Thursday, December 20, 2007

-Cover me, I'm going in..

Närhelst vi här på jobbet vadar ut genom drivorna av mutchoklad för att ge oss ut i den masspsykos som kallas julhandel brukar vi utbyta tips och råd från den som tidigt återvänt från lunch vid "fronten". Krigsbyte i form av ett ständigt expanderande antal kassar visas stolt upp för kollegor. Folks allmänna dumhet och köers längd jämförs.

Jag trodde jag var väl förberedd. Armbågarna var vässade, jag visste exakt vad jag skulle ha. Det visste inte mina medkonsumenter.

Julstressen verkar ha slagit ut de mest basala funktioner i folks hjärnor. Efter att under en och samma lunchtimme ha blivit:

* påkörd av tre olika barnvagnar innehållandes rabiat unge som ser ut att vara i ungefär förskoleåldern (ledtråd, om folk står still i kö ska du köra runt dem. Inte över. Även om de är små i storleken i jämförelse med dig.)
* snäst åt av en bitchig expedit för att någon annan kund tagit fel julklappssnöre.
* sett en 50 årig man med förvånad min vända ut och in på sin medhavda portmonä (av typen 80 åriga damer brukar ha) och mycket långsamt skaka ut de sista korvörena under det att kön bakom honom suckar och tar sig för pannan.
* Två trettioåriga killar som inte lärt sig hur man slår in paket till att börja med och definitivt inte klarade att ta mobilsamtal samtidigt.
* Samtliga PRO's stickprovskontrollander. Pålitligt utposterade med monetära betalningsmedel i valörera 50 öre upp till en krona samt utan hörapparat.

Efter den upplevelsen kan jag bara konkludera att det är dags för lite nya lagar. Förbjud barnvagnar i julträngseln. Förbjud folk som inte klarar av de grundläggande stegen:

* Gå in i affären.

* Tag din vara.

* Ställ dig i kö, ja kön börjar i slutet av den långa raden av människor. Din plats är längst bak. Räkna inte med att glida förbi en julkös-lynchmob oskadd.

*Betala. Med pengar. Inte dina v75 kuponger. Le. Om möjligt hållandes käft tar du ditt paket och går, idag.

Egentligen tycker jag vi förbjuder folk rent allmänt. Ja inte du och jag förståss. Men alla andra idioter. Vad har de där att göra just när vi ska julhandla?

2 comments:

404 said...

Never underestimate stupid people in large groups...

Eller kanske en sådan här t-shirt vore något för dig att ha på dig i jul-handeln? :)
I see stupid people

Ninde said...

404: "Never underestimate the power of stupid people in large groups" är ett av mina valspråk ju..det vill jag ha på en t-shirt.

Ha,ha rätt bra den med..impad av din goda smak faktiskt :)