skulle tagits av, som vi brukar. Tjejen bredvid mig och jag utväxlade det där ser varmt ut leenden, iklädda svala tjejkläder. Fast med skor som var mer snygga än fotriktiga.

5 comments:

Rollx said...

Vad det något speciellt du är missnöjd över ? För lite kläder i garderoben ? En annan har bara vad man behöver, inget extra. Men då avskyr jag att handla kläder. :)

A. said...

Very atkins... nörd :-)

Och dessutom så måste man ha slips till powerpoint. Självförtroendet sitter i slipsen ;-)

Ninde said...

rollx: Handlar väl mer om att det ska vara just rätt klädtrasa dårå:)

a: Självförtroendet i slipsen? Som dragits hårt så att hjärnan i syrebrist inte ger signal om att kavajen borde av ? Very smält nörd :D

ps. Var ju en iofs en blond kille runt 30... ;)

Anonymous said...

Återigen ett klockrent inlägg. På något sätt får du en sån där skittråkig konfa att låta rafflande in retrospect.
Och byte - ska man alltid få med sig.
Ingen slips som huvudbonad i slutet av kvällen alltså? Mesigt med bjuddricka?

Ninde said...

Filosofia: Ha,ha tack! :)

Snarare mesigt med skandalskapare och pojkar värda att avslipsa. För seriöst helt enkelt ;)