Thursday, December 20, 2007

Så här dagen före sista jobbdagen

Kan vi konstatera att kunderna mer och mer kan delas in i olika typer.

1. De som får panik när de inser att det snart är en lång jobbfrihelg och ska strula och ändra och ha sig in i det sista.

2. De som mentalt redan har ställt in sig på långledigt med familjen och tycker vi tar de stora projekten efter helgerna. Just nu vill de bara avsluta och önska god jul.

3. Som typ 2. Fast med julklapp. Som choklad, vin eller julgrupp. Och min speciella favoritkund som alltid ger senap. Och sill. Oklart varför.


Tomten, om du läser det här, grupp 2, och 3 har varit snälla och förtjänat sina julklappar.


Och jo, gårdagen var trevlig. Först trevlig middag. Sedan Globens julshow som var seg i början men lyfte mot mitten och lyckades locka fram lite undanstressad julstämning hos oss. Inte min vanliga tekopp av artister men Di Leva hade finast klänningar och juligt snällhetsbudskap. Shirley Clamp och Sarah Dawn Finer sjöng okej (även om den senare hade lite väl mycken förkärlek för glitterfodral.) Till och med Christer Sjögren, mannen jag och mina kompisar älskar att håna, funkade i låtar som White X-mas och O, helga natt.

4 comments:

Anonymous said...

Men hur är vi som just kommit tillbaka från ledighet och planerar att jobba hela julhelgen?
:-O

Ninde said...

kim: Att kombinera orden "Jobba hela" och "Julhelgen" i en och samma mening måste bara vara språkligt fel. Även om du roat dig i London.. På julen ska man vara ledig :)

Mr K said...

Men hur var själva middagen då? Och sällskapet?

Ninde said...

mr k: Mycket trevliga tack ;)